REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Renata Kovtun (tv3.lt fotomontažas)

Lengvojo kultūrizmo čempionė bei grožio salono savininkė Renata Kovtun neslepia – tinkama mityba bei nuolatinis poreikis sportuoti jai yra įgimtas. Vis dėlto ji atvira – savo grožį yra pasidailinusi ir plastikos chirurgų pagalba, tačiau to niekuomet nesigailėjo – netgi atvirkščiai.

27

Lengvojo kultūrizmo čempionė bei grožio salono savininkė Renata Kovtun neslepia – tinkama mityba bei nuolatinis poreikis sportuoti jai yra įgimtas. Vis dėlto ji atvira – savo grožį yra pasidailinusi ir plastikos chirurgų pagalba, tačiau to niekuomet nesigailėjo – netgi atvirkščiai.

REKLAMA

Tačiau nepaisant to, Renata pasakoja, kad nei nukritę kilogramai, nei plastikos chirurgai moterų laimingomis nepadarys – viskas slypi kur kas giliau.

Daugybė moterų teigia, kad šiais metais ir vėl nespėjo paruošti savo kūno šiltajam sezonui. O kaip jūs? Ar esate patenkinta savo figūra?

Aš turbūt visada pasiruošusi – man sezonas neturi reikšmės. Svarbiausia – savijauta. Netgi jeigu vizualiai iš šono atrodys, kad man nieko nereikia, mintys neleis ramiai gyventi be sporto.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis teigia, kad sportas ir sveika mityba turi būti gyvenimo būdu – pažiūrėjus į jus atrodo, kad jums būtent taip ir yra. Kaip atrodo jūsų treniruotės?

REKLAMA

Būtent! Tai gyvenimo būdas ir, kai manęs klausia, kaip to išmokti, aš nė nežinau, kaip suformuluoti atsakymą, nes aš taip gyvenu visada. Nereikia klausti kaip – kai pradedi, viskas savaime iškart susidėlioja, nes tu imi veikti.

Mano treniruotės skirtos tam tikroms raumenų grupėms, nes tai svarbu ne tik išorei, bet ir sveikatai. Su mano darbu grožio sferoje, be sporto tikrai turėčiau didelių bėdų su nugara.

Kaip atrodo jūsų dienos mityba? Ką valgote pusryčiams, pietums, vakarienei?

Kažkam mano dienos mityba atrodys nuobodi, bet kitokios nė neįsivaizduoju. Ryte – pilno grūdo avižos arba kiaušiniai. Dienos metu – paukštiena su ryžiais ir daržovės, užkandžiai – ryžių trapučiai su avokadu, žalumynais ir žuvimi, vakarienei – mocarelos sūris su daržovėmis. Valgau kas 2,5-3 valandas – ilgiau sunku būtų be maisto. Mano vidinis „akumuliatorius“ išsenka.

REKLAMA
REKLAMA

Man keista, kai atostogų metų žmonės sako „skurdus meniu“. O ko jūs ten ieškot? Cepelinų? Aš visada randu tai, prie ko esu įpratusi, bet meniu papildau vietiniais saldumynais.

Vis daugiau moterų savo natūralų grožį ryžtasi patobulinti plastikos chirurgų pagalba, lepinasi injekcijoms. Ką apie tai galvojate?

Galvoju, kad naudojantis technologijomis svarbu žinoti, ką darai, dėl ko, ar to reikia, ir labai saikingai – kad tai netaptų paranoja ir lenktynėmis su jaunyste. Mano akimis, raukšlės visai negadina grožio – kvailiau atrodo porcelianinis veidas, kai tau 50.

Ar pati esate kaip nors savo grožį pasitobulinusi?

Taip, prieš 12 metų „susigrąžinau“ krūtinę, kuri dėl nėštumų buvo netekusi formos. Tai – vienas geriausių mano sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokiomis grožio procedūromis ir kaip dažnai lepinatės?

Kiekvieną mėnesį tikrai to nedarau – gal kartą į 4 mėnesius. O ką reikia daryti, nusprendžia dermatologė/kosmetologė. Man labai patinka biorevitalizacijos poveikis odai.

Jūsų manymu, ar numetusi tam tikrą kiekį kilogramų, pasitobulinusi išvaizdą pas chirurgus, moteris iškart ras ir laimę?

Ne, 100% ne! Reikia pradėti nuo meilės sau. Kol jos nebus, niekas nepadės! Iš meilės sau kyla noras save gražinti. Tada viskas eis natūraliai ir nesunku bus atsisakyti to pyragėlio, o jeigu suvalgysit – tai su malonumu, nes užsidirbot šią pramogą pakeitusi gyvenimo būdą.

Aš matau tiek gražių moterų aplink ir aiškiai matosi, kad joms net netiks būti lieknoms! Kodėl jos to siekia? Dažnai užtenka tik paryškinti proporcijas. Juk taip gražu, kai yra ryškus liemuo, moteriškai apvalūs klubai!

REKLAMA

Kaip apskritai siūlytumėte moterims save pamilti? Kaip tai išmokote padaryti jūs pati?

Išmokau įsigilinus į savo vidų, pažindama save išmokau jausti vidinį balsą, organizmo poreikius. Banalu, bet savo pokyčius geriausia matysite ne veidrodyje, bet nuotraukose.

Fotografuokite save pradėjus keisti įpročius, ir tada lyginkite nuotraukose. Tik tada pamatysite, kad netgi svarstyklės gali meluoti, o pasikeitimas taps matomas.

Kaip save pasilepinti moterims siūlytumėte vasarą?

Jeigu šilta – sugerkit saulę. Apsiniaukę – imkit knygą. Turit pusdienį – padarykit atsispaudimus, pritūpimus, juk tam nebūtina salė. Kiekvieną vakarą išmasažuokite kūną kvapniu stangrinančiu kremu.

O savaitgalį, po rytinės treniruotės, skirkite šeimai, ir būtinai nuvažiuokite prie jūros. Idealu, jeigu netoliese rasit jogos treniruotes. Mylėkite save ir pamatysite, kiek daug priklauso tik nuo jūsų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų