REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per prezidento bei Europos Parlamento (EP) rinkimus ir referendumus pirmą kartą rinkėjai turėjo daugiau laiko balsuoti iš anksto – penkias dienas.

Per prezidento bei Europos Parlamento (EP) rinkimus ir referendumus pirmą kartą rinkėjai turėjo daugiau laiko balsuoti iš anksto – penkias dienas.

REKLAMA

Viena iš šių rinkimų naujovių yra skirtingų spalvų biuleteniai, taip pat akliesiems sudaryta galimybė balsuoti biuletenį perskaitant Brailio raštu: paprastas biuletenis bus dedamas į specialią įmautę, ant kurios bus atspaustas tekstas.

„Visi trys biuleteniai bus skirtingų spalvų – pirmą kartą šiuose rinkimuose. Tai padės ir rinkėjams atskirti, kuris rinkimų biuletenis yra prezidento rinkimų, kuris – kurio referendumo, nes referendumus turėsime du“, –  Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė.

L. Matjošaitytė taip pat pažymėjo, kad einant balsuoti su savimi nebūtina turėti rinkėjo kortelės, tai yra tik kvietimas balsuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Norint pareikšti savo valią rinkimuose, rinkėjui pakanka tapatybę patvirtinančio dokumento. Tai gali būti pasas, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas ar kitas dokumentas su asmens nuotrauka ir asmens kodu.

REKLAMA

VRK vadovė taip pat atkreipė dėmesį, kad rinkimų dieną bus galima balsuoti bet kurioje rinkimų apylinkėje, tik balsuojantiesiems ne savo apylinkėje reikės apie 15 minučių palaukti. Per šį laiką komisijos nariai susisieks su balsuoti atėjusio asmens apylinkės rinkimų komisija ir patikrins, ar jis jau nėra balsavęs. Jei bus gautas patvirtinimas, kad rinkėjas nebalsavo, tokiam rinkėjui bus leista balsuoti.

Lietuvoje gegužės mėnesį vyks dveji rinkimai ir du referendumai. Gegužės 12 dieną vyko prezidento rinkimų pirmasis turas bei referendumai dėl daugybinės pilietybės instituto išplėtimo ir dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121 tautos atstovo.

Gegužės 26 dieną su Europos Parlamento rinkimais numatomas prezidento rinkimų antrasis turas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų