REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
96
Kauno teismas pradėjo nagrinėti jaunos I. Strazdauskaitės nužudymo bylą (nuotr. TV3)

Ketvirtadienį nuo 9 val. ryto Kauno apygardos teisme už uždarų durų toliau vyko plungiškės Ievos Strazdauskaitės žudikų bylos nagrinėjimas. Šiandien buvo apklausiamas antrasis kaltinamasis.

96

Ketvirtadienį nuo 9 val. ryto Kauno apygardos teisme už uždarų durų toliau vyko plungiškės Ievos Strazdauskaitės žudikų bylos nagrinėjimas. Šiandien buvo apklausiamas antrasis kaltinamasis.

REKLAMA

Byla vyksta už uždarų durų, todėl plačiau apklausos rezultatai nėra komentuojami. Aišku tai, kad teismui liko apklausti trečiąjį kaltinamąjį – Leoną Bieliauską. Kaltinamųjų suole taip pat sėdi jo pusbroliai Karolis ir Mantas Bieliauskai.

Kitas posėdis numatytas rugsėjo mėnesį. Vėliau turėtų sekti baigiamosios kalbos, tad teismo sprendimo galima būtų tikėtis sulaukti dar šiais metais.

Kaltinamiesiems dėl itin žiauraus jaunos merginos nužudymo, plėšimo, svetimo turto sugadinimo, neteisėto laisvės atėmimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Naujienų portalas tv3.lt rašė ši byla yra nagrinėjama trečius metus. Per tą laiką buvo apklausti visi liudytojai. Iki šios dienos parodymus buvo davęs tik vienas iš pusbrolių Bieliauskų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš anksčiau žinoma, kad laisvėje nuosprendžio palikti laukti dar du šios bylos dalyviai, marijampolietis Algimantas Stankevičius ir kėdainiškis Tomas Gurskas. Jie kaltinami neteisėtu šaunamųjų ginklų disponavimu, vienas iš jų ir ginkluotu apiplėšimu.

REKLAMA

Nukentėjusiųjų advokatas nemano, kad procesas užsitęsė išskirtinai ilgai: „Viskas vyksta pagal procedūras ir kažką daugiau pakomentuoti būtų sudėtinga. Iš esmės taip, kaip numatyta, taip ir vystosi šitas procesas.“

Paklaustas, ar bylos eigos nesunkina faktas, kad kaltinamieji neduoda parodymų, advokatas atsakė: „Nei sunkina, nei kažką. Tokia yra jų numatyta teisė ir tame neįžvelgiu apsunkinimų arba palengvinimų.“

Kaip buvo skelbta anksčiau, iš į bylą įtrauktų duomenų daroma prielaida, kad nusikaltėliai iš anksto neplanavo užpulti I. Strazdauskaitės.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminis jų tikslas buvo pavogti prabangų automobilį, 40 tūkst. eurų rinkoje vertinamą „Audi", kuriuo ji važiavo viena. Netoli Elektrėnų imitavus eismo įvykį, buvo užgrobtas merginos automobilis. Byloje fiksuojama, kad iš pradžių nusikaltėliai ketino paleisti merginą, bet šiai pagrasinus, kad skųs policijai, nuspręsta ja atsikratyti.

Galiausiai Jonavos rajone, Priežymių miške, mergina buvo žiauriai nužudyta. Nužudymas įvyko 2017-ųjų kovo 5 d. Naujienų portalas tv3.lt primena, kad merginos ne vieną parą ieškojo gausios policijos ir savanorių pajėgos.

Vos po kelių dienų pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamuosius dėl tuomet kaip manyta merginos bei jos vairuoto automobilio pagrobimo. Deja, iškart pasitvirtino žiauriausia versija – plungiškė nebuvo pagrobta, ji buvo nužudyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Belangėje atsidūrė trys pusbroliai – Karolis, Leonas ir Mantas Bieliauskai. Įtariamųjų būta ir daugiau, tačiau vėliau dalies jų statusai pasikeitė. Iki pat bylos perdavimo teismui už grotų dienas leido tik minėti pusbroliai.

Ikiteisminis tyrimas buvo baigtas 2018 metų kovo pradžioje. Tada buvo skirta kiek daugiau kaip du mėnesiai visoms pusėms susipažinti su ikiteisminio tyrimo metu surinkta bylos medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų