REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Pirmasis Eurovizijos pusfinalis (nuotr. SCANPIX)

„Eurovizijos“ karštligė užvaldė visą Europą. Jau šiandien vakare įvyks pirmasis pusfinalis, kurio didžiojo dainų konkurso gerbėjai laukė gerus metus.

46

„Eurovizijos“ karštligė užvaldė visą Europą. Jau šiandien vakare įvyks pirmasis pusfinalis, kurio didžiojo dainų konkurso gerbėjai laukė gerus metus.

REKLAMA

Vis dėlto, prieš prasidedant renginiui, taip pat netrūksta ir pačių įvairiausių kalbų bei teorijų, kas šiemet gali parvežti į savo šalį šį konkursą.

Pirmajame pusfinalyje šiandien pasirodys 17 dalyvių: Kipras, Juodkalnija, Suomija, Lenkija, Slovėnija, Čekija, Vengrija, Baltarusija, Serbija, Belgija, Sakartvelas, Australija, Islandija, Estija, Portugalija, Graikija ir San Marinas.

Tiesa, lažybininkai taip pat nesnaudžia ir spėlioja, kas galėtų iš 17 dalyvių patekti į geriausiųjų dešimtuką bei išsikovoti vietą finale.

Pasak jų, stipriausiais šio pusfinalio favoritais yra laikomi Kipro ir Graikijos atstovai, trečioje vietoj Australija, ketvirtoje – Islandija, penktoje – Vengrija, šešta vieta prognozuojama Serbijai, septinta – Čekijai, aštunta – Slovėnijai, o paskutiniuosius laimingus bilietus į finalą gali ištraukti Belgija ir Estija. Pastarosios šansai iš 10 galimų kelialapių į finalą, pagal lažybinininkus, yra vertinami silpniausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt primena, kad anksčiau kalbintas „Eurovizijos“ ekspertas Tautvydas Neliupšis tvirtino, kad jų spėlionėmis neverta pasikliauti ir prisiminė Lietuvos atvejį.

REKLAMA

„Lažybininkų prognozės Lietuvai, tenka pripažinti, iš esmės niekada nebūna geros. Šiuo metu Jurijus yra maždaug 12-13 vietoje, tačiau gan stipriai atsiplėšęs nuo kitų penkių šalių, kurioms prognozės yra tikrai liūdnos.

Reikia prisiminti, jog panašioje vietoje pernai buvo ir Ieva Zasimauskaitė, kurios šansai pradėjo kilti jau per repeticijas Lisabonoje. Iš esmės manau, kad pirmosios repeticijos tikrai pakeis lažybininkų lenteles ir prognozes. Ar jomis galima pasitikėti? Šalys, kurios yra geriausiai vertinamos, sakykime pirmajame trejetuke, į finalą iš esmės patenka visada, tačiau toliau dažnai pasitaiko neatitikimų. Tai lemia konkretus pasirodymas, kadangi kartais iš dainos tikimasi daug, tačiau scenoje vaizdas nuvilia (sakykime, taip buvo pernai su Belgija ir Graikija, kurių šansai patekti į finalą stipriai krito po repeticijų), o kartais atvirkščiai – ne itin gerai vertinama daina sužavi savo pasirodymu.

Manau, jog į lažybininkų prognozes visada reikia žiūrėti atsargiai ir tikrai negalima teigti, kad visos šalys, esančios lažybininkų „dešimtuke“ būtent ir pateks į finalą. Manau, nors „Eurovizija“ ir yra šiek tiek nuspėjama, siurprizų pasitaiko visuomet“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų