REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lina Strangienė – garsiojo Tauragės ketvertuko mama. Keturių nuostabaus grožio mergyčių mama neslepia, kad Mamos diena jai didesnė šventė net už gimtadienį, todėl jau galvoja, ką veikti su vaikais. 

Lina Strangienė – garsiojo Tauragės ketvertuko mama. Keturių nuostabaus grožio mergyčių mama neslepia, kad Mamos diena jai didesnė šventė net už gimtadienį, todėl jau galvoja, ką veikti su vaikais. 

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt ji atvirai papasakojo, kad mamos užduotis – ne tik rūpintis, priglausti, sūpuoti ir kasdien būti su vaikais, bet ir užauginti jais žmonėmis, kuriais galėtumei džiaugtis ir didžiuotis.

Mamos diena svarbiau už gimtadienį

Kiekviena mamos diena Linai – ypatinga. Nors mergytės dar mažos (rugsėjo mėnesį sueis ketveri metukai), mamą dėmesiu apipila vyresnėlis sūnus.

Lina pasakoja, kad sūnus visada nudžiugina įteikdamas gėlių, o pati Lina per mamos dieną taip pat skuba aplankyti savo mamą, kuri nenuilsdama padeda dukrai, kai reikia prižiūrėti anūkėles.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai per mamos dieną mano dukrytės buvo dar labai mažos, todėl atvirukų ar piešinių dovanų negavau, tačiau šiemet per šv. Velykas labai domėjosi margučiais, jų dažymu, todėl, manau, tikrai ką nors kartu šiandien sugalvosime“, – kalbėjo Lina.

REKLAMA

Vaikai nuolat serga

Paklausta, kaip auga garsusis ketvertukas ir ar sunku vienai auginti keturias vietoje nenustygstančias mergytes, Lina atsikvėpė: „Mergytės visą žiemą praleido sirguliuodamos. Jos serga viena po kitos.

Derinu darbą su buvimu namuose, kai mergytės serga. Vis turiu ir turiu nedarbingumo lapelį, nes reikia pabūti tai su viena, tai su kita.

Dabar su mažyle ruošiamės į sanatoriją. Kai vykstame sveikatintis, stengiuosi visada paimti dvi mergytes, o kitas dvi palieku savo mamai. Su trimis jai būtų per sunku, todėl dalinamės po dvi“, – šypteli L.Strangienė.

REKLAMA
REKLAMA

Visi daiktai – vienodi

Ji neslepia – auginti vaikus Lietuvoje yra labai brangu. Daug kainuoja viskas – ir drabužiai, ir maistas, ir pramogos.

Situaciją apsunkina ir tai, kad mergytės visą laiką nori turėti vienodus daiktus. Dabartinis etapas moteriai išties labai sunkus ir jo to neslepia.

„Vienodi žaislai, vienodos suknelės, net šokoladai turi būti vienodi. Visa laimė, kad mergyčių drabužių dydžiai yra nevienodi, tai bent galiu pirkti vienodus, tačiau skirtingų dydžių drabužėlius.

Juokinga, kai reikia duoti vitaminus. Viena mergytė paima raudoną guminuką, tai tokio paties reikia visoms. Kita paima žalią šiaudelį, tai reikia visoms vienodų žalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sugebu „apžaisti“ mergytes tik su batukais. Vienai nuperku su gėlytėmis, kitai – su meškiukais. Aiškinu, kad batukai turi skirtis. Su tuo jos sutinka, tačiau visa kita – identiškai“, – juokiasi moteris.

Prašė socialinės pašalpos

Ji pripažįsta, kad neretai mamoms, auginančioms dvynukus, labai smagu puošti vaikus vienodai. Vis tik jai rengimas vienodais rūbeliais ar maitinimas tokio pat skonio, pavyzdžiui, jogurtais, yra didžiulis iššūkis kiekvieną dieną. „Jos tiesiog krinta ant žemės ir verkia, nes nori vienodų“, – pasakoja tauragiškė.

 

 

Moteris šiuo metu pragyvena iš gaunamo atlyginimo bei pinigų, kuriuos sumoka Vaikų išlaikymo fondas, nes iš vyro, mergyčių tėvo, prisiteisti alimentų nepavyko. „Praeitą mėnesį buvo išvis sunku – prašiau socialinės pašalpos, kuri siekė 24 eurus.

REKLAMA

Mergyčių tėtis savo dukromis nesidomi, neieško ir neskambina. Aš net nežinau, nei kur jis yra, nei ką veikia“, – priduria Lina.

Pati būdama penkių vaikų mama, Lina visoms mamos ypatinga proga linki trijų dalykų, kurie yra svarbiausi tiek jai, tiek daugeliui mamų: „Nepraraskime kantrybės ir stiprybės, kurios reikia kiekvieną dieną, auginant vaikus. Taip pat ir sveikatos, nes kai esame sveikos, galime nuversti kalnus.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų