REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Speciali vaikų vasaros stovyklos ,,Svajonių planeta“ pamaina su BBQ meistru (nuotr. Organizatorių)

Speciali vaikų vasaros stovyklos ,,Svajonių planeta" pamaina su BBQ meistru, natūralių, ūkiuose užaugintų produktų žinovu Vyliumi Blauzdavičiumi kviečia ilsėtis vaikus nuo septynerių iki penkiolikos metų jau ne vienerius metus.

7

Speciali vaikų vasaros stovyklos ,,Svajonių planeta" pamaina su BBQ meistru, natūralių, ūkiuose užaugintų produktų žinovu Vyliumi Blauzdavičiumi kviečia ilsėtis vaikus nuo septynerių iki penkiolikos metų jau ne vienerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pamainos vadovas Vylius, visiems žinomų projektų ,,Viking The Chef" ir ,,Ūkio šefas‘‘ įkūrėjas, džiaugiasi, kad gali savo žinias apie natūralų maistą, jo atsiradimą nuo ūkio iki stalo, paruošimą perteikti augančiai kartai: ,,Pats turiu du mažamečius vaikus, kuriuos auklėdamas laikausi svarbiausios taisyklės: duoti pabandyti viską, nespausti priverstinai kažko daryti, duoti laisvę. Tai vaikams suteikia pasitikėjimo savimi, pasaulio, savęs pažinimą, mokėjimą pasirinkti savarankiškai.

REKLAMA

Manau, kad tai būtina kiekvienam vaikui, tai per maisto prizmę ir perteiksiu vaikams stovykloje, Ilzenbergo dvare“.

,,Svajonių planetos" įkūrėjas, Vadimas Šuško, turintis ilgametę vadovavimo moksleivių stovykloms patirtį, džiaugiasi, kad kuriant programą pavyko suburti aukščiausio lygio ugdymo specialistus.

,,Šiemet mūsų stovykla daug dėmesio skiria vaiko emocinių kompetencijų lavinimui, savarankiškumo ugdymui bei sveikam, natūraliai užaugintam, maistui ir jo ruošimui. Tai gyvybiškai svarbu šiuolaikiniams vaikams, kurių didelė gyvenimo dalis praeina virtualioje erdvėje”.

REKLAMA
REKLAMA

Stovyklos išskirtinumą lemia trys veiksniai. Pirmiausia, siekiama, kad vaikai ne tik pailsėtų, bet su savimi išsivežtų įvairaus pobūdžio žinių ir kompetencijų bagažą. Sukurta programa moko vaikų jautrumo savęs, kito, mūsų planetos atžvilgiu.

Organizatoriai nori, kad auganti karta būtų kūrybiška, sveika, o taip pat besirūpinanti supančiu pasauliu, ekologija. Antra, programos unikalumą lemia ,,Svajonių Planetos” vieta - tai Ilzenbergo Dvaras ir Ūkis (Rokiškio raj.). Gyvendami Ilzenbergo Dvare, vaikai ne tik geriau pažįsta savo krašto istoriją ir dvariškasias tradicijas, taip pat atranda daug apie maisto gaminimo procesą, ūkį, turi galimybę pažinti įvairius naminius gyvulius. Pavyzdžiui, pamatę duonos gamybos procesą, vaikai ne tik nustemba, bet ir pradeda labiau ją vertinti. Taigi vaikai edukuojami įvairiomis biologijos, istorijos, menų, sveikos gyvensenos ir psichologijos kryptimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Na ir trečiasis ,,Svajonių planetos” išskirtinumas - tai didelę praktinę patirtį turintys specialistai, kurių vienas bus Vylius Blauzdavičius, specialioje pamainoje. Pavyzdžiui, šią vasarą vaikų laukia speciali ,,Ūkio šefo“ programa, dėmesį skirianti kasdien mūsų lėkštėse esančio maisto kokybei ir jo gamybai.

Be šių specialių programų, vaikai kasdien dalyvauja skirtingose tarpusavyje derančiose ir viena kitą papildančiose veiklose. Šiemet ,,Svajonių Planeta” siūlo vaikams žvejybos, fotografijos ar net išradingos meditacijos užsiėmimus. Kūrybiniai renginiai derinami su sporto ir edukaciniais pasirodymais, naktiniais žygiais, maudynėmis Ilgio ežere, kelionėmis į Latvijos žirgyną, ir istorinių paminklų lankymu.

,,Svajonių Planeta” gali būti sukurta tik svajojančių vaikų dėka, tad nuoširdžiai laukiame mūsų atradėjų, kurie po nepamirštamų vasaros atostogų taps sąmoningi, vienintelės planetos puoselėtojai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų