REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Pasmerkti. Pajūrio džiazas (nuotr. Organizatorių)

Šį rudenį visuose Lietuvos kino teatruose žiūrovai išvys tikrų įvykių įkvėptą kriminalinę dramą „PASMERKTI. PAJŪRIO DŽIAZAS“.

16

Šį rudenį visuose Lietuvos kino teatruose žiūrovai išvys tikrų įvykių įkvėptą kriminalinę dramą „PASMERKTI. PAJŪRIO DŽIAZAS“.

REKLAMA

Šalia būrio talentingiausių aktorių, žiūrovus ekrane stebins ir specialiai filmui į Lietuvą atgabenti superautomobiliai, filmavimo metu sukėlę ne vieną kuriozišką situaciją.

Filme pasakojama tikrų įvykių įkvėpta verslininko Roko Kybarto (aktoriaus Tado Gryn įkūnytas personažas) ir taip vadinamo „auksinio jaunimo“ istorija, vykusi Lietuvos pajūryje. Šiame pasaulyje išskirtiniai automobiliai tampa svarbiu statuso simboliu. Kaip teigia filmo prodiuseriai, žiūrovai išvys ne tik superautomobilius, prabanga spindinčius namų interjerus, tačiau ir vieną įspūdingiausių privačių jachtų Lietuvoje. „Norėjome parodyti, kaip atrodo jaunų ir turtingų gyvenimas šiuolaikinėje Lietuvoje”, - teigė filmo prodiuseris Povilas Skaisgirys.

Pastarosiomis savaitėmis pajūryje, buvo galima išvysti ištiesų neįprasta vaizdą - tikras gatves lenktynes vidurį baltos dienos su sportiniais Ferrari ir Lamborghini automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios scenos filmavimas reikalavo ne tik papildomo pasirengimo, tačiau atrodė labai įtikinamai. „Nepaisant visų problemų, susijusių su automobilių atgabenimu ir priežiūra, didžiausias iššūkis teko aktoriams, kuriems buvo patikėta juos vairuoti. Jie drauge su operatoriais turėjo meistriškai įveikti visą maršrutą. Profesionalių vairuotojų komandos sudarytas maršrutas ir instrukcijos aktoriams leido mums įamžinti veiksmo sceną, sklandžiai, o galutinį rezultatą žiūrovai galės įvertinti kine”, - pasakojo filmo prodiuseris.

REKLAMA

Kriminalinės dramos „PASMERKTI. PAJŪRIO DŽIAZAS” aktoriui, Jokūbui Bareikiui filme patikėtas sėkmingo verslininko iš sostinės, Dominyko vaidmuo, filmavimo aikštelėje iš aktoriaus pareikalavo ir puikių vairavimo įgūdžių. Vienoje filmo scenoje J.Bareikio vairuojamas sportinis automobilis vejasi nuo jo tolstančius kolegas, vairuojančius ne ką mažiau įspūdingus Ferrari ir Lamborghini automobilius. Tai tikros gaudynės mieste. Įtemptoje veiksmo scenoje, galimybė parodyti savo vairavimo įgūdžius turėjo ne tik profesionalūs kaskadininkai, tačiau ir aktoriai, kuriems prieš scenos filmavimą patarimų negailėjo ir filmo režisierius Ramūnas Rudokas.

REKLAMA
REKLAMA

Kriminalinės dramos filmavimo aikštelėje neišvengta ir kurioziškų situacijų, į kurias patekdavo aktoriai. „Aktoriai turėjo tapti „savo“ mašinų ekspertais. Beveik kiekvieno filmavimo metu, nesuprasdami, kad tai nėra tikri aktorių automobiliai, smalsuoliai klausinėdavo apie jų kaina, gamybą. Atsirado ir prašančių „pavėžinti“, - juokėsi filmo režisierius.

Apie tai, kuo šį kartą nustebins naujojo filmo žiūrovus R.Rudokas nenorėjo per daug atvirauti „Šis filmas bus nenuspėjamas, intriguojantis, pavojingas ir romantiškas – visai kaip džiazas ir pajūris”, - pasakojo režisierius.

Filmo režisierius Ramūnas Rudokas. Filmą kuria prodiuserių kompanija ,,Singing Fish”. Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Tadas Gryn, Justina Nemanytė, Jokūbas Bareikis, Marius Jampolskis, Andrius Žiurauskas, Edgar Bechter. Filme taip pat vaidina Simonas Storpirštis, Karolis Kasperavičius, Arnas Ašmonas, Akvilė Žirgulytė, Arnas Ašmonas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų