REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas ir asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus po paskutinio pasaulio čempionato IA diviziono mačo su Slovėnija kalbėdamas su žurnalistais įvertino rinktinės pasirodymą bei kalbėjo apie ateities perspektyvas.

- Dainiau, rungtynės nesiklostė nuo pat pradžios iki pabaigos: kaip išsprūdo jų kontrolė ir ar nuovargio faktorius buvo lemiamas?

- Manau, kad šiandien susidėjo viskas, tiek nuovargis, tiek ir mūsų patirties trūkumas. Nežinau kodėl, bet šiandien darėme tikrai daugiau klaidų, o žaidžiant prieš tikrai gerą komandą, padarius tiek klaidų, jie primuš įvarčių ir viskas baigsis taip kaip šiandien. Viskas prie to prisidėjo: reikėjo sužaisti penkias rungtynes per septynias dienas, bet kaip bebūtų, aš žiūriu į mūsų komandą, žiūriu į ateitį ir mes esame tokie kokie esame. Visgi, jaunimas auga ir mes jau dabar esame geresnė komanda ir ledo ritulio šalis, nei mes buvome prieš metus. Žiūrėdamas į didesnį planą ir didesnį vaizdą, aš šiuo turnyru esu patenkintas.

- Buvo grubios rungtynes su daug pražangų, bet kodėl po pražangos prieš jus teisėjai papildomų baudos minučių neskyrė?

REKLAMA
REKLAMA

- Nežinau, matote, tikrai nenoriu kritikuoti teisėjų, bet tiesą pasakius, daugumos jų sprendimų aš tikrai nesupratau. Nenoriu nieko blogo ant jų pasakyti – jie dirba kaip gali ir teisėjauja kaip moka.

REKLAMA

- Pridėjus teisėjus ir nepalankų tvarkaraštį, kaip sunku prie to buvo prisitaikyti mums kaip šio diviziono naujokams?

- Viskas susideda į vieną, bet pasiteisinimų aš tikrai neieškau. Nenoriu ant nieko versti kaltę – mes esame tokie, kokie mes esame. Mes kovojome, mes stengėmės. Tiesą pasakius, aš patenkintas, kad vakar laimėjome rungtynes ir parodėme, kad komanda yra su charakteriu ir net būdami jauni kovoja bei nepasiduoda.

- Įvertindamas čempionatą juo likote patenkintas?

- Kaip jau ir sakiau, taip. Aišku, norėjosi geresnio rezultato negu šiandien – pabaigti turnyrą tokiomis rungtynėmis nėra lengva. Bet jei paėmus apskritai, kur mes esame kaip šalis ledo ritulyje – mes augame ir tai rodo ir jaunimas. Mūsų komandos amžiaus vidurkis ar tik ne 23 metai, o čia dar skaičiuojant su manimi. Mane pasodinus tribūnose galbūt kristume vos ne iki 20-ies. Manau, kad apskritai esame viena iš jauniausių komandų, kuri per visą istoriją žaidė tokiame turnyre. Taip, kad manau, kad ši patirtis vaikinams labai padės ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrėdamas į ilgesnį planą, į ateitį, aš esu patenkintas. Tuo ką matau nesu nusivylęs. Man patiko čia būti, patiko žaisti, būti rūbinėje su šiais vaikinais ir kartu su jais stengtis bei kovoti. Kaip bebūtų, vakar kartu laimėjome, o šiandien kartu ir patyrėme nesėkmę bei važiuosime namo.

- Kokie jūsų planai ateičiai, ar dar per anksti klausti, ar dar išvysime jus su rinktinės marškinėliais?

- Praėjusiais metais sakiau, kad manęs nebebus, bet kažkodėl čia dabar stoviu. Niekada nesakau ne. Dabar tikrai neplanuoju kas bus ateityje, laikas parodys, kaip aš jausiuosi ir kokioje formoje būsiu. Dabar man norisi tik pailsėti, nes jaučiasi nuovargis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar žinote kokia situacija su kitais veteranais, tokiais kaip Artūras Katulis?

- Su jais apie tai nekalbėjau, tad tikrai nežinau.

- Kaip dėl trenerių štabo?

- Aš labai norėčiau, kad jie sugrįžtų. Mano nuomone, jie atidirbo puikiai. Tikrai mačiau progresą tiek ir jaunimo, galbūt jūs to negalėjote matyti, bet stebint visą mėnesį, nežiūrint šių rungtynių, matėsi, kad jaunimas gerėja, supranta, nori ir stengiasi. Visi buvo kartu, ar tau 40-imt ar 20-imt metų, rūbinėje visi turėjo savo darbą ir rolę. Tą puikią atmosferą sukūrė ir treneriai, ir patys žaidėjai, tad laikas buvo labai smagus. Jei sugebėtume sugrąžinti trenerius tai būtų labai, labai gerai. Tik nežinau ar tai pavyks, nes jie yra tokie treneriai, kurių galime ir negauti. Danielis Lacroix gali gauti darbą NHL ir jis to siekia, tad jam to palinkėsiu, bet tuo pačiu ir nelinkėsiu, nes jei jis dirbtų Europoje, galbūt ir galėčiau jį įkalbinti grįžti.

Taip pat ir asistentai, tarp jų ir lietuviai Šarūnas Kuliešius ir Arūnas Aleinikovas – jie labai gerai dirbo su vyriausiuoju treneriu. Tiek ir Ronas Pasco ar Ty Newberry – jie yra labai puikūs vyrai ir geri specialistai. Kas liečia trenerių štabą aš esu labai patenkintas ir mačiau, kad tas pats jaunimas su jais augo kaip žaidėjai ir tai matyti buvo malonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų