REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Eglė Straleckaitė (nuotr. Tomas foto)

Visai neseniai pramogų pasaulį sudrebino žinia, kad šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė ir jos sutuoktinis Justinas suka skirtingais keliais. Visgi panašu, kad žymi moteris šiuo metu spinduliuoja pavydėtinu žavesiu ir energija.

18

Visai neseniai pramogų pasaulį sudrebino žinia, kad šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė ir jos sutuoktinis Justinas suka skirtingais keliais. Visgi panašu, kad žymi moteris šiuo metu spinduliuoja pavydėtinu žavesiu ir energija.

REKLAMA

Praėjusį savaitgalį garsi moteris ryžosi sudalyvauti „Kauno maratono“ renginyje ir įveikė pusmaratonio distanciją – 21 kilometrą. Šokėja, rodos, kad perlipo per save ir įveikė didesnę distanciją nei pati buvo planavus.

„Taip įvyko, kad paskutinę dieną ėjau registruotis, bet čia mano blogas įprotis, kad viską darau paskutinę minutę. Na, ką gi, bandau registruotis į 10 kilometrų rungtį ir ten nebėra jau vietų. Nebebuvo ką daryti. Pasiteiravau organizatorių ar yra medicinos pagalbos punktas ir ar galima nueiti kiek liks distancijos. Kažkaip pasiryžau... Galvojau jei bus labai blogai tai nueisiu, bet pavyko ir nubėgti“, – juokauja moteris.

Įveikti sunkumai

Tokią distanciją sugebėtų įveikti ne visi. 21 kilometras yra tikras iššūkis, kuris pareikalauja didelio pasiruošimo ir ištvermės.

REKLAMA
REKLAMA

„10-tą kilometrą bėgant buvo fizinis skausmas, vėliau šis skausmas dingo, nes jau nebejauti nieko. Bet jau 15-ame kilometre susidūriau su psichologiniu skausmu. Aš net buvau įsivaizdavus, kad ta distancija bus iki vieno tilto, o reikėjo bėgti dar iki kito. Tas psichologinis momentas yra labai svarbus. Buvo taip sunku, norėjosi verkti. Tiesiog galvojau, kad jau nebepavyks, bet visai neblogai pasisekė. Kai nubėgau maratoną, atrodė, kad galėčiau dar bėgti ir bėgti“, – šypteli Eglė. Garsi šokėja į šį išbandymą žiūri, kaip į vieną smagų nuotykį ir sau iškeltą užduotį.

REKLAMA

Užsispyrimas

Nuo vaikystės sportuojanti mergina atvirauja, kad yra labai užsispyrusi.

„Aš tokia esu, kad aš privalau tai padaryti. Kai kiti sako, kad negalima, kad tai – neįmanoma, tai aš turiu būtinai tai padaryti. Man taip buvo ir su šuolio projektu, kai reikėjo šokti nuo 10 metrų tramplyno. Aš tokia esu – užvesta. Man labai patinka iššūkiai. Aš būtinai turiu padaryti tai, kas atrodo – neįmanoma. Man patinka perlipti save. Ne prieš kažką, o prieš save. Man labai svarbu tokie dalykai“, – kalba moteris.

Tačiau, ar dar kartą ryžtųsi šiam iššūkiui, ji sako: „Aš dabar labai džiaugiuosi, kad nubėgau maratoną. Šis maratonas man yra gyvenimo pasiekimas, tačiau nežinau ar kada nors dar tam ryšiuos“, – šypteli E. Straleckaitė. 

REKLAMA
REKLAMA

Moteris tikina, kad niekuomet nebus profesionali bėgikė, tačiau labai žavisi sportininkais, kurie sugeba įveikti tokius didelius atstumus. Po įveikto maratono ji suprato, kad ši sporto šaka yra labai sunki. Ji begalo vertina kitus sportininkus ir sako: „Supratau, kokie maratono sportininkai yra gerbtini žmonės. Ėmiau jais žavėtis“, – teigia Eglė.

Raktas į moters grožį

Šokėjos grožiui, turbūt, kad sunku atsispirti. Moteris turi pavydėtiną, sportišką figūrą bei šviesius ir išpuoselėtus plaukus, o jos veidą puošia akinanti šypsena. Atrodo, kad moteris spinduliuoja pasitikėjimu savimi. Tačiau ji prisipažįsta: „Aš niekada nesijaučiu tobula. Kaip ir kiekvienai moteriai, taip ir man, atrodo, kad ir ten negerai, ir ten kažko per daug. Aš tikrai nesu kažkokia liekna, aš esu sportiška.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris atkreipia dėmesį į šiuo metu vyraujantį stereotipą, kad gražus žmogus – lieknas žmogus. „Aš labai akcentuoju į vieną dalyką, kad mes neturime nuolatos rūpintis savo kūno formomis. Dabar dauguma kalba, kad reikia mažiau valgyti, daugiau sportuoti. Mes dabar labai daug dėmesio skiriame į išvaizdą. Manau, kad dabar apie tai reikia mažiau kalbėti. Reikėtų kalbėti apie tai, kaip žmogui būti laimingam. Kaip padaryti, kad žmogaus akys žibėtų.“

Grožiu spinduliuojanti šokėja priduria, kad tobulas kūno formas pasiekti yra lengviau, negu padaryti jį laimingu.

„Aš noriu, kad žmonės kreiptų dėmesį į žmogaus laimę, o ne išvaizdą. Reikia kalbėti apie tai, kaip būti laimingiems, pasitikėti savimi, mylėti ir džiaugtis gyvenimu“, – sako Eglė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų