„Hellmann's“ vasaros griliaus vakarėlis (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

„Hellmann's“ vasaros griliaus vakarėlis (nuotr. fotodiena/Justino Auškelio)

Vasaros sezonas neatsiejamas nuo grilio patiekalų. Vieni grilio patiekalais mėgaujasi lauke, o kiti – namuose. Šiandien garsūs Lietuvos žmonės jais mėgavosi išskirtiniame vasaros grilio vakarėlyje, kuris vyko sostinėje.

Šio renginio nepraleido garsūs Lietuvos žmonės, kurie mėgavosi įprastais bei vegetariškais burgeriais, juos ruošė Lietuvos Barbekiu asociacijos profesionalai – šefė, kulinarinių TV laidų vedėja Ilona Juciūtė ir kiti grilio meistrai. Savo mėsainių variacijas pristatė ir tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė bei mitybos ekspertė Indrė Trusovė.

Daugiausiai fotografų blyksčių susilaukė socialinių tinklų žvaigždė Gražina, geriau žinoma Mūzos pseudonimu. Renginyje moteris pasirodė su savo vyru. Rodos, kad jie puikiai dera vienas prie kito, kadangi abudu vienijo raudonos spalvos drabužiai ar aksesuarai. Žaismingas bei vasariškas įvaizdis patraukė visų dėmesį, o nuo poros veidų nedingo šypsena.

REKLAMA

Kita socialinių tinklų žvaigždė – Indrė Trusovė – patiekalo gamybą pradėjo ant purios bandelės užtepdama „Hellmann‘s“ česnakinio padažo. Tik po to ant bandelės uždėta apskrudusi kokybiška mėsa ir sūris. Ne dažniausiai įprastas fermentinis ar čederio, o fetos sūris.

„Jis yra puikus pasirinkimas. Ypač tada, kai būna apkeptas. Ant jo uždėjus salotos lapą, rauginto agurko griežinėlių ir apšlaksčius barbekiu ar pomidorų padažu, galime gauti daugybę išskirtinių skonių savyje slepiantį mėsainį“, – pasakojo I. Trusovė.

Nors kai kam toks maistas gali asocijuotis su nesveika mityba, tačiau, anot pašnekovės, tai itin priklauso nuo to, kaip jis yra pagamintas.

„Itin mėgstu visą nesveiką maistą paversti kuo sveikesniu ir naudingesniu sveikatai. Ypač kai galima rinktis sveikus ingredientus, pavyzdžiui, pilno grūdo bandeles“, – patarė mitybos ekspertė.

Tuo metu K. Pišniukaitė-Šimkienė renginyje susirinkusius žmonės nustebino pagaminusi alternatyvų mėsainį su daržovėmis.

„Gaminau jį ne tik su ant žarijų keptomis, bet ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat naudojau sūrį, o pagardinimui puikiai tiko sumaišyti kario ir česnakiniai padažai. Jie itin dera su daržovėmis ir sukuria malonų estetinį vaizdą“, – teigė pašnekovė.

REKLAMA

Toks mėsainio variantas pasirinktas neatsitiktinai, mat K. Pišniukaitė-Šimkienė ir savo tinklaraštyje akcentuoja sveiką mitybą, o viena iš maisto madų – daugiau daržovių, kurios gali pakeisti ir mėsą.

Jai antrina ir I. Trusovė, kuri pataria mėsainius gaminti namuose ir nepagailėti daržovių.

„Tobulybė neegzistuoja – svarbu stengtis, kad mūsų valgomas maistas būtų ne tik itin skanus, bet ir naudingesnis sveikatai“, – pasakojo mitybos ekspertė.

Jos nuomone, itin svarbu ir tai, kad kepimas ant grotelių, maisto gaminimas sutraukia draugus, tampa netgi savotiška švente. Jai pritaria ir K. Pišniukaitė-Šimkienė bei prideda, kad maisto ruošimas gali tapti ir gražia šeimos tradicija.

„Aš ir mano vyras augome nuosavuose namuose, tad maisto kepimas ant žarijų buvo ir vis dar yra svarbi mūsų gyvenimo dalis. Ypač vasarą, kai didžioji gyvenimo, laisvalaikio dalis persikelia į lauką, kur galima mėgautis kepant maistą ant žarijų“, – asmenine patirtimi dalinosi pašnekovė.  

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Ruošia bausmių paketą
DABAR RODOMA
Ruošia bausmių paketą
DABAR RODOMA
Lengviausias česnako lupimas
DABAR RODOMA
Glostyk Bobiką
DABAR RODOMA
Į Lietuvą atgabeno paukščių už 4 mln. eurų
DABAR RODOMA
Per susitikimą su Zelenskiu blogai pasijuto Merkel
DABAR RODOMA
Šilauogių kaina pasiekė kosmines aukštumas
DABAR RODOMA
Kodėl lietuviai bene daugiausiai skęsta Europoje
DABAR RODOMA
Medikai skelbia pavojų – trūksta kraujo
DABAR RODOMA
Didžiūnaitytės žūties tyrimas
DABAR RODOMA
Kova su Sosnovskio barščiais
REKLAMA
Free Finga (M. Kazlavicko nuotr.) (nuotr. Organizatorių)
Prodiuseris Free Finga ir albume „Pick Up Line“ apdainuotoji Ieva šoka išleistuvių šokį – šiandien kūrėjas pristato paskutinį, debiutiniame Free Finga albumui skirtą vaizdo ...
Natalijos Bunkės namai (tv3.lt fotomontažas)
Atlikėjos Natalijos Bunkės gyvenime – pokyčių metas. Į naujus namus įsikėlusi žinoma moteris pirmą kartą visuomenei pravėrė jų duris ir papasakojo apie čia esančią unikalią ...
Glostyk Bobika 2 serija (nuotr. Organizatorių)
Skandalingasis Rolando Skaisgirio serialas „Glostyk Bobiką“ įgauna pagreitį – kuo toliau, tuo daugiau atskleidžiama pikantiškų faktų, kurie galimai atitinka ir dalį Vaidos bei ...
Indrė Trusovė (tv3.lt fotomontažas)
Neretai sakome, kad žiemą savo kūną ruošiame vasarai, o štai atėjus šiltajam sezonui ir pakilus nuotaikai, daugelis žmonių gerus įpročius pamiršta. Sveiką maistą ima keisti ...
Floristikos stobyklos akimirkos (nuotr. Organizatorių)
Liepos 8-12 dienomis šalia sostinės esančiame „Vilnius Grand Resort“ viešbutyje organizuojama pirmoji Lietuvoje floristikos stovykla. Šios iniciatyvos ėmėsi žinoma šalies ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų