REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu žiniasklaidoje vis netyla skyrybų tema, o vis daugiau porų prabyla apie santykių krizę. Pradėjus byrėti santykiams garsenybės taip pat išreiškė savo nuomonę socialiniuose tinkluose.

Pastaruoju metu žiniasklaidoje vis netyla skyrybų tema, o vis daugiau porų prabyla apie santykių krizę. Pradėjus byrėti santykiams garsenybės taip pat išreiškė savo nuomonę socialiniuose tinkluose.

REKLAMA

Verslininkė Julija Žižė ir viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis drąsiai pasisakė savo nuomonę ir taip pat patarė aplinkiniams nesikišti.

Pasak Julijos, santykiai yra didelis ir sunkus darbas, juos reikia saugoti ir puoselėti. Moteris į šią temą pažvelgė jautriai ir pripažino, kad santuoką reikia išsaugoti ir dėl vaikų.

„Tema – skyrybos!!! Žinau, mane seka įvairių žmonių ir išgyvenančių santykių krizes, ir nerandančių tarpusavio harmonijos poroje, nežinantys ar čia jau šis likimo partneris visam. Tad šiandien aš su Jumis. Kada išgirstu jog skiriasi draugai ar pažįstami, visada paklausiu jei galiu ir pamąstau, ar išties jau nieko negalima padaryti, kad išsaugoti šeimą Vis dėlto daugelis ne retu atveju būna po bažnytinės santuokas.

Ar priesaikos SAU, Dievui ir vienas kitam dar ką nors šiandiena reiškia?! Žinau, kad dažniausiai atrodo neįmanoma paminti savo principų, žinau labai sunku pirmam ateiti, nuraminti, apkabinti ir ištarti – myliu! Bet tai ir yra sunkusis darbas. Šlifuotis ir amžinai išlikti kartu. Žinau ir tai, jog staigūs priimti sprendimai, po to sekios ilgai ir grauš viduj, nes gal reikėjo pasistengti. Ne aš nekalbu apie toleravimą pastovių partnerio išdavysčių ar smurto, čia jau sprendimas turėtų būti priimtas iškart! Aš kalbu apie tuos buitinius iš nieko kylančius konfliktus, kur piltas žibalas kaitina karščiau, karščiau. Žinau, laimingas vienas niekada nebūsi.

REKLAMA
REKLAMA

Visiems mums norisi artumo, šilumos ir draugo. Tad pasvarstykite dar milijoną kartų, apkalbėję ir išbandę viską kas įmanoma kartu. Tik neplanuokite vaikų jei meilė braška, nes tada jau visiškai palaidosit abu. Šeima tai pats didžiausias turtas, dėl nieko gi daugiau neverta taip vis stengtis. Nes joks turtas, ar apsukta momentui galva neatstos ramių, jaukių, švelnių akimirkų kartu“, – rėžė J. Žižė.

REKLAMA

Saugirdas neslėpė pykčio, vyras patarė visiems mažiau kištis į kitų gyvenimus, o kaip tik palaikyti kenčiantį. Saugirdas skyrybų skausmą sulygino su mirties skausmu.

„Aš kaip suprantu, šioje visų šventųjų šalyje žmonėms skirtis jau yra nebegalima. Griežtai draudžiama, nes viešas komentatorių linčo teismas – garantuotas. Jūs – sveiko proto? Žmonės skiriasi – gyvenime taip jau nutinka. Kasdien. Tai yra liūdna, skaudu ir sunku. O tie grupiniai pseudo dorovės policijos puldinėtojimai yra absoliutus psichologinis smurtas, kai žmonėms ir taip yra klaikiai blogai. Aš tik noriu jums priminti, kad tie žmonės jums nieko neskolingi.

REKLAMA
REKLAMA

Jie neturi jums teisintis kaip gyvena. Jie neturi gyventi taip, kaip jums norėtųsi ar kaip jūsų smegenėlėms atrodo. Taip, jie turi teisę skirtis. Taip, jie turi teisę tvarkyti savo gyvenimą, taip, kaip jie nori arba taip, kaip jiems pavyksta. Ir tai yra vėlgi – ne jūsų reikalas. Niekam nereikia jūsų pamokslų ir jūsų ekspertinių išvadų, kas čia kaltas ar nekaltas.

Nustokit lįsti į svetimų žmonių gyvenimus ir kišti savo trigrašius ten, kur jums nepriklauso. Ir – ne, užvapėjimas, kad „jie – vieši žmonės“ nereiškia, kad jūs „turite teisę pasakyti savo nuomonę“. Jokios teisės jūs neturite. Skyrybos yra kaip laidotuvės – tik procesas sudėtingesnis, nes tenka palaidoti daug daugiau, nei medinę dėžę po žeme. Tai leiskite žmonėms išgedėti, išbūti ir išliūdėti savo skausmus, o ne puldinėkit, kaip gyvuliai su savo bukais komentarais ir pamokslais ne laiku ir ne vietoje“, – savo nuomonę išsakė S. Vaitulionis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų