REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prezidento rinkimuose iš anksto balsavęs kandidatas į prezidentus Mindaugas Puidokas sako besitikintis patekti į antrą turą.

Penktadienį prezidento rinkimuose iš anksto balsavęs kandidatas į prezidentus Mindaugas Puidokas sako besitikintis patekti į antrą turą.

REKLAMA

„Galvoju, kad turiu galimybę kautis dėl patekimo į antrą turą“, – žurnalistams penktadienį sakė M. Puidokas.

Savo kandidatūrą iškėlęs politikas viliasi suvienyti protesto balsuotojus ir per pirmą rinkimų turą norėtų gauti „dviženklį skaičių procentų“.

„Manau, kad esu tarp tų keturių žmonių, kurie gali patekti į antrą turą, kalbu apie tris lyderius, vadinamuosius sisteminius kandidatus. Manau, kad iš to bloko antisisteminio, kuris siūlo šiek tiek kitokias idėjas Lietuvai, aš esu tas žmogus, kuris gali kautis dėl patekimo į antrą turą“, – kalbėjo kandidatas.

Tuo atveju, jeigu į antrąjį turą patekti nepavyktų, M. Puidokas sakė dar nesvarstęs, kokį kandidatą remtų ir dėl to spręs, kai paaiškės rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė balsavęs abiejuose referendumuose, tačiau neatskleidė, kaip balsavo.

„Kalbant apie dvigubą pilietybę, manau, kad Lietuva neturėtų skirstyti žmonių į tuos, kurie gyvena tėvynėje, ir tuos, kurie buvo priversti išvykti. (...) Dėl Seimo narių skaičiaus yra sudėtingesnis klausimas. Visą laiką sakiau, kad esmė yra kokybė, o ne kiekybė. Manau, kad pagal Lietuvos dydžio valstybę, mes galime sumažinti, bet pats sumažinimas neišsprendžia tų problemų, kurias turime Seime“, – sakė M. Puidokas.

REKLAMA

Prezidento rinkimuose be M. Puidoko dalyvauja dalyvauja socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Valdemaras Tomaševskis, Seimo nariai Naglis Puteikis ir Ingrida Šimonytė, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, ekonomistas Gitanas Nausėda.

Referendume dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo siūloma Konstitucijoje nustatyti 121 vietos parlamentą vietoje dabartinių 141.

Kitu referendumu siūloma išplėsti pilietybės institutą taip, kad jos nepraranda „Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, įgijęs konstitucinio įstatymo nustatytus Lietuvos Respublikos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę“. Šiuo metu dviguba pilietybė emigravusiesiems po nepriklausomybės atkūrimo leidžiama griežtesniais išimtiniais atvejais.

Pagrindinis balsavimas rinkimuose ir referendumuose vyks sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų