REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Dalia Grybauskaitė ir Skvernelio žmona (tv3.lt fotomontažas)

Šiandien oficialiai Gitanas Nausėda tapo Lietuvos Respublikos Prezidentu, o pirmąja dama – Diana Nausėdienė. Inauguracijoje pasirodė daugybė iškiliausių šalies politikų su antrosiomis pusėmis. 

34

Šiandien oficialiai Gitanas Nausėda tapo Lietuvos Respublikos Prezidentu, o pirmąja dama – Diana Nausėdienė. Inauguracijoje pasirodė daugybė iškiliausių šalies politikų su antrosiomis pusėmis. 

REKLAMA

Į Seimą atvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis su žmona Silvija, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su žmona Irena. 

Ar tinkamą aprangą pasirinko garsiausios šalies damos, naujienų portalui tv3.lt pakomentavo garsios stilistės, dvynukės, Dovilė ir Živilė Kurauskaitės, duetas „TWINS“.

Naujienų portalui tv3.lt stilistės atskleidė, kas inauguracijos šventėje su apranga pataikė tiesiai į dešimtuką, o kas – stipriai prašovė pro šalį.

 

Nauja pirmoji šalies dama sukaustė dėmesį

Stilistės pastebi, jog šią dieną Lietuvos žmonių dėmesys skirtas ne tik naujam prezidentui Gitanui Nausėdai, bet ir pirmajai šalies damai Dianai Nausėdienei.

REKLAMA
REKLAMA

Moters pasirinktas stilius tampa bene svarbiausia renginio ašimi. Jau kuris laikas socialiniuose tinkluose mirga svarstymai, kaip turėtų apsirengti svečiai inauguracijos metu.

REKLAMA

Anot jų, ponia Diana išliko ištikima savo stiliui, kuris pasižymi klasikinėmis formomis, griežtomis linijomis bei švelniomis spalvomis. „Džiugu, kad prezidento žmona palaiko jaunuosius Lietuvos kūrėjus ir menininkus, kurių suknele pasipuošė šiai iškilmingai progai.

Suknelė kurta laikantis tvarios mados principų bei naudojant naujausias technologijas, kurios tausoja aplinką. Kalbant apie aprangos protokolą, tai jis buvo visiškai išpildytas ir nesulaužytos jokios taisyklės.

Būtina atkreipti dėmesį į suknelės spalvą, kuri yra balta. Ji simbolizuoja šviesą, gyvybę, džiaugsmą bei gėrį, tada inauguracijai pasirinkta spalva labai tiko“,  – teigia stilistės.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir dauguma žmonių, taip ir jos, pastebėjo Dianos kaklo papuošalą, kuris tapo jos stiliaus akcentu. „Gintariniai papuošalai yra tarsi lietuvių simbolis, atspindinti ne tik prabangą, tačiau šilumą bei jaukumą.“

Stilisčių nuomone, pirmoji šalies dama galėjo verčiau pasirinkti kitos spalvos batelius. „Prie suknelės prezidento žmona priderino juodos spalvos neaukštu kulnu smailianosius batelius. Šioje vietoje, mes, kaip stilistės, rekomenduotume derinti šviesios spalvos smailianosius su kiek aukštesniu kulniuku“, – pataria duetas „TWINS“.

Dalia Grybauskaitė nekeičia stiliaus detalių

Kadenciją baigusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kaip visuomet pasirinko tamsios spalvos kostiumėlį, liko ištikima savo stiliui, vizitine kortele vadinamai mėlynai spalvai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Klasikinį, griežtą ir oficialų aprangos stilių mėgstanti Prezidentė ir šįkart neeksperimentavo. Aprangos akcentu tapo aukso spalvos margintas švarkelio audinys, kuris pagyvina bendrą įvaizdį“, – pastebėjimais dalijasi jos.

Kritikos strėlės – Skvernelio žmonai

Sauliaus Skvernelio žmona – finansininkė Silvija Kirdonytė-Skvernelė stilisčių nesužavėjo, todėl jos negailėjo joms kritikos.  

„Silvija šįkart atrodė neelegantiškai ir kiek blankokai visų svečių kontekste. Tokia apranga labiau tiktų eilinei vakarienei, draugės gimtadieniui, tačiau ne prezidento inauguracijos dieną.

Pasiūlymas – vengti raukinių ar kitų detalių talijos srityje, nes tai tik dar labiau išryškina jos trūkumus ir atkreipia dėmesį.“, – kritikavo jos.

REKLAMA

Aplodismentai – Almai Adamkienei

Vis rečiau viešumoje matoma Alma Adamkienė pakerėjo ne tik Lietuvos žmones ir miesto svečius, bet ir pačias stilistes. Ji kaip visuomet atrodė nepriekaištingai.

„Ponia Alma Adamkienė – elegancijos pavyzdys, tikra ikona. Coco Chanel tipo kostiumėlis buvo puikus pasirinkimas, o priderinti papuošalai bei segė užbaigė šį nepriekaištingą įvazdį. 10 balų!“

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt primena, kad komplimentų pirmajai šalies damai negailėjo ir pats išrinktasis prezidentas. Eidamas Vilniaus gatvėmis savo žmonai jis pakuždėjo: „Tu šiandien atrodai nuostabiai.“

 Smalsuolių akys šiandien krypsta į pirmąją šalies damą Dianą Nausėdienę.

Baltos spalvos suknelė kukli, be jokių papildomų raštų ar papuošimų. Ji – be gilios iškirptės, subtili. Rankovių ilgis – trijų/ketvirčių. Miestiečių ir sostinės svečių akys krypo į D.Nausėdienės aukso spalvos pakabuką, kuris tapo pagrindiniu jos aksesuaru.

REKLAMA

Papuošalą specialiai šiam renginiui sukūrė juvelyras Silvijus Martinėlis. Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su juvelyru ir pasiteiravo, koks tai papuošalas ir ar pati pirmoji šalies dama tokį išsirinko. Vis tik juvelyras liko paslaptingas ir išskirtinio papuošalo kainos neatskleidė.

„Ponia Diana išsirinko žaliavą, jai patiko pats gintaras, o vėliau mes, kaip dizaineriai, sukūrėme. Turėjome laisvę. Šis papuošalas yra labai masyvus, nežinojau, kad jis taps pagrindiniu akcentu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų