REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Kastė - jaunoji fotografė (nuotr. Organizatorių)

Lietuva yra maža šalis, tačiau joje gyvena daugybė talentingų ir ambincingų asmenybių. Visai netoli Vilniaus gyvenanti Kastė Mašidlauskaitė yra viena iš jų. Ji gali pasidžiaugti išskirtiniu vardu bei fotografijų albumu.

5

Lietuva yra maža šalis, tačiau joje gyvena daugybė talentingų ir ambincingų asmenybių. Visai netoli Vilniaus gyvenanti Kastė Mašidlauskaitė yra viena iš jų. Ji gali pasidžiaugti išskirtiniu vardu bei fotografijų albumu.

REKLAMA

Pirmieji prisilietimai prie fotografijos

Mergina užaugusi menininkų šeimoje, pirmuosius fotografijos žingsnius žengė būdama vos 12-os metų. ,,Būdama maža išbandžiau labai daug visokių būrelių. Nors fotografija susidomėjau būdama maždaug 12-os metų. Tuo metu namie turėjom vadinamąją „muilinę“, ją tėvai labai saugojo, nes labai brangiai už ją sumokėjo.

Taigi, fotosesijos prasidėjo su geriausia drauge. Pasikabindavom baltą paklodę, atsinešdavom stalinę lempą, išsipaišydavom veidus ir fotografuodavom viena kitą. Eidavom į lauką, ieškodavom kuo įdomesnių vietų. Taip nuo išsidirbinėjimo su ,,muiline“ viskas perėjo prie rimtesnių dalykų “ , – su šypsena veide, prisiminimais dalinasi K.Mašidlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA

Siekis tobulėti

Savarankiškai fotografijos subtilybių išmokusi, išvyko tęsti mokymosi svetur. ,,Fotografuoti visko pati išmokau. Nors žiniasklaidos fotografijos mokiausi būdama Norvegijoje su Erasmus+ programa, bet aš menininkė, žiniasklaidos fotografija manęs neužkabino. Tačiau sužinojau keletą įdomių dalykų bei turėjau galimybę bet kada nueiti ir dirbti fotostudijoje “ , – kalbėjo Kastė. Įkvėpimo šaltinis, kuris gyvena visai čia pat

REKLAMA

Nepaslaptis, jog dauguma menininkų susikuria ar susiranda vis kitokį įkvėpimo šaltinį, iš kurio semiasi idėjų. Tokių turi ir fotografė Kastė. ,,Pirmoje vietoje - mano pasiekti rezultatai, meilė yra amžinas variklis, o jei kalbant apie žmones, tai mano tėtis. Jis pats geriausias draugas, paslapčių saugotojas, patarėjas ir viskas viename. Mane džiugina visi maži dalykėliai: fotografijai įkvėpimą randu gamtoje ir stichijose, tai išėjus pasivaikščioti ir pamačius kokį gražų medį, takelį, taip ir kyla, dėliojasi mintys galvoje apie būsimą fotosesiją. Labiau gamta ir grynas oras suteikia jėgų varyti į priekį ir darytį darbus “.

REKLAMA
REKLAMA

Nuogas žmogus ir gamta

Gausiu fotografijų bagažu gali pasigirti Kastė, tačiau paklausta, kuri buvo įsimintiniausia fotosesija ji nedvėjodama atsako: ,,Šiais metais pati įspūdingiausia fotosesija buvo su Daniele. Mes su ja pažįstamos jau nežinau kiek metų, nors per juos buvom susitikusios kokius 3 kartus. Ši fotosesija įsiminė dėl to, nes ji labai drąsi mergina! Prieš tris metus padariau pirmąją nuogo žmogaus fotosesiją miške ir labai ilgai audžiau mintį, kad norėčiau padaryti kažką panašaus, bet kitaip. Pradėjau ieškoti drąsios merginos, norinčios papozuoti nuogai (aisku, jokių vulgarybių!). Ieškojau žmogaus, kuris visiškai nebijotų miško ir manęs. O taip smagu buvo! Pačioje pradžioje nelabai žinojau nuo ko pradėti, nes mano pažįstamas miškas visada kitoks. Tačiau tik įėjus, radome nuvirtusį medį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Va tada tai ir prasidėjo! Ji laipiojo medžiais, gulinėjo ant žemės, lindo po šakomis, i krūmus, galiausiai įlipo į upę ir po pasivaikščiojimo akmenuotu dugnu, atsisėdo žolėse. Ėmė jas rauti ir dėti ant savo nuogo kūno. Visą laiką mes neskubėdamos vaikščiojom, daug šnekėjom ir juokėmes. Kartais, aš grįžus namo, ne iš karto įkeliu nuotraukas į kompiuterį, tačiau po šitos fotosesijos tik grįžus namo, sėdau ir pradėjau tvarkyti nuotraukas. Ši fotosesija man ypatinga tuo, kad ji visiškai nesijautė nejaukiai, ji buvo tiesiog savimi. Tokius žmones aš labai vertinu. Tai buvo nuostabus rytas su nerealiais rezultatais, kuriais dar žadu dalintis ir dalintis savo puslapyje“, – savo prisiminimais su šypsena veide dalijasi Kastė.

REKLAMA

Apie džiaugsmą ir ateitį

Svajonių, turbūt, turi visi. Visų yra skirtingos, unikalios. Tačiau, kokie yra jaunos ir ambicingos fotografės siekiai ir kas ją džiugina: ,,Mano ateities tikslai yra dirbti pagal specialybę, nes tikrai mokausi tai, kas man labai labai patinka. Visada buvau labai komunikabilus vaikas, tai komunikacijos sritis, jaučiu, kad yra mano. Tikslų daug turiu, šiuo metu bandau tam susidėlioti laiką.

Nenoriu apleist rašymo, todėl baigus studijas būtinai žadu rašyti ir kurti daugiau, noriu tobulinti savo žinias montažo srityje ir toliau skleisti optimizmą. Kai kurių dalykų ir nesinori sakyt, nes tikiu tuo, kad žmonių pavydas gali sutrukdyti tavo norams pildytis. Kalbant apie ateities tikslus fotografijoje, tai seniau sakydavau, kad galutinis tikslas yra vestuvių fotografija, bet ne visada mane ji “veža”. Nors nesakau, kad nesidžiaugiu, kai gaunasi geros nuotraukos ir žmonės lieka patenkinti. Tačiau šiaip tai norėčiau dirbti savo malonumui ir daryti įspūdingas asmenines fotosesijas“ , – atvirai pakalbėjus, mergina pabaigia pokalbį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų