REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Įtariamas Jungtinių Arabų Emyratų šnipas, prieš 10 dienų sulaikytas turkų pareigūnų, kalėjime nusižudė, pirmadienį pranešė šaltinis iš Turkijos vyriausybės ir valstybinė žiniasklaida.

 

Įtariamasis buvo rastas negyvas netoli Stambulo esančio Silivri miesto kalėjime, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra. Šią informaciją naujienų agentūrai AFP patvirtino ir šaltinis iš Teisingumo ministerijos.

Vyriškis buvo sulaikytas su dar vienu įtariamu šnipu. Pareigūnai aiškinosi, ar jie buvo susiję su Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymu pernai spalį.

Įtariamajam vėliau buvo iškelti kaltinimai dėl „karinio, politinio... ir tarptautinio šnipinėjimo“, informavo Anatolijos naujienų agentūra.

Pasak jos, šis vyriškis, kuris, kaip pranešta anksčiau, yra JAE pilietis, pasikorė.

Rijado kritikas J. Khashoggi buvo nužudytas praėjusį spalį Saudo Arabijos konsulate Stambule, o jo kūnas buvo sukapotas.

REKLAMA
REKLAMA

Saudo Arabija kurį laiką griežtai neigė ką nors žinanti apie J. Khashoggi nužudymą, tačiau galiausiai pripažino, kad dokumentų atvykęs atsiimti žurnalistas buvo nužudytas konsulate per esą savavališkai veikusių agentų operaciją.

Žurnalisto palaikai iki šiol nerasti. Šįmet Saudo Arabijoje prasidėjo 11-os įtariamųjų teismo procesas.

Turkija palaiko sudėtingus santykius su Saudo Arabija ir Jungtiniais Arabų Emyratais – dviem valstybėmis, paskelbusiomis sankcijas Katarui, Ankaros vienam artimiausių sąjungininkų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų