REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Garsenybės stoja į kovą prieš kailių verslą (tv3.lt fotomontažas)

Žinomi Lietuvos žmnės – Nijolė Oželytė, Migloko, Elžbieta Latėnaitė, Algis Krisčiūnas, GJan ir Agnė Gintalaitė – skatina lietuvius prisijungti prie kampanijos, siekiančios uždrausti kailių fermas, rašoma pranešime spaudai.

12

Žinomi Lietuvos žmnės – Nijolė Oželytė, Migloko, Elžbieta Latėnaitė, Algis Krisčiūnas, GJan ir Agnė Gintalaitė – skatina lietuvius prisijungti prie kampanijos, siekiančios uždrausti kailių fermas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

 

 

Šią savaitę pasirodė nauja organizacijos „Tušti narvai“ iniciatyva, kviečianti Lietuvos piliečius prisijungti prie judėjimo už gyvūnus. Prie jos prisijungti skatino ir garsūs lietuviai.

Nepriklausomybės akto signatarė Nijolė Oželytė negailėjo kritikos kailininkams. „Net jeigu esi visiškas bemokslis, veiksmo ir atoveiksmio dėsnis trenkia tau kakton tokia pat jėga, kokia tu trenki savo galvą į sieną. Galvoti, kad kraujas nuo tavo rankų nekris ant tavo vaikų galvos yra visiška kvailystė. O žudant jaučiančias, emocingas, absoliučiai nuo žmogaus valios priklausančias būtybes, atsakomybė tenka ir bejėgių kankiniu kraujas krenta ne tik ant tiesiogiai egzekuciją atliekančių sadistų galvų, bet ir ant visų, kurie nesibjauri apipuošti save nuo pusgyvių lavonų nudirtomis odomis ir kailiais, bei ant visų kitų, kurie žinodami, jog jų šalyje vyksta daugelyje kraštų uždraustas nežmoniškas „verslas“, nepadaro visko, kad jis būtų uždraustas. Gelbėdami kitus, gelbstime patys save ir savo vaikus“ – „Facebook“ paskyroje rašo N. Oželytė.

Dainininkė Miglė Vilčiauskaitė-Migloko rašė: „Jau šį rudenį gali pavykti uždrausti kailinių žvėrelių fermas Lietuvoje! „Tušti narvai“ kviečia prisijungti prie iniciatyvos, kuri parodytų politikams, jog visuomenė nebenori amoralios, taršios ir atgyvenusios industrijos mūsų šalyje.“

REKLAMA
REKLAMA

Fotografas bei grupės „Foje“ būgnininkas Algis Krisčiūnas pasisakė trumpai: „Jei galime rinktis, pasirinkime būti geresni“, o aktorė Elžbieta Latėnaitė klausė: „Ar ne absurdas XXI a. gyvas būtybes kankinti tik dėl puošmenų?“

REKLAMA

Prisidėti prie iniciatyvos taip pat kvietė dainininkė GJan (Greta Jančytė), fotografė Agnė Gintalaitė.

Organizacijos vadovės Gabrielė Vaitkevičiūtės teigimu, šį kartą renkami ne parašai, o žmonės. „Žmonės kartais neįsivaizduoja, kokią jie turi galią. Kartu mes stipresni už visus kailių fermerių pinigus ir jų lobistus. Kartu mes galime uždrausti žiaurią ir niekam nereikalingą bei mūsų šalį teršiančią kailių industriją. Kasmet Lietuvoje dujų kamerose tik dėl puošmenų nužudoma apie 1.5 milijono audinių. Laikas tai sustabdyti. Kviečiame prisijungti visus, kurie nori prisidėti prie istorinių pokyčių dėl gyvūnų gerovės,“ – komentavo G. Vaitkevičiūtė.

Kailių fermas jau uždraudė arba apribojo 17 šalių Europoje. Lietuvoje įregistruota įstatymo pataisa, kuria siūloma uždrausti gyvūnus auginti ir žudyti tik dėl jų kailio per pereinamąjį laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų