REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Valdantieji „valstiečiai“ trauktųsi iš valdžios, jei pralaimėtų prezidento ir Europos Parlamento rinkimus, teigia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

 

„Jeigu iš tikrųjų konservatoriai turės savo prezidentą, o tai yra arba I. Šimonytė, arba G. Nausėda (mūsų įsitikinimu, tai yra tas pats, tai yra du konservatorių kandidatai) ir mes, pavyzdžiui, Europos Parlamento rinkimuose, kaip partija, nelaimime, gali būti, ir aš tą pasiūlysiu – pasitraukti iš valdančiosios koalicijos Valstiečių ir žaliųjų sąjungai“, – BNS ketvirtadienį sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, rinkimus pralaimėjus partijos kandidatui Sauliui Skverneliui ir prezidentu išrinkus Ingridą Šimonytę arba Gitaną Nausėdą, konservatoriai sustiprintų įtaką politiniams procesams ir dar labiau padidintų spaudimą „valstiečiams“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai kam žaisti tą žaidimą? Kam pusantrų metų eiti prieš tautos valią, jei ji bus pareikšta rinkimuose? Pusantrų metų dirbti tokiomis sąlygomis, kaip dirbome dabar, kai yra visiška konfrontacija, yra trukdymas dirbti, priiminėti sprendimus, kai blokuojamos reformos – kam šitai tęsti?“ – svarstė „valstiečių“ vadovas.

REKLAMA

Premjerui Sauliui Skverneliui ketvirtadienį viešai užsiminus, jog priklausomai nuo prezidento rinkimų rezultatų, Seime gali susiformuoti nauja dauguma, R. Karbauskis sakė, kad konservatoriai šiuo metu aktyviai kalbina visų frakcijų atstovus „versti valdžią“.

Anot jo, nepaisant opozicijos iniciatyvų, kol kas valdančioji dauguma geba priimti sprendimus Seime, pavyzdžiui, opozicijai praėjusią savaitę nepavyko atmesti Vyriausybės veiklos ataskaitos.

„Jie skaičiuojasi balsus, bando priskaičiuoti ir mūsų dabartinius kolegas. Kiek suprantame, tai nepavyksta natūroje. Matote balsavimą dėl Vyriausybės ataskaitos – akivaizdu, yra atsakymas pastarojo posėdžio, kad valdančioji dauguma yra stipri, o opozicija tiesiog bedantė“, – tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskio nuomone, galimi variantai pasitraukus „valstiečiams“ būtų konservatorių mažumos Vyriausybė arba pirmalaikiai Seimo rinkimai.

„Jei niekas neima valdžios, niekas nesiūlo premjero ar premjero kandidatūra neturi palaikymo, tai tada bus išankstiniai rinkimai, gali būti ir konservatorių mažumos Vyriausybė. Jei mes nutarsime dirbti toliau, jokios problemos iš viso nėra“, – scenarijus dėliojo R. Karbauskis.

Kandidatas į prezidentus ekonomistas Gitanas Nausėda sakė, kad siūlytų S. Skverneliui būti premjeru, jei laimėtų rinkimus.

„Ne kartą sakiau – S. Skvernelis turi ūkiško žmogaus bruožų ir, tapęs prezidentu, aš siūlyčiau jam tęsti pradėtus darbus. Pažadų per šią rinkimų kampaniją premjeras pridalijo pakankamai daug, tad prezidento užduotis bus ne tik juos priminti, bet ir stebėti, kad jie būtų įgyvendinami, laikantis valstybės finansų tvarumo“, – paskelbtame komentare teigė G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino, kad S. Skvernelis ir „valstiečiai“ neturėtų „šantažuoti mintimis apie pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos ir tariamą gerų darbų pabaigą“.

„Čia ne smėlio dėžė – nereikia mesti žaislų ir išeiti, jei veiksmas vyksta ne pagal tavo scenarijų. Visi norime gero Lietuvai. Todėl visi turime pratintis dirbti drauge“, – kalbėjo kandidatas.

„Bet jei yra taip, kad S. Skvernelis iš tiesų nebenori dirbti premjero darbo ir įgyvendinti Vyriausybės pažadų, tuomet matau ir kitų alternatyvų, kas galėtų galėtų imtis šios atsakomybės ir atlikti tai, kas pažadėta Lietuvos žmonėms“, – pridūrė jis.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją yra pasirašiusios LVŽS ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija, jos dar turi bendradarbiavimo susitarimą su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime. Tai sudaro 69 balsus Seime iš 141. Per balsavimus dažnai valdantieji sulaukia ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narių palaikymo. Pridėjus šiuos balsus, susidaro 77 mandatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų