REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Išskirtiniai kadrai: Vaido Leliugos kelionė į Marakešą
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Tęsiant Vaido Leliugos nuotykius Marakeše, keliautojas šįkart išskiria vieną žymiausių miesto lankytinų vietų – pagrindinę senamiesčio aikštę Djemaa El Fna, kurioje galima pamatyti verdantį miesto gyvenimą.

30

Tęsiant Vaido Leliugos nuotykius Marakeše, keliautojas šįkart išskiria vieną žymiausių miesto lankytinų vietų – pagrindinę senamiesčio aikštę Djemaa El Fna, kurioje galima pamatyti verdantį miesto gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaidas pasakoja, kad prieš kelionę teko skaityti, jog tai – gyviausia aikštė pasaulyje, o nuvykus į Marakešą pavyko tuo įsitikinti ir savo akimis. Pasak jo, ankstyvą rytą ten vos vienas kitas prekeivis, tačiau įdienojus prasideda kioskelių statyba ir dienos metu ima virti gyvenimas: daugybė žmonių, milžiniškas šurmulys ir iš visų pusių įkyrūs prekeivių siūlymai.

REKLAMA

„Čia galima rasti visko: žmonės susibūrę atskiromis grupelėmis. Kažkur vyksta vaidinimas, kitur susėdę groja būgnais, kiti dainuoja, dar kitur iš pintinių pagal grojamą muziką šoka kobros, įvairiausi būrėjai ir keistuoliai buriasi šioje aikštėje kiekvieną dieną ir iki vėlaus vakaro traukia ne tik turistų, bet ir vietinių dėmesį“, – apie savo įspūdžius pasakoja „Keliauk išmaniai“ vedėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, reikia žinoti, kad ne viską ten galima fotografuoti ar filmuoti, o jei norėsite tai daryti, reikės susimokėti duoklę. Nenustebkite, jog pinigų iš jūsų bus pareikalauta gana agresyviai, kitu atveju lieps parodyti, kaip iš telefono arba kameros ištrinate nuotraukas ar vaizdo įrašą.

„Galima sakyti, jog kiekviena nuotrauka šioje aikštėje kainuoja. Jei dairysitės aplinkui ir galvosite kur toliau eiti, užteks vos akimirkos ir link jūsų jau keliaus vietiniai prekeiviai, kurie už jus nuspręs, ar jums reikia pavalgyti, ar nusifotografuoti su beždžione, ar išsiburti ateitį“, – sako Vaidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliaujant į tokias vietas, kur gausu šurmulio bei sumaišties, svarbu pasirūpinti ir savo išmanių įrenginių saugumu, juos apdraudžiant nuo vagystės ar nepataisomo sugadinimo. Leliuga rekomenduoja, kad tuo galite lengvai pasinaudoti BITĖJE perkant bet kurį naują mobilųjį įrenginį, kaip padarė ir pats Vaidas. Jo ištikimiausiu kelionės palydovu tapo Išmanusis telefonas HONOR VIEW 20.

Naktį nemieganti aikštė

Tęsiant apie Djemaa El Fn aikštę, Vaidas tikina, kad ši vieta nemiega ir naktį. „Čia daugybė vietinių kioskelių, kuriuose maisto įvairovė didžiulė, o kainos nedidelės. Tiesa, išsirinkti kur prisėsti gali būti sudėtinga, nes jus neprašius vesis už rankos į vieną ar kitą vietą, tad dažnai reikės kartoti: ačiū, ne“, – patarimais dalinasi Vaidas.

REKLAMA

Visą aikštės didybę ir šurmulį geriausia stebėti iš viršaus – iš šalia esančių restoranų terasų. Ten atsiveria įspūdingas vaizdas, o gražiausias jis – saulei besileidžiant.

Kelionių entuziastas priduria, kad svarbu nepamiršti kišenėje turėti išmanų telefoną ir jame užstačius specialią funkciją „Time lapse“ (fotografavimas laiko intervalais) galima padaryti išties įspūdingą video, užfiksuojant visą aikštės šurmulį.

„Vaikštant aikštėje vieną dalyką tikrai rekomenduoju – tai nusipirkti šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Kaina 0.30 eur centų. Tai, ko gero, vienintelis dalykas, kam tikrai verta išleisti pinigus lankantis šioje vietoje“, – šypsosi Leliuga.

Daugiau Vaido Leliugos nuotykių Marakeše pamatykite laidoje „Keliauk išmaniai“: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų