REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdiečiai nebeapsikentė viename daugiabutyje regimo vaizdo: nedideliame balkone tarp savo išmatų dienas leido šuo. Šuns šeimininkė guodžiasi tapusi šmeižto auka: po paviešintos šuns nuotraukos, sulaukusi grasinimų. O šuo apgaulės būdu buvo išvežtas į prieglaudą.

Klaipėdiečiai nebeapsikentė viename daugiabutyje regimo vaizdo: nedideliame balkone tarp savo išmatų dienas leido šuo. Šuns šeimininkė guodžiasi tapusi šmeižto auka: po paviešintos šuns nuotraukos, sulaukusi grasinimų. O šuo apgaulės būdu buvo išvežtas į prieglaudą.

REKLAMA

Tokius vaizdus užfiksavo vieno daugiabučio Klaipėdoje gyventojai: balkone tarp savo išmatų bėgioja šuo. Kaimynai sako, juodą šunį šiame čia matantys nuolat, bet užvakar nebeapsikentė.

„Šuniukas karštą dieną išeidamas pradėjo ėsti savo išmatas, pasižiūrėjau, kad jisai yra nuplikęs, visas kaklas nuplikęs, jau iš mano balkono gi matėsi, šonas kairys nuplikęs, tik oda, tamsi oda. Šuniukas kūdas, liesas“, – sako kaimynė Zita.

Retas yra matęs, kad šeimininkė jį vedžiotų.

„Per pusę metų tiktai mačiau, kad šuo buvo išvestas du sykius. Tiktai. – Gal nepastebėdavot, gal nematydavot? – Aš šuniukus gi vedžioju tris-keturis kartus, pas mane du „jorkiukai“, jeigu nepastebėčiau aš, būtų pastebėję kiti kaimynai“, – sako kaimynė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimynai sako, kad prieš porą mėnesių tame balkone matė net du šunis. Daugiabutyje esą netildavo lojimas.

„Šitie šunys buvo pastebėti va prieš porą mėnesių, ir jie lojo, jie nenutraukiamai lojo nuo ankstaus ryto kokių 7 iki 12 nakties, ar 1 nakties netekom kantrybės, gaila gyvūnų, tai kvietėm policiją“, – sako kaimynė Dovilė.

REKLAMA

Policijos pareigūnai sulaukė trijų skundų šiuo adresu.

„Pareigūnai nuvyko į įvykio vietą, kartu su veterinarinės tarnybos specialistais, gyvūnas buvo apžiūrėtas ir, anot veterinarų, jis buvo pamaitintas, pagirdytas, grėsmė jam negrėsė, todėl policijos pareigūnai perdavė augintinį šeimininkei“, – sako Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

O štai ir šuns šeimininkė Rūta. 20-metė mergina ašaroja ir sako siaubingai bijanti: po to, kai kaimynai paviešino balkone būnančio šuns nuotraukas, Rūta sulaukė daugybės grasinimų, bijo net išeiti į lauką. Vakar vakarop pas ją atvyko pažįstama mergina, apgaule išsiviliojo šunį, vos Rūta spėjo nueiti į virtuvę. Šįryt Rūta sužinojo, kad jos keturkojis atsidūrė įstaigoje. „Šilutės beglobiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Šį šunį „Šilutės beglobių“ vadovė mato jau antrą kartą. Pernai Šilutėje žmonės paskundė, kad garaže, tamsoje laikomi trys keturkojai.

„Garažą atidarėme ir ten radom baisų vaizdą, kadangi buvo šunys, nemaitinti, sklepe, viduj tamsiame sėdėjo du maži šuniukai ir va šitas šunelis“, – sako „Šilutės beglobiai“ vadovė Rimutė Vismantienė.

Rūta sako visus tris šunis buvo radusi, juos augino, kol atsidūrė ligoninėje.

„Aš labai ilgai gulėjau ligoninėj, reanimacijoj, buvo labai blogi popieriai su mano sveikata, ir man reikėjo tiesiog, kad kas nors šunį prižiūrėtų, tiksliau šunis, ir aš tiesiog neturėjau dar čia draugų, ir aš tiesiog pasitikėjau vienu žmogum“, – sako šuns šeimininkė Rūta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau šunys merginai buvo grąžinti. Rūta rodo dubenis su maistu, šuns guolį – sako, rūpinosi kaip mokėjo.

„Akivaizdžiai matosi, kad šuo yra nemaitintas, turim veterinaro išvadą, šuo nemaitintas ir blogose sąlygose auginamas jisai“, – sako R. Vismantienė.

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai vakar du kartus bandė patekti į butą, deja, niekas neįsileido. Šiandien pareigūnai susisiekė su šeimininke telefonu, mergina guodėsi tapusi šmeižto auka – esą gyvūnas laksto po visą butą, o tąkart palikusi jį balkone tik trumpam.

„Jeigu gyvūnas jisai laikomas bute, jeigu jo svoris nuo 10 iki 20 kg, tai jisai turėtų turėt sau plotą 15 kvadr, metrų, man neteko to balkono apžiūrėti, bet aš matau vizualiai pagal nuotraukas, kad jisai nėra 15 kvadratų“, – sako Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Mergina sako augintinį labai mylinti ir dėl jo kovos – stengsis susigrąžinti, juolab, kad kol kas jokių pareiškimų dėl netinkamos gyvūno priežiūros tarnybos nesurašė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų