REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiūrovų mylima aktorė, televizijos laidų vedėja Jurgita Jurkutė-Širvaitė vis dažniau savo socialinių tinklų sekėjams tampa atviresnė ir noriai dalijasi kasdieninio gyvenimo akimirkomis.

Žiūrovų mylima aktorė, televizijos laidų vedėja Jurgita Jurkutė-Širvaitė vis dažniau savo socialinių tinklų sekėjams tampa atviresnė ir noriai dalijasi kasdieninio gyvenimo akimirkomis.

REKLAMA

Šį kartą moteris socialiniuose tinkluose su sekėjais pasidalijo jautria žinute.

Jurgita kreipėsi į savo gerbėjus stengdama pasiekti tuos, kuriems reikalinga pagalba: „Šiandien labai noriu, kad atidžiai perskaitytumėte mano žinutę ir pasidalintumėt ja su visais. T.y. žymėtumėt visus, kas gali nunešti ją iki reikiamų ausų. Tokiu atveju mes kartu pasieksim tuos, kuriems ji reikalinga ir gali tapti naujos pradžios akimirka sau ir kitam.

LSMU tyrėjų grupė atlieka mokslinį tyrimą, kurio tikslas giliau pažinti savižudybės rizikos veiksnius ir pagalbos galimybes sunkumus išgyvenantiems žmonėms. Puikiai suprantu, kaip sunku apie tai pradėti kalbėti. Tačiau stebuklas įvyksta tada, kai sulaužai tylą. Savo srities specialistai su jumis susitiks jums patogiu laiku ir absoliučiai anonimiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidalindami savo patirtimi jūs ne tik padėsite sau, bet ir padėsite kitiems. Jūs galėsite ne tik aptarti šią patirtį, bet ir sulaukti asmeninės emocinės pagalbos ir informacijos apie pagalbos galimybes nusižudžiusųjų artimiesiems. Su jumis bendraus nuostabios ir didelę patirtį turinčios psichologės: Nida Žemaitienė, Valija Šap, Alicija Juškienė, Irina Banienė. Tyrime kviečiami dalyvauti tie, kurie išgyveno artimo savižudybę 2.5 -3 metų laikotarpiu. Jeigu tau dar reikia padrąsinimo – rašyk man. Rasim jį kartu.

REKLAMA

Nuo šviesos iki tamsos ir nuo tamsos iki šviesos mus visus kartais skiria vos viena akimirka. Tegu šviesos ilgesys bus amžinas motyvas rasti savyje drąsos.“

Ši tema Jurgitai yra ne svetima, moteris neteko dviejų mylimų žmonių – tėvo ir kolegos Vytauto Šapranausko.

„Mis Lietuva 2007“, aktorė J. Jurkutė kartu su V. Šapranausku vedė ne vieną televizijos projektą. Juos siejo ne tik profesiniai santykiai, bet ir asmeninė draugystė. Žinia apie V. Šapranausko savižudybę merginą sukrėtė. 2011-aisiais gyvybę sau atėmė ir jos tėvas, plungiškis Vytautas Jurkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas galėtume praversti adresų knygutę ir paskambinti savo bičiuliui – vienišam vilkui ir kartu paminėti gyvenimą. Kadangi turiu asmeninės patirties, norėčiau pasakyti: dabar kažkas sėdi ant mėlyno debesies ir laido į jūsų širdį sėklas, iš kurių išaugs tokie ąžuolai. Tai padės suvokti, kad susikaupimas, pagarba, kito skausmo supratimas, santūrumas ir tyla būna prasmingesnė už tūkstantį skambių žodžių. Kiekvienai šeimai, kuri susidūrė su tokia situacija nėra gėda. Yra žmonės, su kuriais galima apie tai kalbėti“ , – anksčiau yra sakiusi Jurgita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mieli mano socialinio tinklo bičiuliai. Šiandien labai noriu, kad atidžiai perskaitytumėt mano žinutę ir pasidalintumėt ja su visais. T.y. žymėtumėt visus, kas gali nunešti ją iki reikiamų ausų. Tokiu atveju mes kartu pasieksim tuos, kuriems ji reikalinga ir gali tapti naujos pradžios akimirka sau ir kitam. LSMU tyrėjų grupė atlieka mokslinį tyrimą, kurio tikslas giliau pažinti savižudybės rizikos veiksnius ir pagalbos galimybes sunkumus išgyvenantiems žmonėms. Puikiai suprantu, kaip sunku apie tai pradėti kalbėti. Tačiau stebuklas įvyksta tada, kai sulaužai tylą. Savo srities specialistai su jumis susitiks jums patogiu laiku ir absoliučiai anonimiškai. Pasidalindami savo patirtimi jūs ne tik padėsite sau, bet ir padėsite kitiems. Jūs galėsite ne tik aptarti šią patirtį, bet ir sulaukti asmeninės emocinės pagalbos ir informacijos apie pagalbos galimybes nusižudžiusųjų artimiesiems. Su jumis bendraus nuostabios ir didelę patirtį turinčios psichologės: Nida Žemaitienė, Valija Šap, Alicija Juškienė, Irina Banienė. Tyrime kviečiami dalyvauti tie, kurie išgyveno artimo savižudybę 2.5 -3 metų laikotarpiu. Jeigu jauti, kad gali, parašyk tyrimo koordinatorėms: Laura Digrytė 860371734 [email protected] Vilma Liaugaudaitė 865635778 [email protected] Jeigu tau dar reikia padrąsinimo – rašyk man. Rasim jį kartu. P.S. Nuo šviesos iki tamsos ir nuo tamsos iki šviesos mus visus kartais skira vos viena akimirka. Tegu šviesos ilgesys bus amžinas motyvas rasti savy drąsos☀️ #mentalhealthawareness #mentalhealth #inspiration #sharingiscaring

A post shared by Jurgita Jurkute (@jurgita_jurkute) on

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų