REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Agnė Jagelavičiūtė (nuotr. Organizatorių)

Prieš keletą dienų praūžusį „Moterų ralį“ stilistė Agnė Jagelavičiūtė apdovanojimų vakarą pavadino unikaliu reiškiniu Lietuvos padangėje.

13

Prieš keletą dienų praūžusį „Moterų ralį“ stilistė Agnė Jagelavičiūtė apdovanojimų vakarą pavadino unikaliu reiškiniu Lietuvos padangėje.

REKLAMA

Anot tarptautinio madų žurnalo „L‘Officiel Lithuania“ vyriausiosios redaktorės, lietuvės turi stiprų stiliaus pojūtį, rašoma pranešime spaudai.

„Buvau maloniai nustebinta, kaip rimtai ekipažai pasižiūrėjo į užduotį. Noriu pagirti visas dalyves – jūs sukūrėte nuostabią grožio šventę. Mačiau gerų idėjų ir tikrai nelengva buvo išrinkti pačią geriausią. Rinkau iš trijų komandų, kurios savo apranga ir pavadinimu nešė tam tikrą žinią. Visgi, teko rinktis vieną, tad pasirinkau komandą „Iš kitos planetos“ – jų įvaizdžiui neturėjau priekaištų. Tai buvo kažkas naujo ir šviežio, žodžiu – tikras kosmosas“, – sakė A. Jagelavičiūtė, šiemet rinkusi stilingiausią „Moterų ralio“ ekipažą.

Stilistė pabrėžė, kad toks renginys, sutelkiantis milžinišką būrį moterų iš visos Lietuvos, yra puiki terpė komandoms atkreipti visuomenės dėmesį į globalias idėjas, į tai, kuo gyvena pasaulis, kuo džiaugiasi ar dėl ko skauda.

REKLAMA
REKLAMA

„Matau milžinišką šio renginio potencialą ateičiai. Tai, kad „Moterų ralyje“ ypatingas dėmesys yra kreipiamas stiliui ir aprangai, yra unikalu ir, sakyčiau, be galo moteriška, nes renginį pripildo turiniu, suteikia prasmės. Mes juk žinome, kokia stipri jėga gali būti moterys“, – teigė Agnė Jagelavičiūtė.

REKLAMA

„Iš kitos planetos“ ruošėsi kelis mėnesius

Sidabriniais kosmonaučių kostiumais pasidabinusių vilniečių L. Balnienės, E. Suveizdytės, M. Vainonytės-Česiulės N. Stanevičienės komandą „Iš kitos planetos“ ralio dalyvės dal ilgai atsimins. Panašu, kad kaip tik jos bus pavyzdžiu įkvepiant kitų metų ekipažus. Kas jos tokios ir kaip joms pavyko nugalėti?

„Esame keturios bendradarbės, visos dirbame vienoje odontologijos įmonėje. Prieš metus per televiziją pamačiau reportažą apie „Moterų ralį“ ir užsidegiau noru jame sudalyvauti. Tad, kai tik pamatėme registracijos pradžią, iš karto užrašiau komandą ir ėmėme ruoštis“, – pasakoja komandos vairuotoja ir kapitonė Lina Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Lina yra gydytoja-odontologė, įmonės savininkė, kitos ekipažo narės dirba įmonės administracijoje. Raliui ruoštis komanda pradėjo nuo pavadinimo. „Ilgai galvojome, kaip mums pasivadinti. Pasiskaitėme informacijos apie „Moterų ralį“ ir bandėme susieti aprangą, komandos pavadinimą ir automobilio papuošimą. Tose diskusijose gyvenome kokius tris mėnesius“, – pasakoja Lina.

Iš kur gavo aprangą – paslaptis, Lina tik išduoda, kad siuntėsi ją iš užsienio. Kosmoso idėją komandai padiktavo automobilis. Sausį verslininkė įsigijo naujausią „Toyota RAV“. Vienai iš merginų išsprūdo, kad „tikras kosmosas ta mašina“. Tas žodis komandą užkabino ir moterys pasirinko šią temą. Pavadinimas „Iš kitos planetos“ gimė darbo dienos pabaigoje, besitvarkant biure tiesiog šovė į galvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aprangos ieškojome visos, kasdien naršėme internete, viena kitai vis parodydavom, o gal ši. Kostiumus radau visai atsitiktinai, ieškodama visai kitų dalykų. Man taip patiko, kad iš karto ir aš, ir kitos pasakė – turim“, – dalijasi pasiruošimo prisiminimais Lina Balnienė.

Laimi – drąsiausi

„Kai sužinojome, kad Agnė pasirinko mus, be galo džiaugėmės, nes mes taip ruošėmės ir būtent aprangai buvo skirtas didžiausias mūsų dėmesys. Treniravomės, žinoma, ir slalomo rungčiai, skaitėme kelio knygą. Tikrai norėjome bent kažką laimėti“, – sako Lina.

Pasak L. Balnienės, jos buvo drąsios ir nebijojo eksperimentuoti – laimi drąsiausi. Moters teigimu, laimi ne spalva ar akcentas, o pirmas įspūdis – kai pamatai pirmą kartą, arba tai yra „vau“ arba ne, ir neieškai detalių ar atspalvių. Jei vau – tuomet laimi.

REKLAMA

Paklausus, ar nebuvo karšta su kombinezonais, juk lauke buvo 27 laipsniai šilumos, Lina sako, kad tam buvo pasiruošusios. Po kombinezonais jos vilkėjo marškinėlius su kosmonaučių ženkliuku, tad viršutinę kostiumo dalį nusimetė ir paliko kaboti už nugaros. „Nemanau, kad mums buvo karščiau negu kitoms merginoms. Kostiumas netrukdė daryti užduočių. Aišku, kai pradėjome ruoštis, buvo šalta, nežinojome, koks bus oras“, – juokiasi komandos kapitonė.

Tai, kad merginoms buvo komfortiška, rodo rezultatai. Jos yra aštuntos naujokių įskaitoje. „Kitais metais būtinai dalyvausime, taip nutarėme iš karto visos, dar net nebaigus ralio, dar nefinišavusios. Aprangos, manau, naujos ieškosime. Tikrai vėl norėsime laimėti“, – teigia Lina, palinkėjusi visoms būsimoms ralio dalyvėms būtinai važiuoti šiame renginyje, puikiai praleisti dieną, nebijoti iššūkių, būti kūrybingoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų