REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Andrius Užkalnis, Fausta Marija Leščiauskaitė, Jurgis Didžiulis (tv3.lt fotomontažas)

Kiek jūs sutiktumėte sumokėti už valandą prie kavos puodelio su Lietuvos socialinių tinklų žvaigžde? Gal norėtumėte, kad jūsų vakarėlyje apsilankytų garsenybė, kuri pasidalintų savo patirtimi ir žinių bagažu?

11

Kiek jūs sutiktumėte sumokėti už valandą prie kavos puodelio su Lietuvos socialinių tinklų žvaigžde? Gal norėtumėte, kad jūsų vakarėlyje apsilankytų garsenybė, kuri pasidalintų savo patirtimi ir žinių bagažu?

REKLAMA

Socialiniuose tinkluose it virusas pradėjo plisti garsių šalies visuomenininkų ir socialinių tinklų žvaigždžių paslaugų įkainiai, kuriais jie dalijasi lietuvių sukurtoje mobilioje aplikacijoje „Humans App“. Programėlė leidžia už susitikimą su žmogumi sumokėti atitinkamą sumą pinigų, o dalį arba ją visa paaukoti pasirinktoms organizacijoms.

 

Aplikacijos kūrėjai – vienas iš „Vinted“ įkūrėjų Justas Janauskas bei rašytoja Gabija Grušaitė. Duetas nusprendė, kad dalintis galima ir žiniomis, todėl sukūrė tokią platformą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė aplikacijos idėja – minčių, žinių, idėjų pasidalijimas susitiktus su kitu žmogumi gyvai. Jūs galite nusipirkti pokalbį, apsilankymą parodoje ar vakarėlyje už tam tikrą pinigų sumą.

REKLAMA

Prašo ir 3 tūkst. eurų

Bene labiausiai internautus nustebino Andrius Užkalnis. Rašytojas ir maisto kritikas už 45 minučių pokalbį prie puodelio kavos nori 150 eurų, o už trijų valandų pasilinksminimą vakarėlyje su juo prašo pakloti ir 3 tūkst. eurų. 10 procentų gautos sumos jis skirtų VšĮ „Penkta koja“.

Tai dar ne viskas – jeigu norite kartu su A. Užkalniu įvertinti restoraną, jums reikėtų sumokėti 450 eurų. Ne paslaptis, kad jis yra taip pat ir kvepalų kolekcionierius – už pasižvalgymą maisto kritiko namuose bei kvepalų kolekcijos apžiūrėjimą turėtumėte sumokėti 500 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairias paslaugas siūlantis A. Užkalnis savo sekėjams socialiniuose tinkluose dar savaitgalį pranešė šią žinią: „Mano laikas ir žinių bagažas dabar kainuoja. Nemokama demo versija baigėsi“, – skelbė jis.

Toks jo pranešimas kaipmat sulaukė gausybės internautų reakcijų bei palaikymo žodžių. Prie tokios idėjos prisidėjo ir jo širdies draugė Fausta Marija Leščiauskaitė.

Šaltibarščių paslaptys – 450 eurų

Mergina savo socialinio tinklo paskyroje skelbė: „Pamenu, viena teta skundėsi, kad giminaitė jai nulakavo nagus ir nuolaidos nepadarė: taigi giminės. Mano mama tada pasakė: „O nenorėjai daugiau palikti, kaip giminaitei?“ Dabar aš ir mano laikas – HumansApp: tai toks patirčių, žinių ir pramogų airbnb.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, lietuviams bus skausminga – nes mes užsispyrusiai nenorime suprasti, kad kito laikas kainuoja. Tačiau ten vienoje vietoje rasite visą pagalbą: gyvūnų skraidinimas, interjero kūrimo patarimai, pašnekesiai apie filosofiją ar rašymo pramogos. Perkate patirtį, sukramtytą informaciją, pagalbą arba pasilinksminimą. Beje, pasirinkau 10% paskirti VšĮ „Penkta koja“, – rašė F. M. Leščiauskaitė.

Mergina siūlo per 2,5 valandos pagaminti ir lietuvių pamėgtus šaltibarščius. Tiesa, šie atsieitų jums 450 eurų.

Paslaugos – įvairios

Menininkė Jolita Vaitkutė, pagarsėjusi savo įspūdingais kūriniais, taip pat pateikė sąrašą paslaugų, kurias ji siūlo internautams. 

REKLAMA

Kartu su menininke jūs galite apsilankyti jos studijoje už 200 eurų, taip pat galite praleisti pusantros valandos parodoje už 50 eurų, o valanda pokalbio jums kainuotų 90 eurų.

Visgi plačiau pakomentuoti savo įkainius bei lietuvių susidomėjimą šia tema J. Vaitkutė atsisakė. 

Ne išimtis ir Beata Tiškevič. Ji siūlo susitikti prie kavos puodelio ir pasidalinti savo karjeros paslaptimis už 89 eurus. Jei turite minčių ir įkvėpimo, ji padės jas išreikšti už 87 eurus.

Atlikėjas Jurgis Didžiulis taip pat prisijungė prie grupės garsių žmonių, siūlančių savo paslaugas. Už susitikimo valandą dainininkas prašo pakloti 200 eurų.

Susisiekus su atlikėjo vadyba, paaiškėjo, kad J. Didžiulis šioje aplikacijoje yra naujokas, todėl kol kas jokių pasiūlymų dar nesulaukė. 

REKLAMA

Sulaukė pasipiktinimo

Nemažai reakcijų sulaukė politikės Aušros Maldeikienės pareiškimas ir įkainiai: 45 minutės pokalbio su ja kainuotų 50 eurų. Visgi toks dabar jau parlamentarės pareiškimas nemenkai įpykdė internautus. Seimo nariai negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus atlygį už kūrybinę veiklą.

Prie aplikacijos jau taip pat prisijungė ir dizaineris Robertas Kalinkinas, atlikėja Monika Liu, menininkė Jolita Vaitkutė, komikas Paulius Ambrazevičius, sportininkė Airinė Palšytė bei kiti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų