Grilio fiesta (nuotr. Artiom Ištuganov)

Grilio fiesta (nuotr. Artiom Ištuganov)

Saulėtą šeštadienio popietę būrys žmonių rinkosi į didžiausios Baltijos šalyse grilio bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ organizuotą vasaros sezono atidarymo fiestą.

Virš pusantro tūkstančio dalyvių su šeimomis ir vaikais pritraukusiame „Kamado Bono“ administracijos organizuotame renginyje, svečiai mėgavosi įvairiais patiekalais keptais ant grilio, edukacinėmis paskaitomis, degustacijomis bei viską vainikavusiu grupės „Lemon Joy“ koncertu, rašo spaudos pranešime.

„Vilnius Grand Resort“ teritorijoje fiestos vedėjas Mantas Stonkus visus kvietė išmėginti pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Renginyje vyko išskirtinės degustacijos, edukacinės paskaitos apie kokybišką jautieną, geriausių grupės narių apdovanojimai, TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ filmavimas, grilio meistro Kristupo Krivicko naujos BBQ knygos pristatymas, įvairios instaliacijos bei daug kitokios veiklos, kurių linksmybės tęsėsi iki pat vakaro.

REKLAMA

Didžiausios grilio fiestos nepraleido pusantro tūkstančio gero maisto mylėtojų, žinomų pramogų ir verslo pasaulio atstovų. Į renginį atvyko ir garbingas svečias iš Suomijos, vienas žymiausias barbekių meistras bei „Poppamies“ padažų įkūrėjas Marko Suksi.

Susibūrimo metu svečiai buvo nustebinti neregėtais maisto mastais. Plov.lt įkūrėjas Pavel Kolesnik paruošė vieną didžiausių uzbekiškų šventiškų plovų Lietuvoje – 250 litrų kazane kepto plovo užteko net 650 porcijoms. Grilio virtuozai patiekė net 1000 porcijų jautienos krūtininės (brisket), iškepė 3 ėriukus, 1000 porcijų šonkaulių, 800 porcijų plėšytos kiaulienos burgerių, 200 porcijų avienos taco ir 500 porcijų avienos šašlyko.

„Labai džiugu, jog Lietuvoje barbekiu ir grilinimo kultūra vis populiarėja bei suburia kartu draugus, šeimas, kolegas. Svarbu paminėti ir tai, jog lietuviai vertina kokybišką ir teisingai paruoštą maistą, todėl tai skatina išmėginti vis naujus receptus, mokytis naujų technikų.

Tai sparčiai tampa gyvenimo būdo dalimi, todėl kilo mintis sukurti ir platformą, kurioje visi grilinimo mėgėjai galėtų dalintis patarimais, patirtimi, receptais, užduoti kylančius klausimus. 2017 metais užgimė aktyvi bendruomenė, kuri subūrė net beveik 30 tūkstančių grilio mylėtojų ir jų kasdien vis daugėja“, – teigia renginio organizatorius, direktorius ir bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla.

REKLAMA

Vedamos tendencijų, kepsninės kiemuose nenustoja rūkti ne tik šiltais vasaros vakarais, bet ir šaltuoju metų laiku. Nors skirtingas sezonas turi sau populiaresnius patiekalus, tačiau grilio mylėtojų tai neatbaido eksperimentuoti ir ieškoti naujų receptų.

„Vasaros metu dažniausiai renkamas lengvesnis ir greičiau paruošiamas maistas, kaip įvairiausi kepsniai, šašlykai ar jūros gėrybės. O žiemos sezonu žmonės linkę gaminti sotesnius ir ilgesnio kepimo reikalaujančius patiekalus, kaip troškinius, šonkaulius ar net bulvių plokštainius. Džiugina ir tai, jog ieškant naujovių, nebijoma ir eksperimentų bei griauti mitus, kaip grilyje virtos sriubos ar kepti desertai ir pyragai“, – pasakojo T. Petryla.

Grilinimo kultūrai populiarėjant, o kepsninėms modernėjant, žmonės vis labiau vertina skanų ir kokybišką maistą, todėl renkasi ne tik gerus produktus, bet ir patikrintą, ilgaamžišką įrangą.

„Vis dar itin populiarūs yra uždengiami metaliniai griliai, tačiau jie rūdija, naudoja daug anglių, o žiemą kepant jie neišlaiko reikiamos temperatūros. Priešingai yra su keramikinėmis kepsninėmis – nors jos sunkesnės, tačiau pritaikytos platesniam naudojimui ir yra ilgaamžiškesnės. Jose galima ne tik skrudinti mėsa ir daržoves, bet ir kepti picas, pyragus, duoną, rūkyti žuvį“, – pasakojo pardavimų vadovas Vadimas Amosovas.

Išragavę gausybę gardžių patiekalų ir susipažinę su įvairiausiais produktais, prieskoniais ir gaminimo ant grilio subtilybėmis, renginio dalyviai mėgavosi griausmingu elektroninės muzikos dueto „Electronic I“ ir legendinės grupės „Lemon Joy“ koncertais, o visos linksmybės, pasibaigus pagrindinei renginio programai, persikėlė į dūzges, vykusias „Bora Bora“ restorane.

Tiesiog
2019-06-14 23:51:57
Šaunuoliai, sėkmės jums!
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Tiesiog 2019-06-14 23:51:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Šaunuoliai, sėkmės jums!   ATSAKYTI
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Planuojami nauji apribojimai keliuose
DABAR RODOMA
Planuojami nauji apribojimai keliuose
DABAR RODOMA
Kurėno iškėlimo operacija
DABAR RODOMA
Skurdi grybavimo sezono pradžia
DABAR RODOMA
Palanga skaičiuoja lietaus žalą
DABAR RODOMA
Amžino poilsio vietą verčia sąvartynais
DABAR RODOMA
Policija tikrins paspirtukininkus
DABAR RODOMA
Krakėse rastas lavonas
DABAR RODOMA
Skvernelis keliasi į Turniškes
DABAR RODOMA
Žiaurus poelgis su šinšilomis
DABAR RODOMA
Policijos reidą „nuspalvino“ peštukas
REKLAMA
Edo Sheerano koncerto vakarėlio akimirkos (Edijs Andersons nuotr.)
Penktadienį Latvijos sostinėje Rygoje rinkosi ištikimiausi Edo Sheerano gerbėjai. Išskirtinės muzikos šventės nepraleido ir Lietuvos įžymybės, rašoma pranešime ...
Vaido Baumilos koncertas Vilniuje (tv3.lt fotomontažas)
Šiandien sostinę sudrebino dainininko Vaido Baumilos koncertas su pučiamųjų orkestru bei gausybe žinomų svečių. Valdovų rūmų Didžiajame kieme atlikėjas užkūrė įspūdingą gyvo ...
Kinas po žvaigždėmis (nuotr. Organizatorių)
Kino seansus po atviru dangumi rengiantis „Kinas po žvaigždėmis“ kartu su Lietuvos kino centru užsibrėžė ypatingą tikslą – lietuviška kino klasika suvienyti viso pasaulio ...
Pudra1444 (tv3.lt fotomontažas)
Savaitgalį Palangoje esančią prezidentinę vilą „Auską“ sudrebino neeilinis festivalis „Pudra1444“. Vakarėlis dar prieš kelerius metus išgarsėjo tuo, jog į jį patenka tikrai ne ...
Kristinos Rimienės kompozicijos (nuotr. asm. archyvo)
Mindaugo karūnavimo dieną, liepos 6-ąją, Raudondvario pilies dvarą papuoš 25 tūkstančiai gėlių žiedų. Visos sukurtos pasaulinio lygio floristinės dekoracijos bus skirtos ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų