REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Eglė Kauneckienė (nuotr. Nerijaus Januškos)

„Pirmiausia reikia išmokti planuotis savo laiką. Tuomet jokie darbai ir reikalai neužgriūna it iš giedro dangaus ir lieka laiko poilsiui, ramybei, grožiui, saviraiškai“, – sako ajurvedos centrų Vilniuje ir Kaune įkūrėja Eglė Kauneckienė, jau kelis dešimtmečius puoselėjanti meditatyvų gyvenimo būdą.

9

„Pirmiausia reikia išmokti planuotis savo laiką. Tuomet jokie darbai ir reikalai neužgriūna it iš giedro dangaus ir lieka laiko poilsiui, ramybei, grožiui, saviraiškai“, – sako ajurvedos centrų Vilniuje ir Kaune įkūrėja Eglė Kauneckienė, jau kelis dešimtmečius puoselėjanti meditatyvų gyvenimo būdą.

REKLAMA

Trijų vaikų veikli mama Eglė Kauneckienė, kaip rašoma pranešime spaudai, bemaž tris kartus per mėnesį vyksta vis į kitą šalį pasidalinti ajurvedos, masažo, sveikos mitybos paslaptimis ir savo ilgamete patirtimi. Taipogi organizuoja šeimų stovyklas, transformacinius mokymus Lietuvoje ir svetur. Tarp itin dažnų kelionių Eglė surado laiko pozuoti naujausiai prekės ženklo „Lino dovanos“ fotosesijai.

„Profesionalioje fotosesijoje dalyvavau pirmą kartą. Tai buvo labai įdomus ir mielas žaidimas su pačia savimi ir visa kūrybine komanda“, – naujais gyvenimo įspūdžiais dalijosi veikli moteris.

REKLAMA
REKLAMA

E. Kauneckienė sutiko dalyvauti šioje fotosesijoje, kadangi pati itin vertina liną. Ne tik ji pati, bet ir sutuoktinis bei vaikai vilki lininiais drabužiais. Kauneckų namuose daug linininių staltiesių, ir patalynė bei rankšluoščiai – iš šio audinio. „Be galo mėgstame pirties malonumus. Į pirtį visuomet einame nešini lininiais rankšluoščiais“, – sakė sveikos gyvensenos propaguotoja.

REKLAMA

Visa Kauneckų šeima laikosi gamtos ritmo, vegetarinės mitybos principų. Anksti eina miegoti, su aušra keliasi. Nevalgo mėsos, žuvų, kiaušinių. „Šių produktų net nėra ragavę mūsų vaikai. Per dieną turime tris pagrindinius valgymus ir tarp jų du užkandžius. Produktus renkamės pagal tai, ko kiekvienam labiau reikia, kas sveika. Tiesa, dažniausiai gaminame patys ir valgome namuose. Į mūsų racioną įeina kruopos, daržovės, sojų, pieno produktai“, – sakė Eglė.

Vilkėti lininius drabužius pašnekovė rekomenduoja atliekant jogą, medituojant, mokantis masažo paslapčių. „Manęs per užsiėmimus moterys neretai teiraujasi, kokie drabužiai tinkamiausi dvasiniai praktikai. Rekomenduoju liną, nes tai natūralus, aukščiausios kokybės audinys“, – ką pati vertina, tą siūlo ir kitiems „SPA Shanti“ centrų įkūrėja.

REKLAMA
REKLAMA

Eglė neslepia, kad jos pačios aprangos stiliui nemažai įtakos padarė būtent indiška kultūra. Šioje šalyje ji ne kartą lankėsi, iš jos kilusiomis ir po pasaulį paplitusiomis dvasinėmis, mitybos bei masažo praktikomis besižavinti. „Mėgstu vilkėti suknelėmis, tunikomis. Mano garderobe – itin daug ryškių, vaiskių spalvų. Kiek egzotiškai atrodančią mane įpratę matyti SPA centrų lankytojai, seminarų dalyviai“, – šypsojosi E. Kauneckienė. Tiesa, laisvalaikiu moteris renkasi minimalistinį stilių, tad itin tinka lietuviškam klimatui idealiai tinkantys lino drabužiai.

Linas – tai mūsų autentika, – sako E. Kauneckienė. – Kartais pagalvoju, kokie universali yra, tarkim, lininė suknelė. Pritaikiusi elegantiškus batelius su ja gali eiti į darbą, su sportiniais bateliais – ji tinkama laisvalaikiui. Basa vilkėdama lininę suknelę moteris kuria itin romantišką įvaizdį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug keliaujančią moterį suintrigavo lietuvių kūrėjų sprendimai iš lino. „Norėčiau išskirti drabužių įvairiapusiškumą. Tarkim, prailginto silueto marškinėliai tinkami vilkėti prie kelnių, ir vieni – kaip mini suknelė. Pastebėjau, kad linas – gerokai paminkštintas. Sužavėjo spalvos: žalia, ciklameno. Nauji atradimai: taškeliais, langeliais margintas lino audinys“, – įspūdžiais apie naujają „Lino dovanos“ kolekciją kalbėjo pašnekovė.

„Eglė – išskirtinė asmenybė, ajurvedos Lietuvje pradininkė, visuomet rami ir išlaikyta asmenybė, vertinanti darnią šeimą, gyvenanti gamtos ritmu, – kodėl naujausios kolekcijos fotosesijai buvo pasirinkta E. Kauneckienė pakomentavo bendrovės „Linas“ vadovė Vilita Skersienė. – O juk linas – vienas natūraliausių produktų, todėl pamanėme, kad ji kaip asmenybė idealiai tiks pristatyti mūsų kolekciją“.

REKLAMA

Naujoji „Lino dovanų“ drabužių kolekcija „Get flaxed“ daugiau skirta brandžiai, tvirtą pasaulėžiūrą turinčiai moteriai. Vyrauja laisvi siluetai, mažytės, bet intriguojančios detalės. „Atsižvelgėme į klientų poreikius ir pagaliau pasiūlėme didelių dydžių drabužius. Kadangi šiuo metu pasaulyje itin madingi vienspalviai skalbti ir minkšti audiniai, tai ir mūsų kolekcijoje šįkart beveik visi drabužiai iš lygiai dažyto ir skalbto audinio. Galima atrasti ir vis dar mados viršūnėse karaliaujančių laukinių žvėrių raštų, – sakė V. Skersienė.

Į klausimą, kodėl linas taip vertinamas visame pasaulyje, V. Skersienė atsakė: „Linas vienas brangiausių natūralių audinių, einantis po šilko ir vilnos, nes idealiai prisitaiko prie žmogaus kūno. Linas leidžia odai kvėpuoti, palaikyti normalią kūno temperatūrą visais metų laikais. Kai žmonės pradėjo vis labiau ieškoti natūralumo, ekologiškumo – lino populiarumas vis didėja ir tikrai ateityje nemažės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų