REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
133
Vakaro svečiai

Naujojo prezidento inauguracija – didelė šventė ne tik išrinktam prezidentui, bet ir visuomenei. Taip pat visiems ne ką svarbesnis iškilmingas priėmimas Lietuvos Respublikos Prezidento rūmų vidiniame kieme.

133

Naujojo prezidento inauguracija – didelė šventė ne tik išrinktam prezidentui, bet ir visuomenei. Taip pat visiems ne ką svarbesnis iškilmingas priėmimas Lietuvos Respublikos Prezidento rūmų vidiniame kieme.

REKLAMA

Į vakarinę puotą atvyko Vilniaus meras Remigijus Šimašius, istorikas Liudas Mažylis, politikas Ramūnas Karbauskis, politologas Tomas Janeliūnas, kūrybinės agentūros vadovas Saugirdas Vaitulionis, didžėjus Jonas Nainys su žmona Simona Naine, žurnalistė Indrė Makaraitytė, politologas Linas Kojala, VU profesorius Teodoras Medaiskis, Finansų ministras Vilius Šapoka, poetas Vladas Braziūnas, laidų vedėjas Mindaugas Rainys, etiketo specialistas Giedrius Drukteinis, Gedvydas Vainauskas su besilaukiančia žmona.

Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius, politikė Rimante Šalaševičiūtė, politologas Lauras Bielinis, žurnalistas Vladimiras Laučius, Česlovas Juršėnas, Gediminas Kirkilas, kino pavasario vadovė Vida Ramaškienė, rašytojas Sigitas Parulskis, Merūnas Vitulskis, Algirdas Butkevičius, operos dainininkas Edgaras Montvidas, verslo konfederacijos vadovas Valdas Sutkus, Vaida Skaisgirė, Algirdas Kaušpėdas, kardinolas Audrys Juozas Bačkis, verslininkas Ilja Laursas, Vytaras Radzevičius, dirigentas Gintaras Rinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jolanta Uspaskich, žurnalistė Nemira Pumprickaitė, Irena Degutienė, Zita Kelmickaitė, Literatūrologas Kęstutis Nastopka, Žydrūnas Bartkus, Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, Alfredas Bumblauskas, pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, žurnalistas Vaidas Saldžiūnas, Vytautas Bruveris, Edmundas Jakilaitis, Audrius Siaurusevičius, Saulius Prusaitis, Viktorija Jakučinskaitė, Elena Puidokaitė-Atlanta, Albinas Januška, Gabrielius Landsbergis, ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius, rašytojas Antanas A. Jonynas, Tomas Šernas, Selemonas Paltanavičius, Linas Pernavas ir kiti vakaro svečiai.

REKLAMA

Vakaro svečiams ant padėklų nešiojamos šampano taures, vynas. Patiekiama vieno kąsnio įvairūs sumuštiniai su kumpiu, lašiša, krevetėmis, taip pat svečius lepino saldžiu stalu ant kurio buvo pyrago gabaliukai, saldainiai. Kieme paruošta scena, eilės kėdžių, dalis svečių sėdi, kita stovi.

Prezidentūros kieme koncertavo Mūza Rubackytė, Veronika Povilionienė, operos solistas Eugenijus Chrebtovas.

Tiesa, daug diskusijų viešojoje erdvėje sukėlė Gitano Nausėdos kviestiniai svečiai. Vienus piktino tai, kad į pobūvį pakviesti vadinamieji influenceriai, didžėjai ir kiti pramogų pasaulio žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomybės akto signatarai priekaištavo, kad nebuvo pakviesti į šventę, tačiau vėliau, likus dviem dienoms iki šventės, gavo pakvietimus.

Prezidentas ir jo komanda į vakarinį pobūvį nekvietė daugelio politikų, Lietuvos diplomatų ar užsienio valstybių diplomatinių atstovybių Lietuvoje vadovų.

Oficialiuose renginiuose yra nustatyta protokolinė pirmumo tvarka, pradedant prezidentu, Seimo pirmininku ir baigiant žemiausio rango valstybės tarnautojams. Tačiau vakarinis pobūvis nėra oficiali ceremonijos dalis, tad ir kviesti naujasis šalies vadovas gali tą, ką tik nori.

Pagrindinis inauguracijos tikslas, anot organizatorių, pradėti naują Lietuvos raidos etapą kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Organizuodami inauguracijos iškilmes, siekiame pasakyti, kad Lietuva yra viena. Nesvarbu, kur gimėte – prie rugių lauko ar jūros, kur esate, kur mokėtės – liepos 12 d. išrinktajam prezidentui ištarus priesaiką tautai, kviečiame kiekvieną pilietį švęsti naują valstybės raidos etapą kartu“, – žurnalistams Prezidentūroje sakė Inauguracijos komisijos pirmininkė Algė Budrytė.

Jos teigimu, iškilmes buvo siekiama padaryti demokratiškomis, norima kiekvieną Lietuvos pilietį padrąsinti aktyviau dalyvauti Lietuvos valstybės gerovės kūrime.

Skaičiuojama, kad inauguracijos iškilmės kainavo apie 60 tūkst. eurų, pakviesta apie 2 tūkst. svečių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų