REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus, įtariama, neteisėtai paleistas nuteistasis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo, antradienį pranešė prokuratūra.

Iš Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus, įtariama, neteisėtai paleistas nuteistasis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo, antradienį pranešė prokuratūra.

REKLAMA

Iš pataisos namų, įtariama, neteisėtai paleistas Kolumbijos pilietis Diego Pena Murillo.

„Kauno apygardos prokuratūroje gegužės 2 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo, kai pareigūnams tapo žinoma, kad iš Kybartų sektoriaus buvo paleistas į laisvę nuteistasis. Gavę pirminę informaciją, ją įvertinę, prokurorai mano, kad šis nuteistasis iš įkalinimo įstaigos negalėjo būti paleistas“, – žurnalistams antradienį sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Nuteistasis paleistas, kai Lietuvos Aukščiausiasis Teismas grąžino bylą nagrinėti Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Yra renkami duomenys ir vertinama situacija, kodėl pataisos namų pareigūnai taip suprato Aukščiausiojo Teismo nutartį ir priėmė sprendimą į laisvę paleisti“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Valkavičiaus, nėra aišku, kur šiuo metu yra į laisvę paleistas kolumbietis.

„Šiuo metu nežinoma, kur jis yra, paskelbta jo paieška“, – sakė D. Valkavičius.

„Manau, kad Lietuvoje šiuo metu jo jau nėra“, – pridūrė prokuroras.

D. P. Murillo nuteistas vieno didžiausių narkotikų kontrabandos krovinio byloje.

Jis pripažintas kaltu organizuotoje grupėje neteisėtai įgijęs bei sandėlyje laikęs labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kokaino. Nustatyta, kad disponuota daugiau nei 71 kg kokaino, turint tikslą jį realizuoti.

REKLAMA

D. P. Murillo pernai sausio pabaigoje Kauno apygardos teismo nuosprendžiu nuteistas devynerių metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Šioje byloje pirmosios instancijos teismo taip pat nuteisti du lietuviai – Vaidotas Matulaitis ir Kęstutis Zienka, jie nuteisti atitinkamai aštuonerių ir aštuonerių su puse laisvės atėmimo bausmėmis, tačiau V. Matulaitis Apeliacinio teismo išteisintas.

K. Zienkai ir D. P. Murillo paliktos laisvės atėmimo bausmės, tačiau kai byla buvo grąžinta Lietuvos apeliaciniam teismui, prokurorų nuomone, nuteistiesiems turėjo likti galioti jiems pirmosios instancijos teismo paskirtos kardomosios priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

K. Zienkai tuomet nebuvo skirtas suėmimas, o D. P. Murillo liko suimtas. Todėl prokurorai yra įsitikinę, jog D. P. Murillo negalėjo būti paleistas į laisvę.

Iš Kolumbijos kartu su anglimi atgabentą narkotikų krovinį policija aptiko 2015 metais po kelerius metus trukusios operacijos. Tai vienas didžiausių kiekių rasto kokaino nepriklausomos Lietuvos policijos istorijoje.

Gabentojai kokainą įmaišė į 250 tonų anglies krovinį.

Ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Už tarnybos pareigų neatlikimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą.

Pranešimai apie įtarimus niekam nėra įteikti. Tarnybinį patikrinimą yra inicijavęs ir Kalėjimų departamentas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų