REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Andrius Šedžius (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Dainininkės Monikos Šedžiuvienės ir verslininko Andriaus Šedžiaus skyrybų drama vis dar tęsiasi. Praėjus dviems metams vis dar nepadėtas taškas skyrybų byloje.

40

Dainininkės Monikos Šedžiuvienės ir verslininko Andriaus Šedžiaus skyrybų drama vis dar tęsiasi. Praėjus dviems metams vis dar nepadėtas taškas skyrybų byloje.

REKLAMA

Šį antradienį pora ir vėl susitiko teismo salėje, tačiau teismo procese nebuvo išspręsti poros nesutarimų klausimai.

Portalui tv3.lt susisiekus su Andriumi šis atskleidė priežastis, dėl kurių vis dar nėra pasiekiama finišo tiesioji.

Neleidžia susitikti

Pagrindinis poros nesutarimų klausimas teisme yra vaiko globa – A. Šedžius neslepia, kad šiuo klausimu jie sutarti negali.

Pasak vyro, dabar teisme vyksta karas: „Kiekvieną kartą, kai pasiimu Gabrielių su savimi ir jį parvežu namo, šis verkia, krenta ant žemės, nenori pas mamą.

Monika neleidžia man susitikti su vaiku. Sako, kad turiu atvažiuoti, kaip paskirta teismo, nors aš prašiau jos ne kartą, kad leistu su vaiku matytis dažniau.“

REKLAMA
REKLAMA

Sutartomis dienomis Andrius važiuoja iš Šiaulių į Vilnių, kad pamatytų sūnų: „Vieną kartą atvažiavau iš Šiaulių, o ji man pasakė, kad vaikas serga ir jo pamatyti negalėsiu. Kitą kartą susitarėme, kad paimsiu vaiką, ryte paskambinau, kalbėjau su sūnumi, pažadėjau, kad atvažiuosiu.

REKLAMA

Vaikas laimingas manęs laukė, kai buvau netoli Vilniaus, Monika man paskambino ir pasakė, kad apsigalvojo ir vaiko man nebeduos. Man tai kas, bet vaikui širdelę juk skauda, jis laukė darželyje, kol tėtis jį pasiims, atrodo, Monika specialiai taip daro, kad parodyti, jog tėtis neatvažiavo.“

Verslininkas teigė, kad vaikas nuo tokių dalykų kenčia, todėl specialistų paprašė įvertinti vaiko psichologinę būklę: „Atėjo dvi moterys iš vaikų teisių, viena kalbėjosi su manimi, kita su vaiku. Išvados parodė, kad vaikui gerai ir su tėvu, ir su mama, mus abu vienodai myli. Tokia išvada nieko teisme nelemia, nes abu tėvai yra lygiaverčiai ir abu rūpinasi vaiku.

REKLAMA
REKLAMA

Aš visą laiką sakiau, kad Monika yra gera mama, nenoriu iš jos atimti vaiko. Galės ji su vaiku būti tiek, kiek ji norės ir su juo bus. Aš juk puikiai žinau, kad vaikui mamos niekas nepakeis.“

Bijo, kad išvažiuos

Vyras labiausiai bijo, kad Monika gali išsivežti sūnų į užsienį: „Dabar ji turi širdies draugą, kuris gyvena Airijoje ir skraido pas ją. Viskas su tuo vyru gerai, jis sukūręs gyvenimą ten, turi gerą darbą, tačiau, kiek jis skraidys pas Moniką? Galiausiai pasiūlys jai gyventi kartu.

Antrajai pusei pasilikti gyventi Lietuvoje variantų nėra, nes jam įsitvirtinti bus sunku, kai nuo vaikystės gyvena Airijoje. Taip pat Monika čia neturi jokių pajamų ar nekilnojamo turto, todėl jos niekas nelaiko išvykti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Todėl aš ir bijau, kad ji bet kada gali išvykti ir aš nepamatysiu vaiko, turiu daug pažįstamų, kurie šitaip vargsta ir savo vaikų nemato po kelis metus.

Visa ši kova ir vyksta tik dėl to, kad aš neprarasčiau sūnaus ir galėčiau jį matyti. Jei teismas nuspręs, kad sūnaus gyvenamoji vieta turi būti su mama, esu įsitikinęs, kad Monika iš karto išvyks“, – nuogąstavo verslininkas.

Pasak Andriaus, pora teisme visus finansinius klausimus jau išsprendė: „Dabar pagrindinis klausimas yra vaiko gyvenamoji vieta. Mes abu mylime vaiką, nei vienas iš mūsų neturime žalingų įpročių, tačiau šiai dienai aš galiu aprūpinti sūnų. Monika finansiškai yra priklausoma nuo savo draugo ir nežinia, kiek ilgai taip bus, o mano finansinė padėtis yra stabili ir žinau, kad sūnui nieko netruks.“

REKLAMA

Anot verslininko, Monika puikiai manipuliuoja viešąja erdve ir žino, kaip sukelti emocinį gailestį: „Stato mane į blogiečio poziciją, kad aš noriu atimti vaiką. Bet viskas yra kitaip, nenoriu aš atimti vaiko, aš tik noriu, kad jis būtų šalia.

Užauginau trys vaikus, nė iš vienos mamos nenorėjau jų atimti ir neatėmiau. Mano vaikai mane myli, gerbia, jie visuomet būdavo su manimi tiek kiek norėdavo, todėl nebuvo jokios grėsmės, kad jie kažkur išvažiuos.“

„O dabar aš esu įsitikinęs, kad jei teismas paskirs Gabrieliaus gyvenamąją vietą su Monika, nepraeis nė metai, kaip ji išvažiuos su juo į Airiją.

Jei Monika nusipirktų Lietuvoje nekilnojamąjį turtą ir kurtų gyvenimą čia, aš iškart teisme sutikčiau priskirti gyvenamąją vietą jai ir tikrai užbaigčiau visą procesą. Man nėra jokio malonumo tampytis po teismus, o išlaidas advokatams geriau skirčiau sūnaus aprūpinimui“, – kalbėjo vyras.

REKLAMA

Teismo posėdyje pasirodė ir Juodsnukis

Portalas tv3.lt primena, nors abu sutuoktiniai oficialiai nėra išsiskyrę, tačiau kiekvienas iš jų turi antrąsias puses. Prieš kelis mėnesius viešojoje erdvėje pasirodė žinia, kad A. Šedžius draugauja su gerokai jaunesne Erdvile Pilvinyte. Taip pat ir Monika neslepia turinti širdies draugą, kuris, anot jos, be proto rūpinasi tiek ja, tiek ir jos sūnumi Gabrieliumi.

Dar kovo mėnesį įvykusio teismo metu A. Šedžius prasitarė, kad nors ir Monika padavė skyrybų prašymą pirmoji, nesutarimai prasidėjo po neva jos pačios užmegzto romano su garsiu Lietuvos atlikėju.

„Jai nebėra, ką daryti. Ji kitokių argumentų neturėjo, užsipuolė mane, bet iš tikrųjų skyrybos tai vyko dėl jos, dėl projekto „Muzikinė kaukė“. Jame ji turėjo romaną su Tadu Juodsnukiu. Dėl to romano ir įvyko visi pykčiai. Skyryboms ji pati pateikė prašymus, aš tai nenorėjau skirtis“, – prisipažino A.Šedžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės mėnesį pora taip pat susitiko teisme, tačiau procesas taip ir neįvyko, mat čia liudyti neatvyko pagrindinis liudytojas. Kaip naujienų portalui tv3.lt sakė A. Šedžius, tai – dainininkas Tadas Juodsnukis.

Dar anksčiau verslininkas buvo sakęs, jog jo ir Monikos santykių baigtį paskatino jos ir Tado romanas, apie kurį A. Šedžius žurnalistams atskleidė dar kovo mėnesį. Pasak verslininko, jei atlikėjas neatvyks į kitą posėdį, jis gali būti čia atvesdintas.

Antradienio popietę buvo vėl aptariama Šedžių skyrybų byla. Į teismo posėdį atvyko abu sutuoktiniai, M. Šedžiuvienė noriai kalbėjo su žiniasklaida, moteris tvirtino, kad visa susiklosčiusi situacija yra absurdiška ir jei ne Andrius, pora būtų jau seniai išsiskyrusi.

REKLAMA

„Nenoriu nieko komentuoti, kaip bus, taip bus. Ties skirtais kaltinimais man, kad nesirūpinu vaiku – galėčiau išsiplėsti labai daug. Aš suprantu, kad vaikui reikia tėčio, Andrius su sūnumi matosi, kada gali, bet kai reikia, jis jo nepasiima.

Žmogus taip kalbėdamas arba neturi sąžinės, arba turi gerą planą. Tikiuosi, viskas greitai pasibaigs, iš Andriaus nieko nėra reikalaujama, tik vaiko globą priskirti man. Jų bendravimo neriboju, kada Andrius nori, tada ir mato vaiką, nebent šis serga. Manau, kad tėvas nepakankamai rūpinasi sūnumi ir neatsižvelgia į patį vaiką“, – piktinosi moteris.

Pasak Monikos, jei būtų jos valia, teismas būtų pasibaigęs labai seniai: „Čia nėra ką spręsti. Man labai gaila, kad pašaliniai žmonės yra įtraukiami į visą šią situaciją. Andriaus prašymu vaiką ištyrėme, to tikrai nereikėjo, sūnus tik patyrė stresą būdamas tarp svetimų žmonių.“

REKLAMA

Užsiminus, kad galbūt Andrius vilkina procesą, dėl pavydo, atlikėja rėžė: „Andrius turi daugybę širdies draugių, dabar net nesuskaičiuosiu jų. Neturiu priežaščių, kodėl jis turėtų pavydėti, manau, jam sunku matyti laimingą moterį, išėjusią iš santykių.“

Po kelių minučių pasirodė liudyti iškviestas Tadas Juodsnukis, vyras buvo linksmai nusiteikęs, tačiau daug kalbėti apie dalyvavimą teisme nepanoro: „Tai, kad esu kviečiamas liudyti, sužinojau iš spaudos. Su Monika buvome pora tik televizijos ekranuose. Visa Lietuva juokiasi iš šios situacijos, absurdas.“

T. Juodsnukis teismo salėje ilgai neužsibuvo, kaip ir prieš tai, atlikėjas nepanoro detaliai komentuoti situacijos: „Manau, pavyko viską išsiaiškinti, nieko pasakoti negaliu, tikėkimės, daugiau liudyti man nereikės.“

Skyrybų bylos aptarimas netrūko nė valandos, abu sutuoktiniai iš teismo salės išskubėjo santūriais veidais ir situacijos nekomentavo. Pasak jų, dar vienas teismo posėdis įvyks rugsėjo mėnesį.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų