REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Julija Steponavičiūtė (nuotr. facebook.com)

Modelis ir tinklaraštininkė Julija Steponavičiūtė po pasaulį keliauja dažnai. Tai lemia ne tik manekenės darbas mados srityje, bet ir meilė įvairioms kultūroms bei kulinarinės paieškos. Socialiniuose tinkuose mergina dažnai dalijasi pavydėtinais kadrais, tačiau šį kartą modelis socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje pranešė, jog pateko į avariją.

10

Modelis ir tinklaraštininkė Julija Steponavičiūtė po pasaulį keliauja dažnai. Tai lemia ne tik manekenės darbas mados srityje, bet ir meilė įvairioms kultūroms bei kulinarinės paieškos. Socialiniuose tinkuose mergina dažnai dalijasi pavydėtinais kadrais, tačiau šį kartą modelis socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje pranešė, jog pateko į avariją.

REKLAMA

Liepos 9d. įvyko nelaimingas atsitikimas, kuomet ji pateko į automobilio avariją ir buvo išgabenta į ligoninę. Mergina džiaugiasi, kad viskas baigėsi gerai. „Gyvenimas nuostabus. Dėkoju už kiekvieną sekundę“, – rašė ji.

Šis incidentas paskatino ją džiaugtis gyvenimu bei jo teikiamais malonumais, Julija šią dieną įsimins ilgai. „Liepos 9 d. Nuo šiandien švenčiu antrą gimtadienį.“ Nors avarijos pasekmių ir nepavyko išvengti, jos ranką papuošė gipsas, ji džiaugiasi, kad išgyveno. 

REKLAMA
REKLAMA

Jos draugė socialinio tinklo paskyroje plačiau papasakojo apie šį incidentą. „Vakar ryte važiuodamos autostradoje, lenkimo metu sumėčius automobilį išlėkėme iš autostrados. Automobilis nuo autostrados buvo apie 200 metrų, policijos duomenimis vertėmis 5 kartus, tada landinom ant šono. Sako, neliko nei vienos sveikos automobilio detalės, o veidrodėliai liko ant tvorų.“

REKLAMA

Nors šis nelaimingas atsitikimas ir sukrėtė merginas, jos pasakoja, jog sulaukė ir gerų žmonių. „Daiktus, suskubę padėti žmonės, nešė iš visų pusių. Čia tokie sausi faktai, pagilinantys supratimą ant kiek su Juli, kuri kas dešimt minučių vakar pravirkdavo iš laimės, dėkingos už kitą „sausą“ faktą – likome gyvos“ – džiaugiasi Julijos draugė.

Ji taip pat siunčia žinutę, kurioje prašo pagalbos savo draugei. „Noriu paprašyti, kad siųstume šiltas mintis Juli, kuriai skauda šiek tiek daugiau. Kol ji nepasveiks, nemanau, kad galėsiu pamiršti sunkių akimirkų po avarijos bandant užmegzti su ja kontaktą, su devynių vyrų pagalba atverčiant automobilį.“

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt primena, kad žymi tinklaraštininkė, „KitchenJulie“ autorė Julija Steponavičiūtė, neretai dalijasi ir sveikos mitybos patarimais. Ji tikina, kad ne mažiau svarbu į savo mitybą įtraukti ir kokybišką duoną.

„Duona – tai puikus maistingo ir greitai paruošiamo užkandžio pagrindas. Ji gali būti įvairių mineralinių medžiagų bei skaidulų šaltinis. Kai intensyviai keliaudavau dirbdama modeliu, nemažai metų vengiau bet kokios duonos, nesigilindama į detales. Dabar tai vienas produktų, kurių visuomet rastumėte mano virtuvėje. Būtent dėl duonos galime mėgautis tokiais super užkandžiais kaip skrebučiai su avokadu – manau, kad joks krekeris ar jo pakaitalas neatstotų pasitenkinimo, gaunamo iš skrudintos duonos riekės. Skrebutis su avokadu – tai subalansuotos ir sveikos mitybos sinonimas“, – sako J. Steponavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Julijos Steponavičiūtės veganiškas avokado skrebutis su burokėliais ir ridikėliais

„Recepte, kurį sukūriau su duona, norėjau pabrėžti vieną skrebučio su avokadu privalumą – augalinės kilmės ingredientus – jo universalumą daugeliui žmonių. Pasirinkau keletą lietuviams artimų ingredientų, tad šis užkandis įgavo Šiaurės Europos cinkelio. Humusas, burokėliai, ridikėliai, sėklos ir avokadas – tai itin maistingi ir įvairiomis mineralinėmis medžiagomis bei vitaminais gausūs ingredientai. Energijos užkrova ilgiau išliekančiam sotumo jausmui“, – sako recepto autorė.

Ant paskrudintos duonos riekės tepkite dosnų kiekį humuso. Jį galite ruošti patys, tačiau puikiai tiks ir rastas parduotuvėje. Ant viršaus dėkite pjaustytas virto burokėlio skilteles, ant jų – dosnus kiekis riekelėmis pjaustyto prinokusio avokado, kuris apibarstomas jūros druska. Papuoškite keliomis skiltelėmis trumpai marinuotų ridikėlių. Ridikėlius marinuokite rudojo cukraus, obuolių arba baltojo vyno acto, jūros druskos ir vandens marinate apie valandą.

Galiausiai skrebutį apibarstykite kepintomis sėklomis. Moliūgų, saulėgrąžų ir linų sėmenų sėklas reikėtų pakepinti su lašeliu alyvuogių aliejaus. Ant viršaus šlakelis maišyto balzamiko acto su pirmo spaudimo alyvuogių aliejumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų