REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
137
Žilvinas Grigaitis (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Savaitgalį Turniškėse, Bastilijos paėmimo diena paminėjęs verslininkas, prekių ženklo „Ž Jewellery“ įkūrėjas Žilvinas Grigaitis susilaukė nemalonumų.

137

Savaitgalį Turniškėse, Bastilijos paėmimo diena paminėjęs verslininkas, prekių ženklo „Ž Jewellery“ įkūrėjas Žilvinas Grigaitis susilaukė nemalonumų.

REKLAMA

Vyro švarko atlape buvo pastebėtas įsegtas garbingas apdovanojimas – Žūvančiųjų gelbėjimo kryžius, kurį ypatingais atvejais įteikia pats valstybės vadovas ar jo įgaliotas asmuo.

Pagal oficialius teisės aktų dokumentus, Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi apdovanojami asmenys, kurie, nepaisydami gresiančio pavojaus savo gyvybei, gelbėjo žūvančius žmones. Tačiau tarp apdovanotų Žilvino pavardės nėra.

Pasirodo, neteisėtas valstybės apdovanojimų nešiojimas laikomas nusikalstama veika ir už tai Ž.Grigaitis gali būti nubaustas pinigine bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Portalui tv3.lt susisiekus su Žilvinu šis buvo išties pasipiktinęs: „Mano močiutė buvo apdovanota Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiu po mirties. Mano tėtis atsiėmė šį apdovanojimą, o vėliau perdavė man. Šį apdovanojimą įsisegu kelis kartus per metus, pagerbdamas močiutės didvyriškus poelgius. Jei tai yra nusikaltimas, didžiuotis savo šeima, tuomet neturiu, ką ir pasakyti.“

REKLAMA

Vyras stebėjosi, kad šis garbingas gestas kažkam užkliuvo: „Nežinau, kam čia tai parūpo, tai buvo anoniminis kreipimasis į redakciją. Labai nemalonu, nes tai yra įvertinimas ir pagarba mano senelei, už tai, kad ji rizikavo savo gyvybę ir priglaudė tris žydų mergaites.

Aš labai didžiuojuosi, ką mano močiute ir senelis padarė ir jei negalima to pasididžiavimo išreikšti, tuomet nežinau, ką ir pakomentuoti. Tėtis visada sakė, kad šis apdovanojimas yra pagarba, labai reikšmingose vietose aš savo šeimą ir pagerbiu.“

Žilvinas tikino, kad dėl baudos nieko nežino ir jei dėl to vyrą nubaus, tai bus absurdiška: „Bauda mokėti už tai, kad pagerbiau savo senelę? Tai visiškas absurdas. Kam tada išvis įteikti po mirties apdovanojimą, pripažinti, kad buvo atliktas geras darbas, o po to neleisti džiaugtis savo šeima?

REKLAMA
REKLAMA

Juk neeinu į su šiuo apdovanojimu į turgų ir nenešioju kasdien, užsisegu jį tik kelis kartus per metus, ypatingomis progomis. Nesuprantu, kam tai galėjo užkliūti tai, kad pagerbiu savo šeimą.“

Vyras piktinosi, kad kažkas anonimiškai bando diskredituoti jo šeimą: „Galbūt kažkam nepatinka, kad tas žydų mergaites mano močiutė saugojo? Absurdas, kad man dabar dėl to reikia aiškintis.

Tai labai graži istorija, tos mergaitės užaugusios emigravo, bet vis vien prisimindavo mano močiutę. Didžiuojuosi, kad ji sugebėjo rizikuoti savo gyvybę ir buvo drąsi.“

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų