REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
„Hellmann's“ vasaros griliaus vakarėlis (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Vasaros sezonas neatsiejamas nuo grilio patiekalų. Vieni grilio patiekalais mėgaujasi lauke, o kiti – namuose. Šiandien garsūs Lietuvos žmonės jais mėgavosi išskirtiniame vasaros grilio vakarėlyje, kuris vyko sostinėje.

52

Vasaros sezonas neatsiejamas nuo grilio patiekalų. Vieni grilio patiekalais mėgaujasi lauke, o kiti – namuose. Šiandien garsūs Lietuvos žmonės jais mėgavosi išskirtiniame vasaros grilio vakarėlyje, kuris vyko sostinėje.

REKLAMA

Šio renginio nepraleido garsūs Lietuvos žmonės, kurie mėgavosi įprastais bei vegetariškais burgeriais, juos ruošė Lietuvos Barbekiu asociacijos profesionalai – šefė, kulinarinių TV laidų vedėja Ilona Juciūtė ir kiti grilio meistrai. Savo mėsainių variacijas pristatė ir tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė bei mitybos ekspertė Indrė Trusovė.

Daugiausiai fotografų blyksčių susilaukė socialinių tinklų žvaigždė Gražina, geriau žinoma Mūzos pseudonimu. Renginyje moteris pasirodė su savo vyru. Rodos, kad jie puikiai dera vienas prie kito, kadangi abudu vienijo raudonos spalvos drabužiai ar aksesuarai. Žaismingas bei vasariškas įvaizdis patraukė visų dėmesį, o nuo poros veidų nedingo šypsena.

REKLAMA
REKLAMA

Kita socialinių tinklų žvaigždė – Indrė Trusovė – patiekalo gamybą pradėjo ant purios bandelės užtepdama „Hellmann‘s“ česnakinio padažo. Tik po to ant bandelės uždėta apskrudusi kokybiška mėsa ir sūris. Ne dažniausiai įprastas fermentinis ar čederio, o fetos sūris.

REKLAMA

„Jis yra puikus pasirinkimas. Ypač tada, kai būna apkeptas. Ant jo uždėjus salotos lapą, rauginto agurko griežinėlių ir apšlaksčius barbekiu ar pomidorų padažu, galime gauti daugybę išskirtinių skonių savyje slepiantį mėsainį“, – pasakojo I. Trusovė.

Nors kai kam toks maistas gali asocijuotis su nesveika mityba, tačiau, anot pašnekovės, tai itin priklauso nuo to, kaip jis yra pagamintas.

„Itin mėgstu visą nesveiką maistą paversti kuo sveikesniu ir naudingesniu sveikatai. Ypač kai galima rinktis sveikus ingredientus, pavyzdžiui, pilno grūdo bandeles“, – patarė mitybos ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu K. Pišniukaitė-Šimkienė renginyje susirinkusius žmonės nustebino pagaminusi alternatyvų mėsainį su daržovėmis.

„Gaminau jį ne tik su ant žarijų keptomis, bet ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat naudojau sūrį, o pagardinimui puikiai tiko sumaišyti kario ir česnakiniai padažai. Jie itin dera su daržovėmis ir sukuria malonų estetinį vaizdą“, – teigė pašnekovė.

Toks mėsainio variantas pasirinktas neatsitiktinai, mat K. Pišniukaitė-Šimkienė ir savo tinklaraštyje akcentuoja sveiką mitybą, o viena iš maisto madų – daugiau daržovių, kurios gali pakeisti ir mėsą.

Jai antrina ir I. Trusovė, kuri pataria mėsainius gaminti namuose ir nepagailėti daržovių.

„Tobulybė neegzistuoja – svarbu stengtis, kad mūsų valgomas maistas būtų ne tik itin skanus, bet ir naudingesnis sveikatai“, – pasakojo mitybos ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos nuomone, itin svarbu ir tai, kad kepimas ant grotelių, maisto gaminimas sutraukia draugus, tampa netgi savotiška švente. Jai pritaria ir K. Pišniukaitė-Šimkienė bei prideda, kad maisto ruošimas gali tapti ir gražia šeimos tradicija.

„Aš ir mano vyras augome nuosavuose namuose, tad maisto kepimas ant žarijų buvo ir vis dar yra svarbi mūsų gyvenimo dalis. Ypač vasarą, kai didžioji gyvenimo, laisvalaikio dalis persikelia į lauką, kur galima mėgautis kepant maistą ant žarijų“, – asmenine patirtimi dalinosi pašnekovė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų