REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
87
Pirmos šalies damos (tv3.lt fotomontažas)

Šiandien oficialiai Gitanas Nausėda taps Lietuvos Respublikos Prezidentu, o pirmąja dama – Diana Nausėdienė. Nieko keisto, kad inauguracijos metu ji neišvengs kitų žmonių žvilgsnių, kurie pradės komentuoti jos stilių ir išvaizdą. 

87

Šiandien oficialiai Gitanas Nausėda taps Lietuvos Respublikos Prezidentu, o pirmąja dama – Diana Nausėdienė. Nieko keisto, kad inauguracijos metu ji neišvengs kitų žmonių žvilgsnių, kurie pradės komentuoti jos stilių ir išvaizdą. 

REKLAMA

Stilius – neatsiejama įvaizdžio dalis. Vieni renkasi klasikinį stilių, mėgsta pasipuošti kostiumais, o kiti drąsiai eksperimentuoja, nebijo ryškių spalvų.

Iki Dianos Nausėdienės Lietuva turėjo kelias pirmąsias šalies damas: Almą Adamkienę, Laimą Paksienę, Kristiną Brazauskienę bei Jolantą Paulauskienę.

Smalsu prisiminti ir pažiūrėti į archyvinius kadrus, koks gi stilius vyravo tarp šių damų ir kaip jos atrodė, kai jų antrosios pusės buvo prezidentais? 

Brazauskienė nevengė raštų 

Prezidento Algirdo Brazausko našlė verslininkė Kristina Brazauskienė, rodos, kad visuomet nestokojanti geros nuotaikos bei charizmatiška asmenybė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji šalies dama į save dėmesį atkreipia ne tik dėl to, kad nuo jos veido nedingsta šypsena, bet ir todėl, kad jos stilius visuomet – išskirtinis. 70 metų moteris nebijo ryškių spalvų.

REKLAMA

Ji nevengia dėvėti leopardinių raštų, blizgančių drabužių ar karališkos mėlynos spalvų kostiumėlių. Kristina nuo pat A.Brazausko kadencijos pradžios švyti jaunatvišku stiliumi: kartą ji puikiai suderino savo aprangą su socialinių tinklų žvaigžde Monika Šalčiūte. Abi moterys dėvėjo mėlynos spalvos sukneles.

Adamkienė tapo pavyzdžiu

Buvusi pirmoji šalies ponia Alma Adamkienė daugumą žmonių žavi elegancija. Prezidento Valdo Adamkaus žmonai šiuo metu 92 metai.

Per visą vyro prezidentavimo kadenciją, ji Lietuvos ir pasaulio žmones pakerėjo ne tik gerumu ir nuoširdumu, bet ir santūriu stiliumi.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris viešumoje pasirodydavo pasipuošusi kostiumėliais, kuriuos dažnai puošdavo segės. Rodos, kad Alma nėra ryškių spalvų mėgėja, nes dažniausiai pasirodydavo su neutralios ar tamsios spalvos kostiumėliais. Gracingas kojas puošdavo žemo kulno bateliais. Santūrios moters nepamatysite su sijonu aukščiau kelių.

Paksienė išsiskyrė ryškumu

Prezidento Rolando Pakso žmona, buvusi pirmoji šalies dama Laima Paksienė, išsiskyrė subtiliu stiliumi. Moteris nevengdavo ir ryškių spalvų, ir gilesnės iškirptės.

58 metų dama mėgdavo pasipuošti žėrinčiais drabužiais ar stilių užbaigti madinga skarele. Kaip ir visos šalies damos, taip ir Laima nevengdavo viešumoje pasirodyti su niekada iš mados neišeinančios juodos spalvos drabužiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keitė stilių ir plaukų spalvą

Jolanta Paulauskienė – buvusio Seimo pirmininko, politiko Artūro Paulausko žmona. Nors pirmąja šalies dama teko garbė jai pabūti neilgai, tačiau ji spėjo visus pakerėti savo stiliaus pojūčiu.

Moteris nevengia eksperimentuoti ne tik su apranga, bet ir šukuosena. Ji buvo tamsiai juodais plaukais, vėliau pakeitė plaukų spalvą kardinaliai, tapo – šviesiaplauke dama.

Karaliauja mėlyna 

Vienareikšmiškai galima sakyti, jog Dalios Grybauskaitės mėgstamiausia spalva – mėlyna. Ji dažniausiai visuose svarbiuose renginiuose dėvi mėlynos spalvos kostiumėlį.

Tiek Vilniaus rotušėje, kuomet buvo įteikti apdovanojimai labiausiai Lietuvą garsinusiems mokslo ir verslo atstovams, tiek šventėje, kurioje pagerbė okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukų pagerbimo Nepriklausomybės aikštėje ir šalia Genocido muziejaus ceremonijoje, dama vilkėjo panašios medžiagos kostiumėlius. Ji visuomet pasitempusi, elegantiška, o jos stilius sukuria rimtos ir ryžtingos moters įvaizdį.

Daugiau damų stiliaus derinių galite išvysti – galerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų