REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Valdemaras Tomaševskis (nuotr. Fotodiena/Arnas Strumila) Fotodiena/Arnas Strumila

Andriukaitis ir Tomaševskis antrajame ture nerems nė vieno

Papildyta 12.47 val.

Trečią kartą į šalies prezidento postą kandidatavęs socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis žada sugrįžimą į Lietuvos politiką po to, kai užbaigs darbą Europos Komisijoje (EK).

3

Trečią kartą į šalies prezidento postą kandidatavęs socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis žada sugrįžimą į Lietuvos politiką po to, kai užbaigs darbą Europos Komisijoje (EK).

REKLAMA

„Šie rinkimai yra mano politinio sugrįžimo į Lietuvą pradžia. Aš dabar turiu grįžti į Europos komisaro poziciją ir atlikti uždavinius iki galo, iki lapkričio tikrai reikės darbuotis, o po to grįžtu atgal į Lietuvos politinį gyvenimą“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V. Andriukaitis.

„Manau, kad ir dabar, ir kitais mėnesiais būsiu aktyvus Lietuvos politiniame gyvenime ir stengsiuosi mobilizuoti savo bendražygius 2020 metų rinkimams“, – teigė jis.

V. Andriukaitis teigė, kad antrajame rinkimų ture jo favoritų nėra.

„Aš nelabai tikiu tais, ką ten remti ir panašiai, todėl kad rinkėjai patys nusprendžia, kaip elgtis, ką daryti ir taip toliau. Politinių koalicijų nebuvo ir antro turo akivaizdoje manau, kad rinkėjai patys nuspręs“, – sakė V. Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, V. Andriukaitis rinkimuose surinko 4,79 proc. rinkėjų balsų.

Pirmajame rinkimų ture 2647 balsais pirmauja opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelta Ingrida Šimonytė, ji surinko 31,13 proc. balsų. Už nepriklausomą kandidatą G. Nausėdą balsavo 30,95 proc. rinkėjų.

REKLAMA

Rezultatai nedžiugina (Papildyta 12.28 val.)

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis pirmauja Šalčininkų, Vilniaus rajono ir Visagino savivaldybėse, tačiau pagal visų apylinkių duomenis jis liko šeštoje vietoje, surinkęs 4 proc. balsų. Toks rezultatas V. Tomaševskį kiek nuvylė, nes jis tikėjosi didesnio palaikymo.

„Rinkėjai nenori savo balso prarasti, todėl balsuoja už favoritus. Tačiau džiaugiuosi, kad pavyko laimėti trijose savivaldybėse rinkimus“, – BNS organizuojamoje spaudos konferencijoje kalbėjo V. Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame rinkimų ture V. Tomaševskis neketina remti nė vieno iš dviejų rinkimų favoritų.

Kaltę verčia Karbauskiui (Papildyta 12.47 val.)

2,58 proc. balsų surinkęs Seimo narys Mindaugas Puidokas mano, kad matomą balsų pasiskirstymą lėmė „kelios labai ženklios Ramūno Karbauskio klaidos“ – grasinimas trauktis iš valdančiųjų daugumos, išankstiniai rinkimai ir kt.

„Akivaizdu, kad tai nėra ta strategija, kuri gali būti laiminti, sutelkianti strategija“, – pažymėjo M. Puidokas.  

Savo ruožtu, M. Puidokas teigė, kad antrajame rinkimų ture nerems Ingridos Šimonytės.

Pats parlamentaras iki Seimo rinkimų kurti naują politinę partiją, jis tikisi bendradarbiavimo su mažesnėmis politinėmis partijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų