REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lietuvoje puikiai žinomas vyno kokteilis sangrija, taip pat su prieskoniais ir vaisių gabaliukais šildytas vynas, tačiau pasaulyje egzistuoja gerokai didesnė baltojo ir raudono vyno kokteilių įvairovė. Tradiciškai šie gėrimai yra gaivesni, nei grynas vynas, tad jie dažniausiai tiekiami karštomis vasaros dienomis.

Lietuvoje puikiai žinomas vyno kokteilis sangrija, taip pat su prieskoniais ir vaisių gabaliukais šildytas vynas, tačiau pasaulyje egzistuoja gerokai didesnė baltojo ir raudono vyno kokteilių įvairovė. Tradiciškai šie gėrimai yra gaivesni, nei grynas vynas, tad jie dažniausiai tiekiami karštomis vasaros dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

San Francisko sangrija

50 ml raudonojo sauso vyno

20 ml burbono

4 vyšnios

10 ml cukraus sirupo

1 citrinos griežinėlio

Pasigaminkite sirupą - lygiomis dalimis sumaišykite cukrų ir karštą vandenį, maišykite iki kol cukrus ištirps.

REKLAMA

Vyšnias be kauliukų sudėkite į kokteilių plaktuvą, jas šiek tiek patrinkite, supilkite cukraus sirupą, vyną, burboną, pridėkite ledo ir gerai suplakite.

Supilkite į stiklinę, įdėkite citrinos griežinėlį.

 

Ispaniškas vasaros kokeilis „Tinto de verano“

200 ml raudonojo vyno

100 ml „Sprite“

100 ml gazuoto vandens

Sumaišykite vyną, „Sprite“ ir gazuotą vandenį. Į taures pridėkite ledukų ir išpilstykite gėrimą. Papildomai galima įdėti griežinėlį citrinos. Šis kokteilis retkarčiais stiprinamas šlakeliu romo.

REKLAMA
REKLAMA

 

Raudonojo vyno punšas

2 butelio raudonojo sauso vyno

1 L „Sprite“

3 šaukštai cukraus pudros

2 apelsinų

Vyną supilkite į didelį dubelį, suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite, supilkite „Sprite“. Galiausiai sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinus, įberkite ledo kubelių. Į indą įdėkite samtelį, o šalia pastatykite stiklines, kad svečiai galėtų patys pasisemti tiek gėrimo, kiek pageidauja.

Imbierinis vyno kokteilis su citrusais

130 ml imbierinio limonado

30 ml raudonojo sauso vyno

Kelių citrinos, žaliosios citrinos, apelsino griežinėlių

Stiklinę pripildykite ledo, supilkite vyną, o ant jo pilkite limonadą, pridėkite įvairių citrusinių vaisių griežinėlių ir tiekite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaivus kokteilis „Rausvas obuoliukas“

130 ml rausvojo vyno

30 ml obuolių sulčių

Keletos mėtų lapelių

Sudėkite mėtų lapelius į kokteilinę ir patrinkite. Sulipkite sultis ir vyną, pridėkite ledukų ir suplakite. Gėrimą supilkite į aukštą stiklinę, papuoškite šviežiais mėtų lapeliais.

 

Čilietiškas kokteilis melione „Melon con Vino“

1 saldaus meliono

Baltojo sauso vyno (kiekis priklauso nuo meliono dydžio)

Melioną švariai nuplaukite, nupjaukite jo višūnę, išimkite sėklas. Labai atsargiai, nepažeidžiant žievės išskobkite didžiąją dalį minkštimo. Jį labai smulkiai supjaustykite ir grąžinkite atgal į melioną. Supilkite vyną. Įdėkite kelis šiaudelius.

REKLAMA

Gėrimas skirtas dalintis su keletu žmonių, Čilės gyventojai juo dažniausiai mėgaujasi paplūdimyje.

 

Prancūziškas kriušonas su apelsinais

1 butelio baltojo sauso vyno

60 ml brendžio arba konjako

2 šaukštai cukraus

2 apelsinų

Apelsinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis ir jas supjaustykite į keletą dalių. Apelsinų gabaliukus užpilkite cukrumi ir palikite 20-30 min. Į ąsotėlį supilkite vyną, stipresnį alkoholį, cukruotus apelsinų gabaliukus ir keletą valandų pašaldykite šaldytuve. Tiekiant į ąsotėlį galite priberti ledo kubelių.

REKLAMA

 

Baltojo vyno kokteilis „Spritzer“

100 ml aromatingo baltojo vyno

30 ml gazuoto vandens

Apelsino ar citrinos žievelės juostelės (papuošimui)

Vyną labai gerai atšaldykite. Į taurę pridėkite ledukų, supilkite šaltą vyną, tuomet įpilkite šlakelį gazuoto vandens. Gėrimą papuoškite įmesdami labai plonai nupjautos apelsino ar citrinos žievelės juostelę.

 

Čilietiška sangrija „Borgoña“

1 butelio baltojo vyno

Saujos braškių

1 šaukšto cukraus

Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius, supjaustykite riekelėmis ir sumaišykite su cukrumi. Palikite apie 20-30 min. Į taures dėkite po šauktą su cukrumi sumaišytų braškių, užpilkite atšaldytu baltuoju vynu. Papildomai galite įdėti vieną ar porą ledukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis gėrimas gali būti ruošiamas ir su raudonuoju vynu.

 

Valensijos vanduo

1 butelis baltojo arba rausvojo putojančio vyno

50 ml degtinės

50 ml džino

200 ml apelsinų sulčių

Truputis cukraus

Sumaišykite vyną, degtinę, džiną ir apelsinų sultis, pagal skonį pridėkite cukraus ir dar kartą gerai permaišykite. Kokteilį kelias valandas pašaldykite šaldytuve.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų