REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Černobylio filmaviamas (Nuotraukos: „Sister Pictures ir Sky Television“)

Šiandien lietuviai, kartu su visu pasauliu, gali pamatyti paskutinę Lietuvoje filmuoto penkių dalių serialo „Černobylis“ seriją, rašoma pranešime spaudai.

7

Šiandien lietuviai, kartu su visu pasauliu, gali pamatyti paskutinę Lietuvoje filmuoto penkių dalių serialo „Černobylis“ seriją, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Černobylio atominės jėgainės katastrofą itin tikroviškai atvaizduojantis mini serialas Lietuvoje sulaukė milžiniško susidomėjimo – populiarumu jis baigia pavyti garsiuosius „Sostų karus“.

„Žiūrėdami šį mini serialą žmonės gali atpažinti įvairias Vilniaus, Kauno, Kėdainių, Ignalinos rajono ir kitas Lietuvos vietoves, kuriose jis buvo filmuojamas. Be to, lietuviams ši istorija dar ir artima, nes rodomi įvykiai, kuriuos prisimena daug žmonių. Visa tai patvirtina ir jo populiarumas: dar prieš pasirodant paskutinei serijai, „Telia“ išmaniosios televizijos HBO platformoje ankstesnės serijos buvo peržiūrėtos beveik 35 tūkst. kartų. Jo žiūrimumas prilygsta garsiesiems „Sostų karams“, – sako Elina Dapkevičienė, minėto prekės ženklo produktų ir paslaugų plėtros vadovė.

Jos teigimu, gegužės mėnesį „Černobylis“ apskritai buvo visų HBO serialų lyderis Lietuvoje.

„Černobylį“ kūrė 50-ies užsieniečių ir 250 lietuvių komanda. Viena jų buvo Ieva Misiulaitytė, dirbusi „Černobylio“ režisieriaus Johano Rencko asistente. Ji rūpinosi visa režisieriaus darbotvarke, kuri turėjo būti sudėliota kone 10 minučių tikslumu, o taip pat jo apgyvendinimu, kelionėmis, net darželiu jo vaikams. I. Misiulaitytė atskleidžia, kad J. Renckui septynis mėnesius trukusi viešnagė Lietuvoje buvo ypatinga: kartu su juo atvyko trys vaikai ir žmona, kuri būdama Lietuvoje pagimdė ir ketvirtąją atžalą. Kadangi vaikas gimė Lietuvoje, jis turi lietuvišką gimimo liudijimą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš „Černobylio“ filmavimų lietuvei labiausia įstrigo didžiuliai jų mastai ir neįtikėtinas tikroviškumas. Ji prisiminė, kaip realistiškai atrodė kelias valandas grimerių kabinete praleidę aktoriai, vaidinę ugniagesius, kurių kūnai dėl radiacijos pradėjo irti – rodos, trūko tik atitinkamo kvapo. Matant juos I. Misiulaitytei kūnas nueidavo pagaugais: juk 1986-aisiais visa tai vyko iš tiesų ir tai patyrė tikri žmonės, kurių buvo ne keli ar keliolika.

REKLAMA

Dar arčiau realybės filmavimo komanda atsidūrė išvykusi į Kijevą, kur sutiko iš Pripetės evakuotus gyventojus, šiuo metu gyvenančius specialiai jiems skirtame mikrorajone. Jie papasakojo daug tikrų istorijų, kurios tikrai sukrečia. Savo prisiminimais su filmavimo komanda dalijosi ir Lietuvos gyventojai, kurių artimieji dirbo Černobylyje ir padėjo likviduoti avarijos padarinius.

Žinoma, ne visos dienos buvo liūdnos. „Filmuojant sceną, kurioje angliakasiai po atomine elektrine rausia urvą, režisierius, norėdamas išryškinti darbininkų raumenis, filmavimo pertraukėlių metu juos ragino pasportuoti – taigi, vos buvo paskelbiama pertrauka, pusšimtis vyrų krisdavo ant žemės ir darydavo atsispaudimus“, – prisiminimais iš filmavimo aikštelės dalinasi I. Misiulaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų