REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilio avariją praėjusią savaitę išgyvenęs perspektyvus Lietuvos magas ir iliuzijų meistras Algimantas Frankonis mokosi iš naujo pamilti gyvenimą. Ir pamilti ne tokį, kokio nori ir geidžia pats žmogus, bet tokį, koks jis yra pats iš savęs – nenuspėjamas ir kupinas pokyčių.

Automobilio avariją praėjusią savaitę išgyvenęs perspektyvus Lietuvos magas ir iliuzijų meistras Algimantas Frankonis mokosi iš naujo pamilti gyvenimą. Ir pamilti ne tokį, kokio nori ir geidžia pats žmogus, bet tokį, koks jis yra pats iš savęs – nenuspėjamas ir kupinas pokyčių.

REKLAMA

Nelaimė užklupo netikėtai. Iki populiaraus šalyje TV3 televizijos projekto „Lietuvos talentai“ pusfinalio likus savaitei.

Ambicijų nestokojantis jaunas vyras tomis dienomis lakstė po Lietuvą it vijurkas ir neketino mažinti apsukų. Renginys vijo renginį, o mintyse jis jau dėliojo savo pasirodymą, kuris turėjo atverti kelią į išsvajotą „Lietuvos talentų“ didįjį finalą.

Visgi likimas buvo pasirengęs išridenti kitokius kauliukus. Prieš penkias dienas pirktu nauju automobiliu Algimantas naktį po Vėlykų keliavo namo iš renginio.

REKLAMA
REKLAMA

Greitis siekė maksimaliai leistinus 140 km/h, kai staiga iš krūmų išniręs briedis stojo skersai kelią. Po smūgio metalo laužu virto prieš kelias dienas įsigytas automobilis, o magui buvo sužalotas veidas. Tarsi kokiame holivudiniame veiksmo filme, nuovoką, kas jam nutiko, jis atgavo tik atvykus pareigūnams, o visą velykinį nuotykį jis išsamiai aprašė savo „Facebook“ paskyroje.

REKLAMA

Po avarijos pasipylė su ja susiję rūpesčiai. Negana to, veiklus vaikinas kaip tyčia ateinančią savaitę turėjo ir kitų užsakymų bei grandiozinių planų.

„Kai įvyko avarija aš dar nebuvau paruošęs pasirodymo, turėjau tik idėją, nebuvo niekas surepetuota, tai aš realiai turėjau dvi dienas paruošti šitą rutiną. Buvo likusios paskutinės dvi dienos, penktadienis ir šeštadienis, per kurias repetavau nesustodamas, galvojau, ką dar galima iškirpti, patrumpinti. Aišku, buvo visokiausių minčių, netgi viską mesti…Turėjau daug dalykų atšaukti, buvo dar ir renginių po avarijos, kuriuos turėjau padaryti, buvo dar ir mano viešas šou, kurį teko atkelti į gegužės mėnesį. Jau buvo užsakyta vieta, tiek operatoriai, tiek fotografai… Tai buvo turbūt didžiausias įvykis, kuris pakratė mano gyvenimą, nes atrodė, kad viską jau buvau susidėliojęs į vietas. Buvo baisoka”, – portalui tv3.lt teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Padėjo vonia

Prireikė nemažai pastangų, kad magas vėl grįžtų į normalų savo režimą ir susikauptų prieš nenumaldomai artėjančią tiesioginę „Lietuvos talentų“ transliaciją pusfinalyje. 

„Buvo daug blogų minčių, nes jos ir yra didžiausias priešas, kai dalyvauji tokiuose šou. Manau, kiekvienas viduje turi tokią kritiką, kuri sako, kad čia nepakankamai gerai, kad TOP lygio magai daro geriau, pavyzdžių galima rasti „America's Got Talent“ ar „Britain's Got Talent“. O čia tu dar net nepasiruošęs… Blogas mintis nuvyti man labiausiai padėjo, kad lankausi pas psichologą. Jis man padeda susitvarkyti su tomis mintimis, susigaudyti, kas vyksta apskritai, kaip tvarkyti situacijas tinkamu būdu“, – neslepia Algimantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat tikina, kad nuraminti save bandė net alkoholiu, tačiau kitą rytą suprato, kad tai nebuvo pats geriausias sumanymas.

„Išėjau ir atsigerti alaus su draugais, nors man to nebuvo galima daryti po avarijos. Bet padariau tai vis vien. Vėliau supratau, kad tai buvo bloga idėja. Bandžiau kažkaip atsipalaiduoti, taip pat vonia padėjo, vonia yra jėga“, – šypsosi jis.

Iš Kaišiadorių kilęs vaikinas neslepia, šiemet „Lietuvos talentams“ jis ruošėsi itin atsakingai, nes nenorėjo kartoti prieš dvejus metus padarytų klaidų. Magija jam nėra tik hobis. Tai – vienintelis jo pajamų šaltinis, su kuriuo jis sieja visą savo ateitį, todėl reputacija jam – šventas dalykas:

REKLAMA

„Aišku, žiūrėjau į šį šou atsakingai, nes nuo jo daug kas priklauso. Žinojau, kokia yra kaina, kai žiūri neatsakingai. Dalyvavau šiame šou prieš dvejus metus ir tuomet pažiūrėjau pro pirštus. Galvojau, kad užteks mano nuostabios iškalbos, ateisiu, padarysiu kažkokių triukų ir praeisiu. Bet dabar žinau, kad tai neveikia, žiūrėti pro pirštus nevalia, todėl labai atsakingai žiūrėjau ir man tai buvo labai svarbu, kaip ir kiekvienas renginys, todėl jį labai gerbiau ir stengiausi pasirodyti, kaip įmanoma geriausiai. Mano sena svajonė – vieną dieną dirbti užsienyje ir kruiziniuose laivuose daryti savo pasirodymus."

Išmoko atsirinkti draugus

Visgi šiandien Algimantas save vadina laimės kūdikiu, nes dažnai susidūrimų su laukiniais gyvūnais pasekmės būna ir daug liūdnesnės. 

REKLAMA

Nepalūžti tokią sunkią akimirką padėjo ir geriausi draugai. Šie po avarijos iliuzionistui padovanojo tortą, simboliškai reiškiantį antrąjį jo gimtadienį. Saldėsį bičiuliai žaismingai papuošė automobilio modeliuku ir briedžiu. 

„Po avarijos vertinu labiau žmones, kurie palaiko, padeda tokiuose atvejuose, tam ir yra draugai. Tas posakis, draugą nelaimėje pažinsi galbūt yra tikras, nes tam ir yra draugai. Tam ir mezgi tuos santykius: kai tau yra iš tikrųjų šikna, turi į ką atsiremti, tam jie ir reikalingi. Aišku, smagu pasidžiaugti smagiomis akimirkomis, pabaliavoti, bet kai būna sunkiausia, jie yra tam. Tai pat ir tu esi draugams reikalingas tomis akimirkomis ir to reikia nepamiršti“, – atviravo TV3 projekto dalyvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po avarijos Algimantas tikina supratęs esminį dalyką, kad svarbiausias dalykas gyvenime yra akimirkos žavesys, todėl savo pasirodymą pusfinalyje skyrė visiems žmonėms gyvenantiems čia ir dabar. 

„Man dar sunku suvokti, bet atsirado kažkoks didesnis gyvenimo vertinimas. Prieš pasirodymą laukiau kambary ir bandžiau kažkaip nusiraminti, nes labai jaudinausi iš tikrųjų, nežinau ar tai matėsi žiūrovui, bet man buvo tokia emocijų kaita tarsi važinėčiau amerikietiškais kalneliais, buvo labai sunku nusiraminti. Bet tada pažiūrėjau per langą ir supratau, kad šviečia saulė ir man nepriklauso nervintis. Pirmiausiai turiu dėkoti visai visatai, kad galiu tai daryti, galiu išeiti ir kaip bus, taip bus, nes čia tikrai ne blogiausia, kad gali kažkas nesigauti. Taip pat pastebiu, kad gal labiau vertinu šiaip gamtą, dažniau sustoju ir įvertinu jos grožį, padėkoju, kad galiu daryti tai, ką mėgstu", – kalbėjo jis.

REKLAMA

Tiki, kad vieną dieną laimės „Lietuvos talentus“

Sekmadienį magas į sceną žengė drebančia širdimi, tačiau televizijos žiūrovams vargu ar pavyko įžvelgti jaudulį pasitikėjimu spinduliuojančio vaikino veide.

Jis iš kelių bandymų atrakino Justino Jankevičiaus mobilųjį telefoną ir paprašė visų vertinimo komisijos dalyvių skaičiuoklėje įvesti jiems reikšmingus skaičius. Visus juos Frankonis sudėjo arba padaugino, o sumą visiems matant užrašė ant lapo. Niekas netikėjo, jog skaičiai 195052109 gali kažką reikšti. Tačiau visi klydo.

Netrukus jis išdidžiai pareiškė, kad tie skaičiai reiškia šią akimirką. Simbolizuoja ne tik tikslią dieną, bet ir tikslią minutę. Savo pasirodymą jis užbaigė nuo stalo paimdamas laikrodį, kuris rodė tikslų laiką: devynios valandos ir devynios minutės. Supratusi, jog triukas pavyko, publika šoko iš savo kėdžių ir išlydėjo iliuzionistą gausiais plojimais. 

REKLAMA

Nors Algimantui neužteko žiūrovų balsų prasimušti į super finalą, jis įsitikinęs – yra pajėgus laimėti „Lietuvos talentus“ ir šios savo svajonės neatsisako.

„Apmaudu, kad nepatekau į finalą. Finalui tikrai būčiau paruošęs didelį šou, bet nieko tokio, dabar tą šou galės pamatyti žmonės mano pasirodymuose. Ar galėčiau laimėti „Lietuvos talentus“? Aišku, kad galėčiau, nes magija yra nuostabus dalykas. Aišku, man sutrukdė labai nemažai tas įvykis, ta avarija. Bet kalbant apie pasirodymą aš galvoju, kad pasirodžiau taip, kaip galėjau geriausiai pasiruošti per tą laiką. Aišku, buvo tų netobulybių, ilgesnių pauzių, kurias pastebėjau peržiūrėjęs įrašą. Bet žinant mano situaciją, aš sau atleidžiu, nes tai pakankamai gerai suveikė ir buvo efektyvu. Aš džiaugiuosi”, – svarstė kūrybingas vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Frankonio manymu, finale nebūtinai išvysime tuos pasirodymus, kurie buvo verčiausi jame būti, mat daug kas tiesioginių transliacijų metu palikta televizijos žiūrovų valioje.

„Iš tikrųjų mano svajonė yra laimėti šį projektą ir ta svajonė yra nuo labai senai. Norėčiau tai padaryti, bet matau didelę bėdą, kad tai tampa projektas, kuris nenoriu sakyti, kad yra neobjektyvus, bet tai tampa projektas, kur galbūt laimi tie, kurių yra daugiau. Tu turi daugiau draugų savo komandoje, todėl už tave daugiau balsuos. O gal tiksliau trūksta žmonių aktyvumo ir įsitraukimo, kurie žiūri projektą, serga už savo favoritą, bet nebalsuoja, ir į priekį išsiveržia 30 narių turinčios grupės su dideliu pažįstamų palaikymu. Manau, tai nėra teisinga, bet toks jau tas žaidimas, taip gavos ir gyvenimas juda pirmyn. Žinoma išlieka galimybė dviems dalyviams sugrįžti į projektą balsuojant tv3.lt portale, tad vis dar turiu nedidelės vilties", – finale aktyviau palaikyti savo favoritus ragina Algimantas. – Esu dėkingas visam TV3 kolektyvui už pagalbą, taip pat „TV Manija” komandai. Jie šiemet visi žiauriai gerai dirbo, viskas buvo labai faina. Projekto režisierius Mindaugas Meškauskas yra nuostabus žmogus ir labai daug man padėjo. Be jo indėlio tas pasirodymas nebūtų toks, koks buvo ir iš tikrųjų labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę padaryti šį pasirodymą.” 

Frankonio pasirodymą pirmajame etape žiūrėkite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų