REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Ispanijos valdančioji Socialistų partija laimėjo išvakarėse vykusius parlamento rinkimus, tačiau jai prireiks mažesnių partijų paramos, kad liktų valdžioje, paaiškėjo pirmadienį suskaičiavus beveik visus rinkėjų balsus.

 

Be to, pirmąkart nuo 8-o dešimtmečio į šalies parlamentą pateko kraštutiniai dešinieji.

Negalutiniai balsavimo rezultatai rodo, kad socialistus palaikė apie 29 proc. rinkėjų, ir partija gaus 122 mandatus 350 vietų parlamente.

Nauja kraštutinių dešiniųjų partija „Vox“ sulaukė 10 proc. balsų ir parlamente turės 24 vietas. Pirminiai rezultatai taip pat rodo, kad konservatyvioji Liaudies partija (PP), kažkada buvusi valdžioje, gaus 66 mandatus.

Tuo metu centro dešiniųjų partija „Ciudadanos“, iki šiol turėjusi 32 savo atstovus parlamente, dabar turės 57 įstatymų leidėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Socialistų partijos lyderis ir dabartinis Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas pareiškė, kad svarstys galimybę derėtis dėl koalicijos tik su tomis partijomis, kurios gerbia konstituciją ir vadovaujasi socialinio teisingumo principais.

REKLAMA

P. Sanchezas paskelbė savo partijos pergalę sekmadienio rinkimuose.

„Šiandien Ispanija nubalsavo už teisių ir laisvių, lygybės ir socialinio teisingumo apsaugą, už šalį, žvelgiančią į ateitį ir norinčią judėti pirmyn. Dėkojame daugiau kaip 7 mln. 300 tūkst. ispanų, kurie šiandien pasitiki“ Socialistų partija, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė premjeras.

Savo šalininkams Madride P. Sanchezas sakė, kad jo partija yra pasirengusi „ištiesti ranką visoms politinėms jėgoms, kurios gerbia konstituciją“.

„Vienintelė sąlyga, kurią kelsime, bus gerbti konstituciją, siekti socialinio teisingumo, normalaus sambūvio visuomenėje ir politinės švaros“, – pridūrė jis.

Galutiniai rinkimų rezultatai turėtų būti paskelbti gegužės 13 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų