REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bananai puikiai tinka lieknėjimui, nes juose yra daugelis įvairių maistingųjų medžiagų, padedančių sveikai mesti svorį, rašoma foodprevent.com.

Bananai puikiai tinka lieknėjimui, nes juose yra daugelis įvairių maistingųjų medžiagų, padedančių sveikai mesti svorį, rašoma foodprevent.com.

REKLAMA

Suvalgę bananą ilgiau jausitės sotūs, o organizmas gaus jam reikalingos energijos. Tai reiškia, kad mažiau norėsi nesveiko maisto ir padaugės energijos sportui.

Atidžiau pažvelkime į bananuose esančias medžiagas, kurios gali padėti lieknėjant, o tuomet pasidalinsime gardaus bananų glotnučio receptu: bananų valgymas kasdien taps tikru malonumu.

Kalis

Visi žino, kad bananuose yra daug kalio. Kalis veikia kartu su natriu ir kontroliuoja skysčių kiekį organizme. Tai gali būti labai svarbu lieknėjant, nes vandens perteklius verčia jaustis ir atrodyti išsipūtus.

Kalis taip pat padeda raumenų veiklai ir mažina mėšlungį, kuris pasitaiko sportuojant. Galiausiai, kalis reikalingas tinkamai širdies veiklai, o ji taip pat labai svarbi sportuojant.

REKLAMA
REKLAMA

Magnis

Magnis gali padėti numesti svorio, nes, kaip įrodyta, jis reguliuoja cukraus kiekį kraujyje bei mažina vandens užlaikymą organizme ir pilvo pūtimą. Apskritai magnį organizmas naudoja nervų impulsų perdavimui, raumenų susitraukimams bei normalaus širdies ritmo palaikymui, pernešant kalcį ir kalį.

REKLAMA

Fosforas

Žemas fosforo lygis yra siejamas su aukštų kūno masės indeksu (KMI). Naujas tyrimas parodė, kad fosforo papildai padeda nutukusiems žmonėms ženkliai sumažinti KMI.

Be to, tyrimo dalyviai numetė svorio, sumažėjo jų liemens apimtis ir jie jautėsi mažiau išalkę. Šis poveikis gali būti susijęs su fosforo vaidmeniu virškinant angliavandenius, todėl bananas po kiekvieno valgymo yra protingas pasirinkimas, jei laikotės dietos.

Triptofanas

Triptofanas yra serotonino, geros savijautos hormono, sudedamoji dalis. Tai – natūralus antidepresantas, kuris taip pat padeda reguliuoti apetitą. Jei smegenyse yra pakankamai serotonino, ne tik jaučiatės gerai nusiteikę, bet ir lengviau išvengti persivalgymo.

REKLAMA
REKLAMA

Fitoaleksinas

Nors jis ir nėra tiesiogiai susijęs su lieknėjimu, fitoaleksinas yra bananuose randama medžiaga, kuri gali veikti kaip natūralus antibiotikas. Todėl jis gali padėti nuo maisto sukeliamų ligų. Fitoaleksinas turi priešuždegiminio poveikio ir antioksidantų junginių bei padeda stabdyti ankstyvą senėjimą, o tai gali daryti tikrus stebuklus jūsų gerai savijautai ir išvaizdai. Fitoaleksinas taip pat mažina kardiologinių ligų riziką, kurią dažnai didina nesveika mityba.

Stebuklingas bananų glotnutis

Šis glotnutis padės lieknėti greičiau ir paprasčiau. Jo ingredientai visi kartu paruošia kūną riebalų deginimui, suteikia energijos visai dienai ir net pakelia nuotaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei jo sudedamųjų dalių ypatingai nemėgstate, tiesiog pakoreguokite receptą pagal savo pomėgius. Galite naudoti kitus svorį mesti padedančius ingredientus – žaliąją arba ulong arbatą, kviečių baltymus, graikišką jogurtą arba kefyrą.

Ingredientai:

– 1 bananas – pusė stiklinės neriebaus natūralaus jogurto be priedų

Manoma, kad kalcis ir baltymai padeda suaktyvinti organizmo riebalų deginamąsias galias, nekenkdami liesiems raumenims. Tyrimai rodo, kad į savo valgiaraščius tris kartus per dieną jogurtą įtraukę žmonės sudegina net 81% daugiau riebalų nuo liemens, nei tie, kurie dietos laikosi be jogurto.

– Dviejų citrinų sultys

Citrinos sultys seniai yra naudojamos kaip lieknėjimo papildas, bet mokslas tokio jų poveikio nepatvirtina. Tačiau citrinose gausu vitamino C, kuris padeda atrodyti jauniau bei mažina vėžio riziką. Be to, jos labai skanios!

REKLAMA

– 2 valgomieji šaukštai linų sėmenų

Linų sėmenyse yra gausu sveikųjų skaidulų, kurios padeda ilgiau išlaikyti sotumo jausmą. Taip pat jose yra lignanų, kurie mažina cholesterolį ir padeda stiprinti medžiagų apykaitą.

– 1 valgomasis šaukštas koksų aliejaus

Nors kokosų aliejus yra riebus, jame daugiausiai yra vidurinės grandies sočiųjų rūgščių, kurios metabolizuojamos kitaip, nei kiti riebalai. Kokosų aliejus iš virškinamojo trakto patenka tiesiai į kepenis, kur arba yra naudojamas energijai gaminti, arba pašalinamas, bet nekaupiamas su kitais riebalais. Kokosų aliejus taip pat gali pagreitinti medžiagų apykaitą, todėl nesportuodami sudeginsite daugiau kalorijų.

REKLAMA

– žiupsnelis cinamono miltelių

Įrodyta, kad cinamonas ženkliai sumažina cukraus, trigliceridų, LDL cholesterolio ir apskritai cholesterolio kiekį kraujyje. Šis prieskonis taip pat skatina sotumo jausmą pavalgius, todėl taip greit vėl neišalksite. Be to, mokslininkai nustatė, kad cinamaldehidas, už cinamono skonį atsakingas elementas, pasižymi riebalų ląstelių deginamuoju poveikiu.

– pusė šaukštelio imbiero miltelių

Imbieras suteikia tiek pat energijos gerai treniruotei, kiek puodelis stiprios rytinės kavos. Jis taip pat mažina streso hormono kortizolio, kuris yra siejamas su liemens riebalų pertekliumi, gamybą. Dar imbieras suvaldo apetitą, nes reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir serumo cholesterolį.

Jei nusprendėte pasigaminti šio glotnučio, pakaks visus ingredientus sumaišyti trintuvu, kol gausite tolygią masę. Glotnutį gerkite kas rytą, ant tuščio skrandžio – taip rezultatai bus geriausi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų