REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Sigitas Martinavičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno apylinkės teismas kaltu dėl smurto prieš žmoną pripažino žinomą Kauno verslininką Sigitą Martinavičių.

22

Kauno apylinkės teismas kaltu dėl smurto prieš žmoną pripažino žinomą Kauno verslininką Sigitą Martinavičių.

REKLAMA

Jam paskirta pusantrų metų laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant per visą bausmės laiką būti namuose nuo 24 val. iki 5 val., jei tai nesusiję su darbu, rašo Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai.

51-erių S.Martinavičius taip pat turės sumokėti 2 500 Eur įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą, atlyginti buvusiai sutuoktinei 2 000 Eur dydžio neturtinę žalą bei padengti 1 200 Eur siekiančias advokato išlaidas.

Be to, teismas S.Martinavičių įpareigojo dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose. Tai jis turės padaryti per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

„Teismas, ištyręs baudžiamojoje byloje esančius įrodymus, padarė išvadą, kad kaltinimai S.Martinavičius smurtavus prieš sutuoktinę pasitvirtino. Jo kaltė visiškai įrodyta nukentėjusiosios ir liudytojų parodymais bei rašytiniais įrodymais. Nėra pagrindo abejoti nukentėjusiosios duotų parodymų nuoširdumu ir tikrumu“, - rašoma teismo nuosprendyje.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad S. M. buvo kaltinamas smurtu prieš žmoną. Nustatyta, kad jis nuo 2016 m. balandžio iki 2018 m. rugsėjo vidurio keturis kartus savo namuose ir darbovietėje smurtavo prieš nukentėjusiąją.

REKLAMA

Nors kaltinamasis teigė, kad „visa byla sukurta nukentėjusiajai siekiant naudos civilinės santuokos nutraukimo ir turto dalybų byloje“, tačiau teismas pažymėjo, kad judviejų skyrybų byla baigta bendru sutarimu, draugiškai pasidalijus šeimos turtą, todėl šiai baudžiamajai bylai jokios įtakos santuokos nutraukimo byla negalėjo turėti.

Kauno apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Dar praėjusią vasarą Lietuvos pramogų pasaulį sukrėtė verslininko Sigito Martinavičiaus ir jo žmonos, papuošalų kūrėjos Natalijos skyrybos.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors pora jau oficialiai išsiskyrė, jiems dar ne kartą teko susitikti teisme.

Šios skyrybos šalyje itin išgarsėjo ir dėl to, kad N. Martinavičienė smurtu apkaltino savo buvusį vyrą.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad dėl smurto protrūkio ši šeima buvo sulaukusi problemų ir anksčiau.

Žymi pora rugsėjo mėnesį įsiplieskusį konfliktą malšino smurtu. Dėl to jiedu net atsidūrė Kauno policijoje. Teigiama, kad policija gavo pareiškimus dėl galimai naudoto abipusio sutuoktinių smurto. Kauno apskrities policijos pareigūnai tąkart pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Tiesa, netrukus po skyrybų S. Martinavičius ir vėl vedė – iš pradžių jiedu su mylimąja Egle Rupeikaite sumainė žiedus Balyje, o vėliau šventę iškėlė ir Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaroji savo feisbuke taip pat negalėjo neišsakyti nuomonės apie besiklostančią situaciją ir mestus kaltinimus savo vyrui.

„Visus metus tyliai stebėjau viską iš šono ir stengiausi nesikišti, bet jau trūko kantrybė. Tai, kaip mano vyro, kuris yra Vyras iš didžiosios raidės, buvusi žmona patalogiškai apie jį meluoja, nėra normalu.

Šita moteris išvaro žurnalistus iš teismo salės dėl to, kad apsaugotų vaikus, ar dėl to, jog bijo, kad vaizdo medžiaga atskleis, jog konfliktas buvo dėl jos neištikimybės? Nes jei norėtų apsaugoti vaikus ar eskaluotų jais kiekviename straipsnyje, ar piltų melus ant jų tėvo?

Sigitas savo vaikus myli labiau nei bet ką kitą pasaulyje ir jie būna pas mus, kai tik būna galimybė. Tai kam meluoti, kad su jais nebendrauja?

REKLAMA

Šlykštu ir baisu, kaip žmogus neturi nei sąžinės, nei gėdos ir vardan to, kad vėl kažkas į renginuką pakviestų ir kad daugiau pinigų paimtų, gali padaryti blogo kitam žmogui, vaikų tėvui ir vyrui, kuris tą vardą, kurį ji turi dabar, jai sukūrė, investavo pinigus ir stovėjo šalia.

O aš jai dėkinga tik už tai, kad ji paliko mano vyrą ir mes susipažinome. Daugiau už nieką.

Visus metus iš jos ir jos draugo patyrėme psichologinį smurtą, persekiojimą ir pastovų išlaikymo jai, net ne vaikams, reikalavimą. Lyg ponia negalėtų pati eiti ir dirbti.

Taip pat, kaip dabar galėtų nustoti kurti intrigas ir gyventi savo gyvenimą, bet to negali.

Ir kodėl? Gal todėl kad niekas apie ją nerašo, jei nesinaudoja mano vyro vardu? Ar todėl, kad pikta, nes kad ir kaip bandė sugriauti ir kol kas dar bando jam gyvenimą, jai nesigavo ir mes laimingi? Gal pagaliau padaryti kažką reiktų, kad apie tave rašytų dėl nuveiktų darbų, o ne dėl dirbtinai kuriamų intrigų! Ir ar nekeista, kad Sigitui aiškino, kad pirmas jos vyras ją mušė, dabar antras vyras irgi mušė, yra tendencija, kad po 3 skyrybų irgi sakys, jog mušė“, – pykčio neslėpė Edita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų