REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
„Černobylis“ (nuotr. Organizatorių)

Milijonų žiūrovų dėmesį visame pasaulyje pastarąjį mėnesį prikaustęs HBO serialas „Černobylis“ įkvėpė milžinišką susidomėjimo bangą ne tik pačia prieš 33 metus įvykusia atomine katastrofa, bet ir vietomis, kuriose buvo sukurtas pats serialas.

4

Milijonų žiūrovų dėmesį visame pasaulyje pastarąjį mėnesį prikaustęs HBO serialas „Černobylis“ įkvėpė milžinišką susidomėjimo bangą ne tik pačia prieš 33 metus įvykusia atomine katastrofa, bet ir vietomis, kuriose buvo sukurtas pats serialas.

REKLAMA

Tai – gera galimybė pristatyti Vilnių, kuriame buvo nufilmuota daugiau nei du trečdaliai kūrinio, rašoma pranešime spaudai.

„Černobylio tema – skausminga, sukrečianti ir dar kartą primenanti mums apie buvusios okupacijos žiaurumą. Tai jau istorija, tačiau šio serialo tikroji misija – atkreipti dėmesį į Černobylio temą ir į sovietinės sistemos melą, nelaisvę, žmonių aukojimą – dar ilgai gyvuos, ir, tikiuosi, padės žmonijai išvengti panašių klaidų. Vilnius šiame kelyje taip pat turi savo misiją – tapti vizualine šio serialo erdve, kurioje miesto svečiai galėtų keliauti laiku. Kino turizmas pasaulyje labai populiarus, tikimės, kad „Černobylio“ serialas padidins Vilniaus matomumą pasaulyje“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Filmo gerbėjų dėmesį kausto kruopščiai, autentiškai atkurta filmo atmosfera, įskaitant kostiumus, interjero detales, automobilius ir lokacijas. Lietuvos sostinėje „Černobylis“ buvo filmuojamas 60 iš 88 dienų. Filmavimai vyko Fabijoniškių, Justiniškių mikrorajonuose, Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje, VRM kultūros rūmuose, VGTU Architektūros fakultete, buvusiuose Vyriausybės svečių namuose bei kitose vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorės Ingos Romanovskienės, pastarosiomis dienomis jaučiama didelė susidomėjimo banga – užsieniečiai smalsauja, kur tiksliai Vilniuje buvo filmuotas serialas, kitų šalių žiniasklaida rašo apie Vilniuje kuriamus kino projektus. Dedamos pastangos, kad Vilnius patektų į filmo gerbėjų akiratį.  

REKLAMA

„Aktyviai reklamuojame Vilnių užsienio žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose, nes pasaulyje aptariamas filmo turinys, o mums svarbu, kad ir Vilnius patektų į radarus. Per keletą dienų specialų „Černobylio“ serialui skirtą Vilniaus turizmo svetainės polapį aplankė jau tūkstančiai vartotojų, daugiausia – iš Jungtinės Karalystės, Lenkijos, JAV ir kitų šalių. Mūsų pateikta informacija jau pasiekė daugiau nei 300 tūkstančių socialinių tinklų vartotojų įvairiose šalyse, – sakė I. Romanovskienė.

Pasak jos, siekiama paskatinti ir turizmo verslą išnaudoti kilusį susidomėjimą. Kitą savaitę turizmo agentūra kartu su Vilniaus kino biuru surengs projekto pristatymą kelionių agentūrų atstovams, kad jie galėtų „Černobylio“ pagrindu kurti ekskursijas, pažintinius turus ir kitais būdais išradingai įtraukti garsųjį serialą.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilnius, matomas šiame seriale, nėra klasikinis turistinis Vilnius, kurį yra įpratę matyti užsieniečiai. Tai yra vienas iš daugelio sostinės veidų, šalia kitų istorinių epochų sluoksnių, išlikusių mieste. Įvairialypiškumas ir daugiakultūriškumas yra Vilniaus stiprybė. Tai – viena iš priežasčių, kodėl miestas domina vis daugiau pasaulinio garso kino kūrėjų,” - sakė Vilniaus kino biuro vadovė Jūratė Pazikaitė.

Besidomintiems Vilniuje sukurtais garsiais užsienio filmais minėta turizmo ir verslo plėtros agentūra kartu su Vilniaus kino biuru yra parengęs specialų leidinį „Vilnius On Screen“ (liet. „Vilnius kino ekranuose“), pristatantį per pastaruosius ketverius metus mieste nufilmuotus filmus. Jų tarpe – „Černobylis“, rudenį ekranus pasieksiantis naujas HBO serialas su garsia britų aktore Helen Mirren „Jekaterina Didžioji“, prieš keletą metų čia filmuotas BBC serialas „Karas ir taika“ ir kiti. Vilniaus kino gidą galima nemokamai skaityti ir internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų