REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laisvą dieną trokštate aplinkinius palepinti gardžiais griliaus kepiniais? Tuomet išbandykite šį kebabų receptą, kuris tikrai sužavės visą giminę. 

Laisvą dieną trokštate aplinkinius palepinti gardžiais griliaus kepiniais? Tuomet išbandykite šį kebabų receptą, kuris tikrai sužavės visą giminę. 

REKLAMA

Kebabų paruošimo eiga 

Vištienos marinavimui: 1 vidutinio dydžio svogūno; 3-4 česnako skiltelių; 150 g. graikiško jogurto; 1 v.š. kečupo; 2 v.š. citrinos sulčių; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių (arba salžiosios raudonosios paprikos); žiupsnelio cinamono (nebūtina); saujos šviežių smulkintų petražolių, kalendros ar baziliko; druskos, pipirų pagal skonį; 500 g. vištienos (naudojau šlaunelių mėsą be kaulo ir odos).

Tzatziki padažui: 1 ilgavaisio agurko;1 česnako skiltelės; saujelės šviežių mėtų; 400 g. graikiško jogurto; 2-3 v.š. citrinos sulčių; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; druskos, pipirų pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA

Kebabui: 4 tortilijų; gūžinių salotų ar kininio kopūsto; pomidorų; raudonųjų ridikėlių.

GAMINIMAS

Svogūną su česnaku susmulkinti ir sumaišyti su likusiais ingredientais. Į marinatą sudėti vištieną, permaišyti ir palikti marinuotis šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį.

REKLAMA

Padažui burokine tarka sutarkuoti agurką ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Palikti pastovėti apie 5 min., kol agurkas išleis savo sultis. Tuomet agurką ranka gerai nuspausti, o sultis išpilti.

Česnaką susmulkinti su šviežia mėta, sumaišyti kartu su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir agurko tarkiais. Pagardinti druska ir pipirais.

Marinuotą vištieną iškepti ant gerai įkaitusio griliaus ar keptuvės. Iškepusią mėsą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.

Ant tortiliijų sluoksniais sudėti daržoves, vištieną ir apšlakstyti tzatziki padažu. Tortilijos apačią užlenkti ir suvynioti į ritinį.

Kebabus apkepti griliuje ar sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min., kol tortlija taps traški.

Paruoštus kebabus patiekti su likusiu padažu.

Šaltinis: Sigita Cooks (worldrecipes.eu)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų