REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Svorio metimas (nuotr. 123rf.com)

Daugelis galvoja, kad nepaisant to, kad noras atsikratyti papildomo svorio reikalauja tvirtos valios ir disciplinos, iš tiesų laikantis pagrindinių taisyklių – mažiau kalorijų ir daugiau judėjimo – tai padaryti yra ganėtinai lengva. Vis dėlto net ir sekant šiuos žingsnius, nesunku pastebėti, kad svoris taip pat kris ne visiems.

3

Daugelis galvoja, kad nepaisant to, kad noras atsikratyti papildomo svorio reikalauja tvirtos valios ir disciplinos, iš tiesų laikantis pagrindinių taisyklių – mažiau kalorijų ir daugiau judėjimo – tai padaryti yra ganėtinai lengva. Vis dėlto net ir sekant šiuos žingsnius, nesunku pastebėti, kad svoris taip pat kris ne visiems.

REKLAMA

Pasirodo, kad svarbu ne tik šie du pagrindiniai punktai – siekiant numesti svorio, reikia žinoti kur kas daugiau.

Pateikiame visas priežastis, dėl kurių atsikratyti papildomų kilgogramų gali būti sunku.

1. Miego trūkumas

Miegas žmogui yra be galo svarbus, nes tik tada, kada esate pailsėjęs, jūsų kūnas gali atgauti jėgas. Būtent šiuo metu jūsų raumenys auga ir atsinaujina – tai be galo svarbu siekiantiems pakeisti savo sudėjimą.

2010 metų studijos parodė, kad dietos besilaikę žmonės, kurie miegodavo visą naktį, papildomų riebalų atsikratydavo kur kas greičiau nei tie, kurie miegodavo trumpiau. Negana to, mažiau miegoję visuomet jausdavosi alkanesni. Miego trūkumas taip pat dažnai provokuoja ir įvairių saldėsių norą.

REKLAMA
REKLAMA

2. Pernelyg daug streso

Streso sukeliami hormonai verčia žmones saldėsiams atsispirti kur kas sunkiau. Pasirodo, kad žmonės, kurie jaučia stresą, yra pavargę ar pernelyg persidirbę beveik negali ignoruoti noro save apdovanoti – o ypatingai netinkamu maistu.

REKLAMA

Būtent todėl, jei jaučiate stresą, turėtumėte stengtis kuo įmanoma labiau išvengti situacijų, dėl kurių išgyvenate – taip išvengsite ir noro imti valgyti kažką nesveiko.

3. Nesugebėjimas skaičiuoti kalorijų

Kalbant apie kalorijas, negali būti jokių atmestinų įvertinimų, kiek koks produktas kalorijų galėtų turėti, mat jei tai darote – jūs tik spėjate, ir galite lengvai atsigauti.

Dėl šios priežasties siūloma remtis ne spėjimais, o tikrais faktais – pavyzdžiui, galima atsiųsti specialias programėles, kurios padės įvertinti, kiek kalorijų turi vienas ar kitas produktas.

REKLAMA
REKLAMA

4. Bėdos su hormonais

Hormonai padeda mūsų kūnams veikti nepriekaištingai, todėl kartais esant problemoms su jais, nepadės nei puiki dieta, nei geras sporto režimas.

Tiesa, dažniausiai šios bėdos liečia būtent moteris, todėl jei jūsų mėnesinių ciklas nėra reguliatus, o gyvendamos sveiką gyvenimą vis tiek priaugate svorio, jums reikėtų susirūpinti savo hormonais.

6. Reguliarumas

Nors rutina kartais gali pasirodyti nuobodi, būtent reguliarumas padės sulaukti norimų rezultatų. Neužtenka valgyti sveikai tik vieną dieną, o likusiomis mėgautis maistu iš greito maisto užkandinių – lygiai tas pats taikoma ir sportui.

Imkite galvoti apie save kaip apie žmogų, kuriam patinka sportuoti 4 kartus per savaitę ir valgyti sveikai kiekvieną dieną. Visa tai padarykite įpročiu, o ne prievarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Blogai valdomos „malonumų“ dienos

Ne vienas iš mūsų stengiamės kuo įmanoma geriau maitintis darbo dienomis vien tik todėl, kad galėtume visiškai nutrūkti nuo grandinės atėjus savaitgaliui.

Taip – būtent šios malonumų dienos verčia bus stengtis, tačiau kartu jos skatina mūsų gyvenimą tapti ir vienu dideliu užburtu ratu. Todėl vietoje to, kad neleistumėte sau valgyti to, ko norite kiekvieną dieną, ir imtumėte viską „naikinti“ savaitgalį, leiskite sau nors vieną nedidelį gardėsį kasdien.

Sunku patikėti, tačiau yra žmonių, kurie kiekvieną dieną valgė „Kit Kat“ šokoladuką ir vis tiek sugebėjo atsikratyti 101 kilogramo – svarbiausia yra kiekis.

REKLAMA

8. Neigiama mąstysena

Jei nustotume apie maistą galvoti kaip apie uždraustą vaisių, tikėtina, kad natūraliai savo kūną norėtume daugiau pakrauti tik geresniais produktais. Tačiau būtent iš netinkamo ryšio su maistu ir kyla dauguma žmonių problemų.

Svarbu suvokti, kad šokoladas nėra „blogesnis“ už salotas!

9. Nuolatos skubate

Nuo sporto priklausomi žmonės tikina – kad pajustumėte pokyčius, jums prireiks 2 mėnesių. Kad juos pamatytumėte – teks laukti net pusę metų.

Todėl jei kažkas jums žada, kad pasinaudoję tam tikrais patarimais, sporto grafiku ar papildu jūs pokyčius imsite matyti jau po dienos, supraskite, kad tai – tik melas. Rimti pokyčiai reikalauja rimto darbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų