REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį TV3 žinių studijoje lankėsi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Čia jis atvirai papasakojo, ką galvoja apie Ramūno Karbauskio planą palikti valdžią nelaimėjus prezidento ir Europos Parlamento rinkimų.

Trečiadienį TV3 žinių studijoje lankėsi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Čia jis atvirai papasakojo, ką galvoja apie Ramūno Karbauskio planą palikti valdžią nelaimėjus prezidento ir Europos Parlamento rinkimų.

REKLAMA

Kaip žiūrite į pono R. Karbauskio pasisakymą, jei visgi nelaimėsite visų rinkimų, tiek į Europos Parlamentą, tiek jei S. Skvernelis netaps prezidentu, kad trauksitės iš valdančiosios koalicijos? Jūs kažkaip skeptiškai žiūrite į tai ir nepritariate – kokie Jūsų argumentai?

Kadangi ten balsavo frakcija, man neteko tokios garbės balsuoti dėl šito pasisakymo, nepasisakiau už tokį sprendimą. Manau, kad mums suteiktas mandatas yra 4 metams ir mes esame įsipareigoję rinkėjams. Galų gale, visų reformų tęstinumas yra mūsų pačių tikslas, taigi staiga pasitraukti būtų nevisiškai gražu, tai, vis tik galvočiau, kad mes turėtumėm užtikrinti tęstinumą ir reikėtų, galbūt, tai priimti kaip šiandienos sprendimą, bet ateityje reikėtų dar tartis ir galvoti, kaip mes veikiame toliau.

Kas yra tas žingsnis tuomet, kaip jį vertinti? Ar tai nėra esą, vaikui nedavė saldainio, tai jeigu taip, išeinu iš dėžės. Ar nėra apgavimas pačių rinkėjų?

REKLAMA
REKLAMA

Ne, rinkėjų apgavimo čia neįžiūrėkime, nes jų neapgausi, rinkėjai visada yra teisūs. Reikėtų galvoti, kad treji skirtingi rinkimai, nereikėtų jų tapatinti, nes yra rinkimai į prezidento postą, buvo rinkimai į Seimą (ten buvo vienokios programos, čia dabar kitos), tai, manau, kad ir rinkėjai parodys savo balsavimu, kaip vertina tas veiklas, kurias mes darome. Pirmąkart premjeras dalyvauja Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose, tai, manau, kad tai bus geras atspindys, bet jeigu bus daugiau paskatinta žmonių ateiti į rinkimus, tai yra gerai, nes, mes turime dar tikslą ir pateikę esame 2 sprendimus referendumams, tai irgi pritraukia žmonių.

REKLAMA

O kas tuomet darosi su ponu R. Karbauskiu? Pasižiūrėjus iš šalies labai įdomiai tas jo, lyg ir grasinimas, na, jeigu jūs neateisit, mes taip padarysim, atrodo. Dar ir jis pats tikrinsis, ar liks partijos vadovu ar ne. Kaip į tai žiūrėti?

Manau, kad demokratinėse valstybėse yra įprastinė praktika, kad partijų vadovai po nesėkmingų rinkimų visada prisiima ir asmeninę atsakomybę, tai čia nieko turbūt nuostabaus neįvyktų.

Būtų normalu, jei R. Karbauskis pasitrauktų?

Tai būtų natūralu ir toks demokratiškas kelias, taigi, turbūt, kad čia tie sprendimai turės būti priimti daug vėliau, ne šiandien. Šiandien galime tik kalbėti, kas būtų, jeigu būtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų