REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Lauko kavinės Vilniuje (nuotr. Vilniaus miesto savivaldybės)

Lietuvoje įsivyravę saulėti ir sausi orai lydės mus ir savaitgalį. Tiek šeštadienis, tiek sekmadienis dovanos saulę ir šilumą. Bobų vasara – tęsiasi.

27

Lietuvoje įsivyravę saulėti ir sausi orai lydės mus ir savaitgalį. Tiek šeštadienis, tiek sekmadienis dovanos saulę ir šilumą. Bobų vasara – tęsiasi.

REKLAMA

Ketvirtadienį nelis. Numatomas pietryčių, 3–8 m/s, vėjas. Aukščiausia temperatūra 16–17 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį lietaus nenumatoma. Naktį ir rytą vietomis suboluos rūkas. Temperatūra naktį kris iki 6 – 8 laipsnių, o pajūryje iki 9 laipsnių šilumos.

Penktadienį vyraus saulėti ir gražūs orai. Šils iki 15–17 laipsnių, pietiniuose rajonuose ir iki 20 laipsnių šilumos.

Šeštadienį situacija nesikeis 

Šeštadienio naktį laikysis 2 – 4 laipsnių šiluma, pajūryje temperatūra sieks 8 laipsnius šilumos. Dangus turėtų būti giedras. Lietus neprognozuojamas, o vėjas – nežymus.

Dieną šils iki 16 – 18 laipsnių. Diena prognozuojama giedra ir graži. Krituliai nenumatomi. Vėjas – nežymus. Bobų vasara prognozuojama visu gražumu. 

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį išliks šilta

Sekmadienio naktį laikysis 5 – 7 laipsnių šiluma, pajūryje numatoma apie 10 laipsnių šilumos. Naktis prognozuojama giedra. Lietus nenumatomas.

REKLAMA

Dieną šils iki 17 – 18 laipsnių šilumos. Išliks saulėta ir graži diena. Numatomas vidutinis, 5–10 m/s, vėjas.

Kita savaitė – saulėta ir šilta

Kitos savaitės naktimis turėtų laikytis 5 – 7 laipsnių temperatūra. Dienomis vyraus 16 – 18 laipsnių temperatūra. Numatomi saulėti ir sausi orai. Kol kas Bobų vasaros pabaigos nematyti.

Spalis numatomas artimas daugiametėms normoms. Prognozuojamas 7,2 laipsnių mėnesio temperatūros vidurkis.

„Ta pirmoji mėnesio savaitė buvo vėsesnė už normas, o antroji prognozuojama šiltesnė už daugiametes normas, tačiau ilgainiui, viskas truputį normalizuosis ir tie skirtumai nebus tokie dideli, spalis bus artimesnis daugiametėms normoms. Krituliai irgi bus artimi normai. Nepaisant to, kad pirmoji mėnesio pusė prognozuojama sausesnė, antroji – artima daugiametėms normoms“, – kalba klimatologas Donatas Valiukas. 

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra 13 laipsnių.

Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 11 laipsnių, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 11 laipsnių šilumos, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 11 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 9 laipsnių šiluma, Nemune (Druskininkuose) – 10 laipsnių šiluma, Šventojoje (Anykščiuose) – 10 laipsnių, Kuršių mariose – 11 laipsnių šilumos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų