REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Meghan priklausomybė (nuotr. Instagram)

Nuo priklausomybės alkoholio bei rūkymo kenčia daugybė žmonių. Liūdniausia, kai į šį liūną patenka jauni žmonės, kuriems vėliau darosi vis sunkiau išlipti iš jo.

15

Nuo priklausomybės alkoholio bei rūkymo kenčia daugybė žmonių. Liūdniausia, kai į šį liūną patenka jauni žmonės, kuriems vėliau darosi vis sunkiau išlipti iš jo.

REKLAMA

Kaip pavyko įveikti šias priklausomybes ir toliau gyventi sėkmingą gyvenimą portalui dailymail.co.uk papasakojo dviejų vaikų motina, kuri dabar yra pavyzdys daugeliui. Megan Montague yra 31 metų vieniša motina, kuri anksčiau kentėjo nuo priklausomybių. Ji dienoraštyje „Sober Story“ dalijasi savo patirtimi, pasakoja apie savo santykius su alkoholiu. Šį dienoraštį skaito milijonai Didžiosios Britanijos gyventojų, kurie labai žavisi ja.

Nuo ko viskas prasidėjo

Moteris pasakoja, jog gerti pradėjo dar paauglystėje. Savaitgaliai su buteliu vyno ar degtine – jos kasdienybė. Linksmybės visuomet pasibaigdavo kiek kitaip nei būdavo planavus. Rytais ji atsikeldavo su paslaptingais sumušimais, būdavo naktų, kurių net negalėdavo atsiminti. Pamiršdavo, kaip grįždavo namo, kaip susimušdavo kelius ir kitas kūno vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau moteris susilaukė vaikų, ją paliko vyras. Todėl mergina atvirauja, kad gerdavo ne tik dėl noro pasilinksminti, bet ir todėl, nes siekdavo pamiršti sunkumus. Alkoholiu norėjo užpildyti vienatvę. Kartą jos tėčiui pablogėjo sveikata, jis vos nemirė, ji vėl ėmė gerti. Patyrusi daug emocinių sunkumų, jos geriausias draugas tapo butelys. Galiausiai ji pradėjo gerti kiekvieną dieną, nes tai užpildydavo jos vienatvę, pamiršdavo sunkumus. Meghan prisipažįsta, kad jautėsi tokia palaužta, kad net negalėdavo būti su vaikais, skirti jiems laiko.

REKLAMA

Suprato, kad reikia keistis

Moteris gėrė daugiau nei 10 metų, po kurių suprato, kad jeigu ji tai tęs toliau – mirs. Meghan nusprendė sudalyvauti 90 dienų trukmės iššūkyje, kuris skatina žmones nustoti gerti. Prisijungusi prie šio iššūkio ji sulaukė daugybės patarimų ir paskatų. Šio iššūkio dalyviai bei organizatoriai suteikė jai vilties, kad ji gali pasikeisti. Ji jautėsi laiminga, kad ją prižiūri ir padeda nepalūžti sunkiu metu. Dabar moteris yra blaivi daugiau nei metus. Šio iššūkio dėka ji pradėjo rašyti dienoraštį, kuriame dalijasi patarimais su kitais, siekia padėti moterims atsikratyti priklausomybių, jas motyvuoja.

Dienoraštyje ji akcentuoja, kad miegas, sportas, tinkama mityba, padeda jai atgauti jėgas, jaustis gerai. Ji sako, kad tai padėjo jai atsispirti alkoholio pagundoms.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų