REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Diana Nausėdienė (nuotr. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos/Robertas Dačkus)

Ilgą laiką Lietuva neturėjo pirmosios ponios, todėl normalu, jog prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana stebima tarsi po padidinamuoju stiklu.

19

Ilgą laiką Lietuva neturėjo pirmosios ponios, todėl normalu, jog prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana stebima tarsi po padidinamuoju stiklu.

REKLAMA

Dar praėjusį penktadienį visi kreipė žvilgsnius į tai, kaip inauguracijos iškilmėse atrodys D. Nausėdienė, o šiandien pirmoji šalies pora su oficialiu vizitu išvyko į Lenkiją, kur susitiko su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda.

Pirmajam oficialiam vizitui D. Nausėdienė pasirinko šviesios spalvos dviejų dalių kostiumėlį – pieno baltumo palaidinę ilgomis rankovėmis bei pieštuko formos sijoną kiek žemiau kelių. Elegantišką įvaizdį pasirinkusi D. Nausėdienė puikiai derėjo su Lenkijos prezidento žmona Agata. Tiek Lietuvos ponia, tiek Lenkijos vilkėjo šviesius dviejų dalių kostiumėlius.

Nors D. Nausėdienės įvaizdis buvo taip pat ir labai minimalus, ji jį užbaigė ausis puošdama ir Lietuvą atspindinčiais gintariniais auskarais. Moteris jau ne pirmą kartą renkasi gintarinius papuošalus: inauguracijos dieną ant moters kaklo kabėjo taip pat papuošalas su gintaru.

REKLAMA
REKLAMA

Prie suknelės derančią vientiso stiklo apyrankę ir kartu unikalų meno kūrinį sukūrė VDA doktorantė, stiklo menininkė Indrė Stulgaitė-Kriukienė (studija „Glasremis“). Tai buvo ekspresyvų raudonos spalvos potėpį atkuriantis stiklo papuošalas. 

REKLAMA

Ne ką mažiau atkreipiamas dėmesys ir į pirmosios ponios batelius – šiam vizitui D. Nausėdienė pasirinko blizgius sidabrinius aukštakulnius smailu priekiu bei kulniuku.

D. Nausėdienė taip pat jau kelintą kartą atsisako paleistų plaukų šukuosenos – moteris tamsius plaukus surišo į kuoduką po pakaušiu.

Primename, kad D. Nausėdienė sulaukė gausybės dėmesio liepos 12-ąją, inauguracijos metu.

Stilistės TWINS pastebėjo, jog šią dieną Lietuvos žmonių dėmesys buvo skirtas ne tik naujam prezidentui Gitanui Nausėdai, bet ir pirmajai šalies damai Dianai Nausėdienei.

REKLAMA
REKLAMA

Moters pasirinktas stilius tampa bene svarbiausia renginio ašimi. Jau kuris laikas socialiniuose tinkluose mirga svarstymai, kaip turėtų apsirengti svečiai inauguracijos metu.

Anot jų, ponia Diana išliko ištikima savo stiliui, kuris pasižymi klasikinėmis formomis, griežtomis linijomis bei švelniomis spalvomis. „Džiugu, kad prezidento žmona palaiko jaunuosius Lietuvos kūrėjus ir menininkus, kurių suknele pasipuošė šiai iškilmingai progai.

Suknelė kurta laikantis tvarios mados principų bei naudojant naujausias technologijas, kurios tausoja aplinką. Kalbant apie aprangos protokolą, tai jis buvo visiškai išpildytas ir nesulaužytos jokios taisyklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtina atkreipti dėmesį į suknelės spalvą, kuri yra balta. Ji simbolizuoja šviesą, gyvybę, džiaugsmą bei gėrį, tada inauguracijai pasirinkta spalva labai tiko“, – teigė stilistės.

Kaip ir dauguma žmonių, taip ir jos, pastebėjo Dianos kaklo papuošalą, kuris tapo jos stiliaus akcentu. „Gintariniai papuošalai yra tarsi lietuvių simbolis, atspindinti ne tik prabangą, tačiau šilumą bei jaukumą.“

Stilisčių nuomone, pirmoji šalies dama galėjo verčiau pasirinkti kitos spalvos batelius. „Prie suknelės prezidento žmona priderino juodos spalvos neaukštu kulnu smailianosius batelius. Šioje vietoje, mes, kaip stilistės, rekomenduotume derinti šviesios spalvos smailianosius su kiek aukštesniu kulniuku“, – patarė duetas „TWINS“.

REKLAMA

tv3.lt primena, kad pirmasis šalies debiutas neišvengiamai neapsiėjo be protokolo klaidų. Anot etikos specialisto G. Drukteinio, klaidų pasitaiko visiems: „Aš nesu matęs nei vieno renginio, kuriame nebūtų padaryta kažkokių protokolo klaidų, ceremoninių pažeidimų. Ji buvo šalia vyro visą laiką, ji turejo kontaktą su aplinka. Visada šypsojosi, klausėsi kalbos, stovėjo šalia Nausėdos.

Nenuobodžiavo, kitaip sakant, nenaršė mobiliajame įrenginyje. Mes esame įpratę, kad žmona iš esmės turėtų žiūrėti, tarkim, prezidentui arba aukštam pareigūnui į akis. Kupinu susižavėjimo žvilgsniu, bet Nausėdienė žiūrėjo labiau į minią, į kameras“ ,– savo pastebėjimais dalijosi Drukteinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų