REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie dainininkę Kamilę Tumelytę-KAIĄ lietuviškos muzikos mėgėjai yra girdėję jau seniau, mat mergina ne tik dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose, bet pasirodydavo ir su tokiais žinomais atlikėjais, kaip „Happyendless“, Leon Somov ar Egidijumi Dragūnu-SEL.

Apie dainininkę Kamilę Tumelytę-KAIĄ lietuviškos muzikos mėgėjai yra girdėję jau seniau, mat mergina ne tik dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose, bet pasirodydavo ir su tokiais žinomais atlikėjais, kaip „Happyendless“, Leon Somov ar Egidijumi Dragūnu-SEL.

REKLAMA

Vis dėlto nepaisant to, kad mergina visiems garsiems veidams yra dėkinga ir jaučiasi be galo daug iš jų išmokusi, dabar ji jau kurį laiką koncertuoja viena, o visai neseniai pristatė ir savo pačios albumą „Press to ato“.

Apsilankiusi naujienų portalo tv3.lt vaizdo konferencijoje KAIA ne tik atskleidė tai, ko dar niekuomet anksčiau niekam nebuvo sakiusi, bet prabilo ir apie socialinių tinklų svarbą bei konkurenciją šių dienų Lietuvos muzikos pasaulyje.

Socialiniai tinklai – svarbu, bet dar svarbiau tai, kiek esi pasiruošęs parodyti

Pastaruoju metu neretai girdimas teiginys, jog jei žmogaus nėra socialiniuose tinkluose, jo nėra išvis. Pasirodo, kad muzikos pasaulyje atlikėjams būti matomiems „Instagram“, „Facebook“ ir kitose platformose yra lygiai taip pat svarbu.

REKLAMA
REKLAMA

„Visiškai pritariu šitam teiginiui. Taip jau susiklostė, kad socialiniai tinklai dabar yra labai didelė dalis [muzikos] industrijos. Man pačiai yra ganėtinai sudėtinga tai daryti. Aš mėgstu kartais pasimaivyti prieš „Instagram“ kamerą, bet, kitavertus, aš esu tas žmogus, kuris mėgsta turėti ir savo erdvę. Nesu ta, kuri atsikėlusi ryte iškart filmuosis – man kartais tikrai netgi būna sunku kažką padaryti. Bet, vėlgi, tu tai darai, nes nori kažkuo pasidalinti. Mano socialinis gyvenimas vyksta tiek, kiek to noriu ir kiek tuo metu tai jaučiu“, – sako KAIA.

REKLAMA

Anksčiau dėl kritikos išgyveno sunkų etapą

Labiausiai matoma visuomenės dalis – žinomi žmonės – socialiniuose tinkluose sulaukia ir nemažai kritikos – tą pripažįsta ir Kamilė. „Pastebėjau, kad šiais laikais žmonės labai daug kalba apie heiterius ir labai daug dėmesio skiria tiems žmonėms, kurie jų nemėgsta, kurie juos engia“, – sako ji.

„Po „Coldplay“ filmo iš jų vokalisto pasigavau labai gerą frazę: „Kai pradėjau kreipti dėmesį į tuos, kurie mane myli, ir kurie mane priima, tada viskas pasikeitė – gyvenimas tapo daug gražesnis“ – prisiminė mergina teigdama, kad ir pati šia taisykle stengiasi vadovautis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, K. Tumelytė-KAIA neslepia, kad tada, kai iškilo ir žmonės ėmė pastebėti ją viešumoje, jai teko išgyventi ir keletą sunkesnių momentų.

„Buvo labai sunkus laikotarpis – ilgą laiką apie tai nekalbėjau ir, galbūt, kažkur viešai iki galo niekad to taip ir nesu pasakiusi. Bet tuo metu buvo labai sunku – mano mintys buvo labai keistos. Aš galvojau: „Kodėl tai vyksta?“ Kuomet tu eini per nuoširdumo prizmę, tu tikiesi tą patį gauti atgal, bet paskui supranti, kad ne visi žmonės pasaulį mato taip pat, kaip tu“ , – sakė ji pridėdama, kad vėliau ėmė stengtis viską nuleisti juokais.

Dabar ji pataria ir kitiems atlikėjams: „Neskaitykite tų komentarų – nereikia. Tai tikrai gali sužaloti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurencija yra, bet jos galima lengvai išvengti

K. Tumelytė-KAIA neabejoja, kad šiais laikais iš muzikos yra išties įmanoma pragyventi, o kalbėdama apie konkurenciją prideda, kad pačiai su tuo susidurti netenka.

„Man sunku tai vertinti, nes aš iš esmės galbūt esu toks žmogus, kuris ne tai, kad su visais sutaria, bet kažkaip atrandu tą savo erdvę. Manau, kad tai taip pat susiję ir su muzikos stiliumi, nes vieni konkuruoja daugiau, kiti – mažiau. Faktas, kad mes esame labai dainingas kraštas ir turime labai daug atlikėjų. Bet manau, kad tai yra gerai, ir kai žmonės pradeda dirbti kartu, kuomet pradeda ne konkuruoti, o kolaboruoti, man atrodo, kad nuo to visi gali tik pasipelnyti“, – teigė ji.

Visą pokalbį su KAIA galite pamatyti peržiūrėję tv3.lt vaizdo konferenciją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų