REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kremliaus kontroliuojama žiniasklaida Ingridos Šimonytės ir Gitano Nausėdos patekimą į antrąjį Lietuvos prezidento rinkimų turą vadina „Grybauskaitės avatarų pergale“ ir prognozuoja savo skaitytojams, kad politika Rusijos atžvilgiu nesikeis.

Kremliaus kontroliuojama žiniasklaida Ingridos Šimonytės ir Gitano Nausėdos patekimą į antrąjį Lietuvos prezidento rinkimų turą vadina „Grybauskaitės avatarų pergale“ ir prognozuoja savo skaitytojams, kad politika Rusijos atžvilgiu nesikeis.

REKLAMA

Dviejų dešiniųjų politikų pergalė pirmajame Lietuvos prezidento rinkimų ture „Vesti“ buvo pažymėta straipsniu, kurio pavadinimas konstatuoja politikos Rusijos atžvilgiu pokyčių nebuvimą.

„Kas belaimėtų, santykiai su Rusija nesikeis“

„Kas bebūtų išrinktas prezidentu, politika Rusijos atžvilgiu nesikeis“, – teigiama „Vesti.ru“ darbuotojos Darijos Grigorovos straipsnyje.

I. Šimonytė čia pristatoma kaip „antroji D. Grybauskaitė“.

Rusams yra teigiama, kad I. Šimonytė ne tik ateina į valdžią palaikoma konservatorių partijos, kuri palaikė ir D. Grybauskaitę, bet ir retoriką, „ypač Rusijos atžvilgiu“, išlaikys tokią pačią. Pažymima, kad ši kandidatė turi didelę politinę patirtį – „užėmė finansų ministrės postą, buvo Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie G. Nausėdą rašoma, kad jis, nepaisant kandidatavimo kaip nepriklausomas kandidatas, „atstovauja tos pačios Tėvynės sąjungos – Krikščionių demokratų partijos interesus“.

REKLAMA

„Lietuvos konservatorių partijos požiūris į Rusijos pozicijas užsienio politikoje yra itin neigiamas. Turint omenyje tai, kad būtent šie du kandidatai yra lenktynių lyderiai, ir jeigu kažkuris iš jų, ypač Šimonytė, taps šalies prezidentu, tai laukti kažkokių Lietuvos ir Rusijos santykių pokyčių visiškai nereiktų“, – „Vesti“ cituojamas politologas Vadimas Volovojus.

„Vesti.ru“ taip pat cituoja neįvardintus „rinkėjus prie rinkimų apylinkių“, kurie tariamai tvirtino, kad „su visais kaimynais reikia draugauti“, o „gynybos biudžeto didinimo niekas nenori, bet jeigu yra grėsmė iš Rytų, tai gal taip ir reikia“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos valstybinės naujienų agentūros „Vesti“ portale taip pat primenama, kad trečiąją vietą užėmęs dabartinis premjeras S. Skvernelis „savo valdymo pradžioje buvo pasisakęs už bent žemiausiame lygmenyje bendradarbiavimą su Rusija, tačiau sulaukęs aršios kritikos ir reitingų kritimo, greitai savo požiūrio atsisakė“.

Prisiminė „balsų falsifikavimą“

Panašiai rinkimų rezultatus pristatė ir kitas Kremliaus portalas, į Baltijos šalis orientuotas, dažnai propagandinės retorikos nevengiantis, „Rubaltic“. Aleksejaus Iljaševičiaus straipsnyje tikinama, kad pirmajame prezidento ture Lietuvoje nugalėjo „Dalios Grybauskaitės avatarai – tęsiantys dabartinės prezidentės politinę kryptį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Straipsnyje pažymima, kad premjero S. Skvernelio populiarumui žalą padarė mokytojų streikas 2018-ųjų pabaigoje, „kurį konservatoriai išnaudojo savo oponento diskreditavimui“.

Autorius „priminė“ ir buvusio Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko įrašą feisbuke. „Kaip čia ne prisiminti buvusio Lietuvos VRK vadovo Zenono Vaigausko, kuris perspėjo, kad rinkimai bus masiškai falsifikuojami iš anksto paruoštais balsavimo biuleteniais su pažymėta Šimonytės pavarde!“ – rašoma „Rubaltic“ straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų