REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotraukoje – rankšluostukas į kurį rastas suvyniotas kūdikis Klaipėdoje. Klaipėdos policija prašo visuomenės pagalbos – jei atpažįstate daiktą ir žinote, kam jis priklauso, kreipkitės bendrosios pagalbos numeriu 112.

Nuotraukoje – rankšluostukas į kurį rastas suvyniotas kūdikis Klaipėdoje. Klaipėdos policija prašo visuomenės pagalbos – jei atpažįstate daiktą ir žinote, kam jis priklauso, kreipkitės bendrosios pagalbos numeriu 112.

REKLAMA

Kaip jau skelbta, pamestinukas buvo rastas šeštadienio rytą . Policija gavo pranešimą, kad Klaipėdos mieste, Žardininkų gatvėje, prie vaikų darželio tvoros ant žemės padėtas į antklodę suvyniotas kūdikis, berniukas, kaip pranešama, iš pažiūros, ką tik gimęs. Pareigūnams atvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas, profesorius Vinsas Janušonis naujienų portalui tv3.lt šeštadienio popietę pasakojo, kad šiuo metu kovojama dėl sunkios būklės pamestinuko gyvybės.

„Tik neseniai buvau pas jį, buvau pasišnekėti su gydytojais, kas ten yra darytino. Jis truputį lyg į geresnę pusę. Jis yra atšildomas, atlikti tyrimai, gauna reikalingą gydymą. Tyrimai rodo, kad rimtų sužalojimų nėra. Yra funkciniai pakenkimai, bet ryškių sužalojimų ar pakenkimų nėra“, – kalbėjo gydytojas. Jo teigimu, naujagimis pagal specialią programą specialiai atšildomas reanimacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad jis galbūt išgyvens. Čia praktiškai artimiausios 2–3 dienos viską lemia. Labiau tikėtina dabar, nuo ryto praėjus kažkiek laiko bus šiek tiek aiškiau. Rytoj, poryt matytis, kaip jis bus toliau“, – paaiškino V. Janušonis. Esą tyrimai parodė, kad naujagimio kraujyje nerasta nei alkoholio, nei narkotikų. Anot gydytojo, motinos paliktas kūdikis gimė normalaus svorio ir ūgio.

REKLAMA

Gydytojų vertinimu, jis yra išnešiotas, spėjama, kad jis gimė po 38 savaičių nėštumo. Pasak gydytojo, yra labai daug priežasčių, kodėl moterys taip palieka naujagimius: „Tokiais atvejais, kaip šitas, tai žinoma greičiausia yra asocialūs asmenys, kurie tą daro nieko negalvodami. Bet yra ir kitų priežasčių. Kartais vyrai kažkur jūroje būna ir būna nėštumai, kurių nenori demonstruoti, būna kitų įvairių dalykų. Čia daug priežasčių gali būti.“

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė šeštadienį po pietų tv3.lt informavo, kad kol kas kūdikio mama dar nerasta. „Kol kas jokių naujienų neturime. Mama dar nerasta, vaiko būklė stabili“, – sakė vedėja.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau detalių, kokiomis aplinkybėmis buvo rastas kūdikis, ji nenurodė: „Mes sulaukėme skambučio trumpuoju numeriu 112, kad prie darželio tvoros yra vaikutis. Kolegos dabar kitais dalykais užsiima, vaikutis perduotas medikams, kolegos ieško mamos.“

Pareigūnai prašo atsiliepti asmenis galbūt turinčius informacijos ar ką nors mačiusius. Galbūt žinote moterį, galimai šiuo metu pagimdžiusią vaikelį, tačiau jo nebeturinčią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų