REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Inga Stumbrienė su šeima (nuotr. facebook.com)

Spalvingas bei itin vasariškas naujausias „Verdu ir kepu“ žurnalas sulaukė žaismingo pastiprinimo savo komandoje – nuolatinę rubriką čia rengs trylikametė Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela. Jaunoji kulinarė kvies savo receptais, susižavėjimu ir meile maistui pažinti skonius žurnalo vaikų rubrikoje.

9

Spalvingas bei itin vasariškas naujausias „Verdu ir kepu“ žurnalas sulaukė žaismingo pastiprinimo savo komandoje – nuolatinę rubriką čia rengs trylikametė Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela. Jaunoji kulinarė kvies savo receptais, susižavėjimu ir meile maistui pažinti skonius žurnalo vaikų rubrikoje.

REKLAMA

Visa komanda sutaria, kad būtent šios Estelos savybės prieš porą metų filmuojant 24 valandas trukusią tiesioginę kulinarinę transliaciją juos ir sužavėjo, tad dabar mergaitė ir buvo pakviesta prisijungti prie žurnalo kūrimo, rašoma pranešime spaudai.

,,Joje pastebėjau daug artimų dalykų, kaip ir savo vaikystėje: domėjimasis, entuziazmas ir aistra maistui. Tik mano laikais tokių galimybių nebuvo. Tai visiškai neįtikėtina, kaip jaunas žmogus gali taip kurti ir generuoti idėjas, receptus, jausmą maistui, o ne vien koncentruotis į išorę“, – savo susižavėjimu kūrybinga mergaite dalijosi „Virtuvės mitų griovėjų“ idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas.

Mergaitė, pasikvietusi dvi drauges, ruošė vasariškus keksiukus su uogomis, gaspačą ir net burgeriukus. Beje, sužinojęs apie tai, į visą gaminimo procesą įsijungė ir jaunėlis Estelos brolis Gabrielius. Jis ne tik taikėsi nugriebti burgerį, bet ir tuo metu, kai sesė nematė, žaismingai pozavo fotografams jai už nugaros.

REKLAMA
REKLAMA

,,Estelai – vos 13-ika, todėl šį jos talentą, o gal net ir būsimą profesiją, labai palaikome ir skatiname.

Dauguma tėvų klysta vaikus leisdami į populiarius būrelius. Tiesa, ir mes taip darėme, tačiau ilgainiui pastebėjome, kad jos akys nežiba taip, kaip tuomet, kai visas jos laisvalaikis skirtas kulinarinėms laidoms, knygoms, filmukams. Suprantame, kad kiekvienas vaikas – unikalus. Likus kelioms savaitėms iki Estelos gimtadienio pas mus atvyko Alfas Ivanauskas su komanda ir pasiūlė jai turėti savo rubriką žurnale. Begalinės emocijos namuose netyla iki šiol! Geresnės dovanos negalėjome įsivaizduoti“, – apie beprasidedančią dukros karjerą pasakoja Inga Stumbrienė.

REKLAMA

Leidinio komanda patį pirmą – dar spaustuvės dažais kvepiantį – žurnalą nuvežė Estelai, kuri su šeima savo debiutą jame įvertinti pasikvietė senelių Laimos ir Rolando Paksų namuose. Viena didžiausių anūkės darbų gerbėjų – ponia Laima Paksienė – taip pat išsakė savo nuomonę ir svečius vaišino čia pat auginamų čiobrelių arbata bei pačios pagamintu naminių bazilikų pestu, kurį Alfas Ivanauskas įvertino itin teigiamai.

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt primena, jog anksčiau portalui Inga pasakojo, kad aistrą gaminimui Estelai perteikė jų auklė. 

REKLAMA
REKLAMA

Mergaitė dar anksčiau yra bandžius lankyti šokius, muziką. Šios sritys Estelai neblogai sekėsi, tačiau mama pripažįsta, kad tai nėra jos aistra. „Aš pamačiau, kad vaiko akys pradėjo žibėti tada, kai ji darė tai, kam yra pašaukta – maisto gamybai. Galbūt tai yra jos pašaukimas, galbūt – aistra, galbūt – hobis. Laikas parodys…“

Anot Ingos, mergytė jau nuo mažų dienų save realizuoja maisto gamyboje. „Kai mes su vyru kažkur išeidavome, ji likdavo su aukle. Mes grįždavome ir rasdavome ne tik, kad pridarytų darbelių, bet ir priruoštų patiekalų. Jos visuomet gamindavo su aukle. Galbūt todėl, kad auklės toks buvo pomėgis ir aistra. Tai ji visą šią aistrą perdavė Estelai. Ji labai užsikabino už to.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estelos pirmieji patiekalai buvo įvairiausi desertai, o dabar ji geba gaminti ir karštus maistus. Pereiti nuo desertų iki rimtesnių patiekalų paskatino Inga. „Pati pradžia buvo nuo desertų: keksiukai, tortai, žele. Kai jau mamytei pradėjo augti papildomi kilogramai, aš jai sakiau, kad galbūt jau reikėtų pradėti gaminti kažką rimčiau. Dabar ji gamina viską: sriubą, mėsą, šaltus, karštus patiekalus“, – juokauja moteris.

Dukra atlieka gaspadinės funkciją?

Turbūt dauguma mano, kad mama privalo tvarkyti namus, gaminti maistą ir plauti indus. Tačiau Stumbrų šeimoje to nėra. Visi draugiškai padeda vieni kitiems, nelaukia, kol grįš Inga namo ir viską sutvarkys. „Jeigu, tarkim, sugedo elektros lemputė, aš tikrai nelauksiu, kol grįš vyras ir ją pakeis. Aš ją paimu ir pakeičiu. Jeigu yra neplauti indai, vaikai mielai juos išplauna. Jeigu man užimta diena, o Estelai laisva, ji man net paskambina ir paklausia, ką man padaryti valgyti. Tai neturi būti kažkokia prievarta, jeigu tu versi vaiką kažką daryti, tai galiausiai šis noras dings.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų