REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė pradėsianti tirti, ar privatizuodamas tarnybinį butą Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Arvydas Pocius nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, pranešė „Žinių radijas“.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos pirmininkė Jolanta Petkevičienė po komisijos posėdžio teigė, kad keičiant tarnybinio buto statusą ir A. Pociui įsigyjant šį butą galėjo kilti viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktas.

REKLAMA

Paskubomis tarnybinį butą privatizavusiam A. Pociui gresia turėti reikalų su teisėsauga, „LNK žinios“. Jei pasitvirtins, kad jis veikė vadovaudamasis asmeniniais interesais, per teismą bus galima reikalauti, kad buto privatizavimo sandoris būtų anuliuotas. Savo ruožtu dėl A. Pociaus veiksmų privatizuojant tarnybinį butą į Generalinę prokuratūrą kreipėsi ir Seimas.

Tuo tarpu šiandien A. Pociaus atleidimui iš VSD vadovo pareigų pritarusio Seimo nariai aiškiai išsakė savo požiūrį į šio pareigūno tarnybinę etiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Privatizuoti pusvelčiui tarnybinį butą ir pasiimti iš valstybės apie 300 tūkstančių litų – prireiks daug laiko, kad VSD pradėtų atgauti kokį nors žmonių pasitikėjimą“, - pareiškė konservatorė Rasa Juknevičienė.

Darbietė Loreta Graužinienė tvirtino, kad kažin ar įmanoma save diskredituoti labiau, nei tai pavyko A. Pociui, o liberalų demokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazūronis pareiškė manantis, kad po buto privatizavimo A.Pocius „negali likti ilgiau nei 24 val. net benzino kolonėlės operatoriumi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinių radijo“ teigimu, nors A. Pocius žiniasklaidos atstovams ilgai vengė atsakyti, ar ruošiasi privatizuoti tarnybinį butą, gegužės 3 d. Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius pranešė turintis oficialios informacijos, kad A. Pocius tarnybinį butą Vilniaus Jeruzalės mikrorajone privatizavo.

Prieš 8 metus statytame name 4 kambarių butą A. Pocius įsigijo už 315 tūkstančių litų, nors ekspertai jį įkainojo 170 tūkstančių litų brangiau, pranešė „Žinių radijas“.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų